Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 30.04.2015.

Najam novih stanova u Klari i Zapruđu 25 kuna po kvadratu

Državni stanovi koji se u Zagrebu grade na dvije adrese, Klari i Zapruđu, uskoro bi građanima mogli biti ponuđeni u najam, piše Večernji list.
Planovi su to koji se u Ministarstvu graditeljstva tek razrađuju, no već sada je poznato kako će na obje zagrebačke lokacije maksimalna cijena najma stana iznositi 25 kuna po četvornom metru.
Koliko će točno stanova biti raspoloživo za najam u Klari i u Zapruđu, u Ministarstvu još ne otkrivaju jer prije negoli usuglase uvjete po kojima će stanove iznajmljivati,
neprodane POS-ove nekretnine još će jednom na prodaju ponuditi zainteresiranim kupcima apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.04.2015.

Beograd na vodi: Rok za realizaciju čak 30 godina

"Eagle Hils" će dodatno odboriti Republici Srbiji zajam od 90 miliona evra za preseljenje železničkih objekata iz Savskog amfiteatra kao i 40 miliona evra za završetak procesa eksproprijacije.
Kompanija "Eagle hils" je Ugovorom prihvatila je da im se izda zemljište na dugoročni zakup od 99 godina tako da se ta zemlja ne prodaje, a zgrade koje se nalaze u različitim režimima zaštite od strane države neće biti uklanjane. One će po modelu zgrade zadruge ostati u državnom vlaništvu i biti obnovljene i korišćene za kulturne sadržaje.
U pitanju su Hotel Bristol, zgrada Železničke stanice, kao i Fabrika papira Milana Vape stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.04.2015.

Blagi porast cijena u odnosu na siječanj

Prosječne tražene cijene najma i prodaje ureda i ordinacija tijekom ožujka na portalu Crozilla.com bilježe nešto više vrijednosti nego tijekom siječnja.
Prosječna oglašavana cijena "kvadrata" ureda i ordinacija tijekom ožujka u Splitu je iznosila 1642 eura, što je 3,7 posto.
U odnosu na prvi mjesec ove godine, cijene su tijekom ožujka porasle u Puli, gdje je zabilježen porast od 5,1 posto, a prosječna tražena cijena je iznosila 1578 eura po metru kvadratnom.
Cijene su, prema statistikama portala Crozilla.com, blago porasle i u Zagrebu, tek 0,3 posto, a cijena metra kvadratnog u prosjeku je iznosila 1504 eura. Pad oglašavanih cijena u odnosu na siječanj,
u ožujku je zabilježen u Rijeci gdje su cijene ureda i ordinacija zabilježile 1,7 posto niže vrijednosti, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1497 eura stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 21.04.2015.

Predviđena vrijednost radova budi malo optimizma za građevinski sektor

ANALIZA - I u veljači je nastavljen razmjerno snažan pad broja izdanih odobrenja za građenje. Naime, prema posljednjim podacima DZS-a u drugom ovogodišnjem mjesecu izdano je ukupno 425 građevinskih dozvola što je za 26,7% manje u odnosu na veljaču 2014. godine.
Pri tome je pad podržan manjim brojem izdanih odobrenja za izgradnju zgrada i ostalih građevina pa je tako broj novih odobrenja za izgradnju zgrada, koji u ukupnoj strukturi čini 82,6%,
zabilježio godišnji pad od 25,2%.
S druge strane broj izdanih novih odobrenja za izgradnju ostalih građevina, s udjelom od 17,4%, niži je za 33,3% u odnosu na veljaču prošle godine. Međutim, unatoč razmjerno snažnom godišnjem padu broja izdanih odobrenja za građenje zgrada predviđena vrijednost radova, površina te volumen zgrada za koje su odobrenja izdana bilježe rast na godišnjoj razini. Pozitivan utjecaj rasta spomenutih pokazatelja mogao bi se preliti na kretanje pokazatelja obujma građevinskih radova u budućem razdoblju. Naime, predviđena vrijednost radova viša je za 25,4%, površina zgrada koje će se izgraditi na osnovi izdanih odobrenja za 32,8% dok je volumen tih zgrada veći za 66,2%.
S obzirom da je i u siječnju zabilježen razmjerno snažan pad broja izdanih odobrenja za građenje promatrano kumulativno u prva dva ovogodišnja mjeseca broj izdanih odobrenja
niži je za 20,6% u odnosu na isto razdoblje 2014. godine nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.04.2015.

Cijene kuća rastu na Jadranu

Kada su cijene kuća u pitanju Dubrovnik i Split i dalje su na vrhu, a slijede ih Zadar, Pula i Šibenik. Tijekom ožujka su na dubrovačkom tržištu cijene "kvadrata" kuća oglašavane po cijeni od oko 1500 eura na više, a nerijetko su se mogle pronaći i one čiji su iznosi dosezali i preko 7000 eura po metru kvadratnom. U Splitu se za „kvadrat“ kuće, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 2241 euro, u Zadru 1957 eura, a u Puli 1387 eura.
Gradovi kontinentalnih područja bilježe niže cijene no oni na moru, a prema statistikama portala Crozilla.com najjeftiniji "kvadrati“ kuće tijekom ožujka oglašavani su u Vukovaru (489 eura), Bjelovaru (597 eura), Osijeku (655 eura) i Sisku (664 eura).
Najveći mjesečni pad cijena kuća tijekom ožujka zabilježen je u Zagrebu gdje su cijene pale za 3,3 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1226 eura. Pad cijena bilježi i Varaždin, 1,6 posto, a prosječna tražena cijena kuća u prosjeku je iznosila 684 eura po metru kvadratnom,
ističe se u priopćenju nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.04.2015.

U VUKOVARU “KVADRAT” KUĆE 150 EURA, A U DUBROVNIKU 7.000 EURA!


Naime, Ružica Dufek, direktorica navedene agencije iz Vukovara za portal Crozilla.com rekla je kako se tamošnje kuće prodaju i po cijeni od tek 150-200 eura po metru kvadratnom, a ponekad se potpuno sređene kuće, s centralnim grijanjem, površine od 35 do 100 “kvadrata” prodaju i po cijeni od 20.000 eura.Kada su cijene kuća u pitanju Dubrovnik i Split i dalje su na vrhu, a slijede ih Zadar, Pula i Šibenik.
Tijekom ožujka su na dubrovačkom tržištu cijene “kvadrata” kuća oglašavane po cijeni od oko 1500 eura na više, a nerijetko su se mogle pronaći i one čiji su iznosi dosezali i preko 7000 eura po metru kvadratnom.
U Splitu se za “kvadrat” kuće, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 2241 euro, u Zadru 1957 eura, a u Puli 1387 eura. Gradovi kontinentalnih područja bilježe niže cijene no oni na moru, najjeftiniji “kvadrati” kuće tijekom ožujka oglašavani su u Vukovaru (489 eura), Bjelovaru (597 eura), Osijeku (655 eura) i Sisku (664 eura). Najveći mjesečni pad cijena kuća tijekom ožujka zabilježen je u Zagrebu gdje su cijene pale za 3,3 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1226 eura. Pad cijena bilježi i Varaždin, 1,6 posto,
a prosječna tražena cijena kuća u prosjeku je iznosila 684 eura po metru kvadratnom novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.04.2015.

Vlada objavila javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda za projekt Kupari I

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, sastavni dio koje je i tekst Javnog poziva za realizaciju Projekta Kupari I. Navedeni javni poziv pretpostavlja realizaciju projekta osnivanjem prava građenja i prava služnosti na zemljištu u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand i dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok od 99 godina, uz uvjet izgradnje novih smještajnih i pratećih turističko ugostiteljskih građevina kategoriziranih s 4 i 5 zvjezdica.
Turistička zona Kupari I određena je kao postojeća zona ugostiteljsko turističke namjene izvan naselja, a na lokaciji površine od oko 13 ha, s maksimalnim kapacitetom 1500 kreveta. Visina investicije procjenjuje se na oko 100 milijuna eura.
„Raspisivanje ovog natječaja dugo smo čekali jer smo željeli uskladiti rok davanje u koncesiju hotela i pomorskog dobra, što je izuzetno važno za kompletiranje cijelog projekta. Hrvatski sabor dao je tu suglasnost, odluka je donesena i sada kreće zadnja faza realizacije ovog velikog i značajnog projekta! Vjerujem da će odabrani investitora vratiti zasluženi sjaj ovoj prekrasnoj lokaciji te da će se realizacijom projekta Kupari I dodatno osnažiti turistička konkurentnost Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijele Hrvatske te da ćemo kroz dvije do tri godine, u obliku visokokvalitetnog turističkog odredišta, vidjeti konačan rezultat ove priče", komentirao Darko Lorencin, zahvalivši pri tome kolegama ministrima,
odnosno svima koji sudjeluju u realizaciji ovog projekta.„Nakon gotovo 20 godina ideje o revitalizaciju Kupara, u nešto više od dvije godine sinergijom i isključivom radom službenika Ministarstva turizma, DUUDI-a, Ministarstva kulture, Ministarstva pomorstva i Općine Župe Dubrovačke stigli smo do gotovog projekta i raspisivanja značajnog natječaja. Uloženi su veliki trud i znanje svih koji su surađivali na projektu, a kako bi se Kupari priveli turističkoj svrsi i imovina stavila u funkciju na dobrobit Dubrovačko – neretvanske županije i cijele Hrvatske. Kupari su dobra podloga i iskustveni primjer za realizaciju drugih razvojnih projekata", zaključio je zamjenik predstojnika DUUDI-a Alen Čičak i zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.
Podsjećamo, s obzirom da je postojećim Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama propisano da se koncesija na pomorskom dobru na rok duži od 50 godina može dodijeliti samo uz suglasnost Hrvatskog sabora, za produljenje roka, odnosno objavljivanje javnog poziva morala se najprije dobiti navedena suglasnost.
Najbolji ponuđač biti će odabran na temelju nekoliko kriterija, među kojima su osim visine naknade za pravo građenja, zakupa Hotela Grand te ocjene ponude za koncesiju na pomorskom dobru, kvaliteta ulaganja te rok završetka ulaganja, odnosno plan zapošljavanja i doprinos razvoju lokalne zajednice te ugled i mogućnost ostvarenja buduće popunjenosti.
Javni poziv za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za javno prikupljanje ponuda objaviti će i provoditi Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Na mrežnim stranicama DUUDI-ja (www.duudi.hr), Ministarstva turizma, Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske gospodarske komore, Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske i jednom od visokotiražnih dnevnih listova u Republici Hrvatskoj, biti će objavljen javni poziv te će se moći preuzeti i natječajna dokumentacija u elektroničkom obliku, na hrvatskom ili engleskom jeziku. Isti tekst poziva, putem Ministarstva vanjskih i europskih poslova,
dostavit će se diplomatskim predstavništvima Republike Hrvatske iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 13:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.04.2015.

Kako izgleda novo sjedište Facebooka

Novo sjedište Facebooka je zapravo jedna velika otvorena soba zato što bi to značilo da održava Facebookovu otvorenu kulturu. To je prostor u kojemu može raditi i cirkulirati tisuće ljudi u jednom trenutku. Postoji i određeni manji prostor za privatne poslove, a zaposleni uvijek mogu otići u prostrani park u kojem je posađeno preko 400 stabala.
"Sama zgrada je prilično jednostavna i nije fensi" napisao je Mark Zuckerberg na svojoj Facebook stranici.
Na krovu površine 37.000 metara kvadratnih napravljene su staze za šetnju, kao i male baze za odmor i rad. Zuckerbeg je dodao da je zgrada jednostavna i nije nekog posebnog dizajna, što su i željeli postići.
"Želimo da naš prostor izgleda kao da su radovi u toku. Kada uđete u naše zgrade, želimo da imate osjećaj koliko je još ostalo da se uradi u našoj misiji da povežemo svijet", dodao je Zuckerberg.
Zanimljivo je da Facebook nije htio objaviti službene fotografije koje bi zatim bile proslijeđene novinarima,
već su pozvali glavne korisnike Instagrama kako bi sve dokumentirali fotografijama nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.04.2015.

Minimalan pad indeksa cijena nekretnina

ZAGREB - Tražene cijene nekretnina nisu se u ožujku jako mijenjale (-0,2% na mjesečnoj, odnosno -0,1% na godišnjoj razini), pokazuje Indeks cijena nekretnina kojeg izrađuje CentarNekretnina. U 2006. godini cijene nekretnina na Jadranu, uz povremena kolebanja, prate rast cijena nekretnina u Zagrebu. Međutim već početkom 2007. godine cijene nekretnina na Jadranu pokazuju brži rast u odnosu na one u Zagrebu. Sredinom 2008. cijene i na Jadranu i u Zagrebu su se ustabilile, i njihova razlika se više ne povećava. Od 2011. godine razlika u indeksima se ponovno povećava i od onda se razlika nije ustabilila, iako općenito kretanja cijena nekretnina u Zagrebu prate cijene nekretnina na Jadranu. Ovaj mjesec tražene cijene nekretnina u Zagrebu i na Jadranu, u odnosu na prošli mjesec, su u laganom padu, dok na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici rastu.
Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u ožujku 2015. niže su za svega 0,1% u odnosu na veljaču. Na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici više su za 1,5% u odnosu na ožujak 2014.
Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u ožujku iznosila je 1.582 eura/m2, što je isto kao i u veljači, a 1,1% više u odnosu na ožujak 2014. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u gotovo svim četvrtima. Do porasta cijena u odnosu na prošlu godinu došlo je samo u gradskoj četvrti Podsused i to za 1,7%. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.139 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 2.003 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u ožujku iznosi 1.129 eura/m2.
Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu padaju (-2,1%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na veljaču cijene su niže za 0,4%. Tražena cijena kuća na Jadranu, u ožujku je iznosila 1.525 eura/m2 što je 0,4% manje nego prethodnog mjeseca, a 3,1% manje u odnosu na ožujak 2014. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na veljaču niža je za 0,7%, dok je na godišnjoj razini niža za
1,5% i iznosi 2.005 eura/m2 real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #