Vijesti za nekretnine, nekretnine

srijeda, 28.05.2014.

Pad broja turističkih noćenja u prvom tromjesečju

Prema konačnim podacima podacima DZS-a, u prvom tromjesečju ove godine u Hrvatskoj je zabilježeno 509 tisuća turističkih dolazaka te 1,19 milijuna turističkih noćenja. U odnosu na prvo tromjesečje 2013. broj turističkih dolazaka viši je za 1,0% dok je broj noćenja niži za 6,5%. Pad broja noćenja u prvom tromjesečju posljedica je isključivo snažnijeg pada broja noćenja u ožujku (-18,4% godišnje) obzirom da je u siječnju i veljači zabilježen godišnji rast ukupnih noćenja turista. Lošijim rezultatima u ožujku doprinio je zasigurno kasniji termin Uskrsa odnosno činjenica da je predblagdanski tjedan ovaj tjedan bio u travnju. Dodatno, i relativno nepovoljne vremenske prilike utjecale su na smanjenje broja noćenja turista u prvom tromjesečju ove godine.
U strukturi noćenja prema zemlji iz koje strani turisti dolaze najviše je bilo turista iz Njemačke (19,6%), Austrije (11,3%), Slovenija (10,8%) te Italije (9,7%) no značajan udio ostvarili su i turisti iz SAD-a (3,5%). U strukturi noćenja, u prvom tromjesečju, prevladavali su strani turisti s udjelom od 64,4%. Prema vrstama turističkih smještajnih objekata u prva tri mjeseca ove godine najveći broj noćenja ostvareno je u hotelima (804 tisuće noćenja odnosno 68% ukupnog broja noćenja ostvarenog u promatranom razdoblju) uz prosječan broj noćenja po dolasku 2,3 noći nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.05.2014.

Rast javnog duga na kraju veljače

Postojan primarni proračunski deficit, sve veći kamatni troškovi i odgoda reformi pridonijeli su snažnom rastu duga opće države, koji se samo u 2013. porastao za 36,5 mlrd. kuna (19,9%) te je uz kontinuirani pad BDP-a njegov udio dosegnuo 67%. Prema posljednjim podacima HNB-a dug opće države, koji uključuje dug središnje države, lokalne države i fondova socijalne sigurnosti na kraju veljače dodatno je porastao te je iznosio 223,5 mlrd. kuna (odnosno na oko 68% BDP-a).
U odnosu na siječanj ukupan dug je porastao 3,95 mlrd. kuna odnosno 1,8% čemu je pridonijela unutarnja komponenta duga opće države (+2,9%) a najvećim je dijelom rezultat izdanja državnih obveznica u veljači na domaćem tržištu, dok je vanjska zabilježila blagi mjesečni pad (-0,2%). Ukupni dug središnje države, koji u ukupnom dugu opće države čini udio od gotovo 98%, zabilježio je mjesečni rast od 1,8% (+3,96 mlrd. kuna). Nadalje, ukupna jamstva Republike Hrvatske u veljači su iznosila 53,4 mlrd. kuna što u odnosu na siječanj predstavlja rast za 619 mil. kuna odnosno 1,2%, pri čemu su se inozemna jamstva povećala za 543 mil. kuna (+1,6%) dok su domaća povećana za 77 mil. kuna (0,4%).
Državne potrebe za financiranjem i ove godine ostaju visoke, a procjenjuju se na na 20% BDP-a u 2014. (u procjeni je obuhvaćeno refinanciranje dugova (uključujući srednjoročni dug) i neto državno davanje/primanje kredita). U osnovnom scenariju predviđamo da bi javni dug trebao usporiti s rastom pa bi krajem ove godine trebao dosegnuti 70% BDP-a prodaja stanova Zagreb

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.05.2014.

Gradsko vijeće Pule izglasalo izmjene GUP-a: Muzil postaje elitni golf teren

Građanska inicijativa "Volim Pulu - za Muzil" prosvjedom je ponovno izrazila protivljenje planovima gradnje na Muzilu turističkog kompleksa kapaciteta 2500 kreveta s golfskim igralištem i mogućnošću da privatni investitor dobije koncesiju, kako se navodi u materijalima za sjednicu, na rok od 66 ili čak do 99 godina. Za njih je to klasična apartmanizacija jednog od najatraktivnijih resursa grada Pule.
"Po ovome ispada da svaki investitor u Puli može mijenjati prostorni plan, a lokalna zajednice ne može. Plan za Muzil je nametnut," poručila je novinarima pred Gradskom vijećnicom predsjednica Zelene Istre Dušica Radojčić.
Gradsko vijeće nije prihvatilo niti jedan amandman oporbe, koja je na toj sjednici bila svojevrstan glas Građanske inicijative. Oporbeni su vijećnici nakon glasovanja napustili sjednicu.
U raspravi na sjednici, gradska vlast je obrazlažući planove za budući turistički kompleks istaknula da će se otvoriti nova radna mjesta, novi javni sadržaji, te potrebu usklađivanja gradskih s prostornim planovima višega reda. "Vlasništvo Muzila je u najvećoj mjeri državno, a ne gradsko, a danas građani Pule od tog velikog prostora nemaju nikakve koristi. Želimo otvoriti Muzil građanima, a bez plana se ništa ne može dogoditi," istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.
Vijećnica SDP-a Vera Radolović, koja je bila zamjenica gradonačelnika dok je u Puli na vlast bila koalicija IDS-SDP, upitala je zašto Miletić nije isticao golf igralište na Muzilu u kampanji prije lokalnih izbora.
"Mini golf nam nije sporan, ali smo protiv golfa s 18 rupa koji zauzima 45 posto površine Muzila odnosno 72 hektara od 160 i protivimo se ideji da se utvrda Muzil pretvori u elitističku golf kuću," istaknula je Radolović dodavši kako će SDP predložiti Županijskoj skupštini izmjene županijskog prostornog plana i, kako je rekla, "micanje golfa s Muzila".
Nezavisni vijećnik (bivši vijećnik Ladonje) Mauricio Licul poručio je Miletiću kako "Muzil nije u vlasništvu IDS-a nego građana Pule".
"Zanimljivo je kako gradonačelnik uvažava mišljenje 1500 građana kada je u pitanju prometovanje pulskom Rivom, a ne uzima u obzir pet tisuća potpisa građana (koje je skupila Građanska inicijativa Volim Pulu - za Muzil) protiv usvajanja predloženih izmjena prostornih planova i rješenju za Muzil," rekao je Licul.
Inače, područje bivše vojne zone Muzila obuhvaća čak petinu površine Pule stanovi Varaždin

Oznake: stanovi Varaždin

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.05.2014.

Hrvatska Rusima otvara tržište nekretnina

S novom praksom Ministarstva suglasni su, kaže ministar, i profesori prava. Stvar je u reciprocitetu, odnosno da Rusi mogu kupovati u Hrvatskoj nekretnine pod istim uvjetima kao i mi u Rusiji. No, kod nas vrijedi jedinstvo nekretnine, a u Rusiji ne. To znači da kupac stana u Hrvatskoj sa stanom kupuje i dio zemljišta na kojem je zgrada, dok u Rusiji kupuje samo stan.
Zbog toga se do sada Rusima branilo stjecanje nekretnina pa je, kako kaže ministar Miljenić, Gazprom mogao kupiti Inu, ali vlasnik Gazproma nije mogao kupiti garsonijeru u Zagrebu apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.05.2014.

Novo ruho Karting Arene Zagreb

Nova staza nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a posebice ljubitelje kartinga koji su sigurno s nestrpljenjem dočekali završetak radova. Staza svakako jamči kombinaciju zadovoljstva i idealnu zabavu, a početnicima osigurava brzo upoznavanje kartinga, dok iskusnijima omogućava poboljšanje već postojećih tehnika vožnje! Osim čak 8 novih konfiguracija i novih „extra slim“ barijera, površina staze je dobila i novi ultra čvrsti grip koji jamči savršeno prianjanje guma, te savršeno držanje u zavojima… Sam grip dobiven je posebnom tehnikom sačmarenja staze, te posebnim višeslojnim F1 premazom koji se koristi i kod staza za F1 bolide…
Stoga, svratite u Karting Arenu i uživajte u novim zavojima i šikanama koji vas očekuju, a u petak, 9. svibnja organizirana je i službena proslava povodom otvorenja nove staze. Uz to, u petak ispred Karting Arene starta i 40-ti po redu INA DELTA RALLY, koji zasigurno jamči još više adrenalina i zabave, te je dodatni razlog za posjetu Areni i Zagrebačkom velesajmu.
Posjetitelji će tako u petak imati priliku testirati novu stazu po promotivnoj cijeni – jedna vožnja = 60 kuna! Za dobru atmosferu pobrinut će se i DJ, dok će oni malo gladniji i žedniji moći uživati u vrhunskom roštilju i Happy Hour akciji u Paddock clubu Karting Arene Zagreb, navodi se u priopćenju apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #