Vijesti za nekretnine, nekretnine

petak, 21.02.2014.

Kaptol polaže pravo na zemljište na kojem je kompleks Svetice

ZAGREB - Odvjetnica Kaptola Zvjezdana Znidarčić Begović izjavila je da Prvostolni Kaptol zagrebački vodi postupak povrata imovine za zemljište koje se nalazi unutar i uz kompleks Svetice.
"Mi smo pokrenuli postupak povrata 1997. i u tom postupku treba riješiti koja su zakonita prava ranijeg vlasnika - hoće li mu jedan dio tog zemljišta biti vraćen u vlasništvo, a jedan dio kompenziran drugim zemljištem, to mora u tom postupku koji traje već punih 17 godina biti razriješeno", rekla je odvjetnica Hini.
Dodala je da to još u odnosu na te čestice na kompleksu prostora Svetica nije riješeno niti u jednom dijelu.
"U tom kontekstu ističem i smatram da je važno pravno, radi jasnoće, prvo razriješiti pitanja vlasništva povrata prava Kaptola, a nakon toga onda raspolagati, kakvog već ima interesa, Grad Zagreb ili netko treći. U to se mi ne upuštamo", poručila je.
Ustvrdila je da je ključno i bitno da se prvo riješi pitanje povrata, a nakon toga se dalje provode drugi postupci zato da se taj postupak vrlo jasno označi i prema svima drugima i da bude vidljivo da je to zemljište opterećeno pravom bivšeg vlasnika jer je stavljena zabilježba u zemljišnim knjigama prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #