Vijesti

srijeda, 29.02.2012.

Velika nada dobila bitku s rakom i vraća se na teren!

Alisa Klejbanova na svoj je 22. rođendan 15. srpnja prošle godine odlučila prekinuti tenisku karijeru jer joj je dijagnosticiran rak limfnih čvorova. Mlada Ruskinja uspjela je pobijedili tešku bolest i najavila je povratak na terene.

"U prosincu sam završila s tretmanima, a prije nekoliko tjedana odradila sam i posljednje testove u Italije. Doktori su zadovoljni mojim stanjem i zdravljem. Želim se zahvaliti treneru, dečku, obitelji i najbližim prijateljima koji su mi pomogli u ovim teškim trenucima", rekla je Klejbanova.

Ruska tenisačica se inače povukla s terena na svoj 22. rođendan kada je bila 20. igračica na WTA listi. U karijeri je osvojila dva turnira, a zloćudna bolest je zaustavila njezin daljnji napredak.

"Počela sam ponovno trenirati, presretna sam i uživam u tenisu više nego prije. Jedva čekam da se vratim natjecanju, a to će biti na turniru u Miamiju gdje za dobila specijalnu pozivnicu organizatora", kaže Klejbanova.

Sportski.net

- 23:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zagreb okrenuo leđa Vatrenima!

Prvi nastup Vatrenih u 2012. godini i prvi nakon izborenog plasmana na EURO nije izazvao velik interes navijača. Naime, u hrvatskoj reprezentaciji se nadaju da će se na susretu protiv Šveđana skupiti barem desetak tisuća navijača.

Hrvatska i Švedska dosad su se susrele tri puta, a Vatreni su sva tri puta bili uspješniji.

Prvi sraz (prijateljski) odigran je 30. 4. 2003. godine u Stockholmu, a Hrvatska je slavila 2:1 pogocima Olića (6) i Živkovića (58).

Sljedeći susret bio je puno ozbiljniji i važniji jer se radilo o kvalifikacijskom dvoboju za SP 2006. godine. Tog 8. rujna 2004. Hrvatska je pod vodstvom Zlatka Kranjčara slavila u Götheborgu 1:0 sjajnim pogotkom Darija Srne iz slobodnog udarca u 64. minuti.

Kapetan hrvatske reprezentacije bio je koban za Šveđane i u uzvratu u Zagrebu 8. listopada 2005. godine, kad je zabio s bijele točke u 55. minuti i potvrdio odlazak Vatrenih na SP u Njemačku.

Nadamo se da će Srna i u novom okršaju sa Zlatanom Ibrahimovićem i suigračima biti uspješan te zabiti novi pogodak za Vatrene, od kojih izbornik Slaven Bilić očekuje da budu bolji nego u Istanbulu, kad su 3:0 'razmontirali' Turke.

Atmosfera u reprezentaciji je besprijekorna, a jedino što brine je ne baš najbolji interes navijača za dolazak u Maksimir. Naime, do srijede je navodno prodano oko četiri tisuće ulaznica, a glasnogovornik reprezentacije Davor Gavran se nada da će Vatrene u najgoroj varijanti podržati barem 10 tisuća navijača.

"Kod nas sve ide prema planu i programu. Ovih dana smo morali odraditi puno marketinških aktivnosti, što je malo poremetilo program treninga, ali sve je odrađeno besprijekorno. Ujutro smo odradili istezanja, gledali utakmice protivnika i odrađivali posljednje pripreme za utakmicu. Mogu obećati da navijači neće biti razočarani pristupom i htijenjem naših igrača, koji će, kao i uvijek, biti na visini", poručio je Gavran.

Švedska će igrati bez braniča Daniela Majstorovića, kojem je na treningu u utorak suigrač Svensson pao na nogu i potrgao mu ligamente.

"Teško mi je to, jako sam razočaran jer sam se jako veselio i borio za mjesto u momčadi. No, takav je život", kaže Majstorović kojem ugovor sa Celticom istječe na ljeto.

Trebat će mu barem osam mjeseci da se potpuno oporavi, no on ne očajava ni malo i vjeruje da će se vratiti na travnjak!

"Ja sam taj koji odlučuje o svojoj sudbini. Neću plakati nego se potruditi da se vratim u staro stanje, a to ću postići rehabilitacijom i dobrim radom. Borac sam i vraćam se!", poručio je branič.

Sportski.hr

- 22:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Angie totalno iskopirala zakletu suparnicu

Angelina Jolie i Jennifer Aniston svako malo imaju slične modne dodatke, poput naušnica ili torbi, ali ovoga je puta stvar ozbiljnija jer se dogodila na najprestižnijem crvenom tepihu.

Kao što pokazuje priložena fotografija Jennifer Aniston, snimljena u siječnju 2010. godine, zapravo je Jennifer, Angelinina vječna suparnica, bila ta koja je na dodjeli Zlatnih globusa zasjenila kolegice pokazavši svoju nogu, koja je virila iz visoko prorezane, duge crne haljine.

Jennifer je za to pojavljivanje odabrala crnu Valentinovu haljinu, koju je iskombinirala s Versaceovim cipelama, crnom Ferragamovom vintage torbicom te nakitom s potpisom Freda Leightona.

Haljina je neodoljivo podsjećala na onu koju je Angelina Jolie nosila na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, gdje je tako očito kroz prorez izbacivala desnu nogu. A neizostavno se ponovno postavlja i pitanje – je li Angie opet pokušala iskopirati, pa i nadmašiti Aniston?

Podsjetimo, Angelina na dodjeli Oscara nije prošla neopaženo u asimetričnoj, baršunastoj crnoj haljini Atelier Versace, s prorezom sve do bedra, što je dobrano iskoristila kako bi pokazivala noge i naglasila seksualnost, podsjećajući svojom pojavom na slavni portret Madame X slikara Johna Singera Sargenta.

Stavljene jedna pored druge, ove fotografije zasigurno su materijal za proučavanje. Bilo kako bilo, sami procijenite koja je od ovih dviju dama za pojavljivanje na crvenom tepihu izabrala ljepšu haljinu, koja je svoj modni odabir nosila s više stila i koja je ostavila bolji dojam.

Sporno 'izbacivanje' noge

Angelinina noga, koja je postala pravi hit ovogodišnje dodjele Oscara, u tolikoj mjeri da čak ima i svoj profil na Twitteru, završila je na naslovnim stranama svih časopisa uz priložene 'fotošopirane' fotografije njezinog uda 'zalijepljenog' na 'random' fotografije, izazivajući tako salve smijeha kod internetske populacije.

Angelina, tvrde stilisti i modni stručnjaci, nije uspjela stvoriti ni približno pozitivan dojam kao što je to pošlo za rukom Jennifer, koja je za Brada bila udana pet godina prije nego se u njihovim životima pojavila Angie, a koja je svoju nogu na sličan način pokazivala prije dvije godine na dodjeli Zlatnih globusa.

Dok je izgledala naprosto prekrasno s osunčanim nogama, Jennifer je na glamuroznoj dodjeli ostavila dojam djevojke iz susjedstva, a ne kao 'pozerska' diva koja koristi svaki trenutak kako bi nas 'napala' svojim bljedunjavim nogama, kao što je to napravila Angelina.

Magazin.hr

- 21:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zlostavljači u Osijeku pse boje autolakom!

Bojan i Bojana, kako su ih nazvale volonterke iz Azila za pse, pronađeni su u osječkom Donjem Gradu. Bili su obojeni autolakom u roza boju, a njihovi zlostavljači do danas nisu pronađeni. Volonteri traže pomoć kako bi ih pronašli i kaznili, ali i nekoga tko bi udomio Bojanu.

Volonterke Azila za pse u Nemetinu početkom su ovog mjeseca pronašle dva psa o Donjem Gradu u Osijeku autolakom od glave do pete obojena u roza boju. Bojana, kako su nadjenuli ime psu, volonterke su uspjele udomiti, no Bojanu, njegovu pseću prijateljicu, jedna od volonterki još uvijek njeguje u svom domu.

Odgovorna djeca i roditelji?

Predsjednica Udruge Pobjeda Ivana Crnoja kaže kako se pretpostavlja da su za zlostavljanje pasa odgovorna djeca, ali da na red treba pozvati i roditelje jer se nedjelo nakon kraćeg vremena ponovilo. Naime, u Azilu su dobili dojavu o još dva obojena psa u Donjem Gradu, ali uspjeli su pronaći samo jednog.

"Mi bismo stvarno htjeli, naročito ako se priča nastavlja , saznati tko je to radio. Reagirali bismo i želimo podići tužbu protiv roditelja, jer je nemoguće da dijete radi takve stvari, a da ti to ne primjećuješ i ne reagiraš", prokomentirala je I. Crnoja za portal OsijekNet ujedno moleći sve one koji nešto znaju o zlostavljanju pasa autolakom da im se jave.

Također se traži netko tko bi svoje srce otvorio Bojani i udomio je. Ako imate informacije ili ste voljni pomoći možete nazvati broj 095/872 3087.

Danas.hr

- 20:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tko zarađuje najviše, a tko najmanje u zemljama ex-Yu

Televizija B92 analizirala je kakve su prosječne plaće u državama nastalim nakon raspada Jugoslavije, te zaključila da su one u Srbiji 'definitivno najbijednije'.

Prosječna neto plaća u siječnju ove godine u Srbiji je iznosila 36.639 dinara, odnosno oko 333 eura. Prosječna plaća u Makedoniji bila je pak 380, u BiH 450, u Crnoj Gori 530, u Hrvatskoj 800, a u Sloveniji čak 1.000 eura.

Navedene podatke usporedili su s onima iz 1990. godine. Tada je u Sloveniji plaća bila 33 posto veća od prosječne zarade u SFRJ, a u Hrvatskoj 12,5 posto. U Srbiji je, pišu, u isto vrijeme prosječna plaća bila manja od prosjeka, i to za dva posto. U Bosni i Hercegovini plaće su od prosječne u SFRJ bile niže 20,5 posto, u Crnoj Gori za 24,7 posto, a u Makedoniji 25 posto.

Po ocjeni stručnjaka, najniže plaće Srbija ima zbog velikog učešća javnog sektora u ukupno zaposlenima, velikog broja umirovljenika, neuspjele privatizacije, raširene korupcije, nekvalitetnog rada visokih državnih službenika te niske produktivnosti.

Danas.hr

- 19:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Morao odbiti poslove jer mu tri godine ne daju diplomu

'Već sam tri puta morao odbiti ponudu kamionskog prijevoznika jer ne mogu do diplome o završenoj prekvalifikaciji', kaže 21-godišnji H. Rajković, jedan od polaznika škole u Pučkom učilištu u Đurđevcu. Naime, izdavanje diploma zaustavila je velika afera koja se nakon tri godine još uvijek nalazi na sudu.

Prošlo je gotovo tri godine otkako su u velikoj antikorupcijskoj akciji kodnog imena Stop "pali" ravnatelj đurđevačkog Pučkog otvorenog učilišta Dražen Karlovčan, njegovi suradnici i polaznici učilišta.

Uvjeravanja bez rezultata

Njih se, podsjetimo, tereti da su od listopada 2007. do ožujka 2009. sudjelovali u nezakonitom izdavanju, odnosno pribavljanju potvrda o završenom doškolovanju ili prekvalifikaciji, ali postupak na koprivničkom Općinskom sudu još uvijek nije završio. Osim Karlovčanu i ostalim optuženima, ta afera iznimno je naštetila i onima koji su redovito i legalno polagali ispite, a do danas nisu uspjeli dobiti potvrde.

Hrvoje Rajković (21) iz Koprivnice samo je A čeka ga posao...

Za vozača motornih vozila upisao je 1. rujna 2008., a budući da je završio srednju školu za automehaničara, morao je položiti razliku od 14 ispita. Marljivim radom to mu je uspjelo do ožujka 2009. godine, kada je obranio i završni rad. Samo tri tjedna kasnije policija je "ušla" u učilište i od tada i za njega počinju problemi jer ne može do diplome.

"Zvao sam Karlovčana više puta, bio i kod njega kod kuće, no bez rezultata. Rekao mi je da je sve poslove preuzeo Goran Cvetanović, a on me mjesecima uvjerava da ništa ne može učiniti dok im DORH ne dostavi oduzetu papirologiju", govori Rajković, koji je za prekvalifikaciju učilištu platio više od 8.000 kuna.

Danas.net.hr

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bravo! Hrvat našao mjesto među elitom!

Europska rukometna federacija objavila je nominacije za najboljeg igrača prvog dijela Lige prvaka. Među desetoricom odabranih svoje je mjesto našao i kapetan Zagreba Zlatko Horvat.

Hrvatski rukometni reprezentativac sa 69 pogodaka dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka zajedno sa Slovakom Frantisekom Sulcom, koji igra za Pick Szeged.

To mu je bilo dovoljno da nađe mjesto među deset najboljih igrača prvog dijela najelitnijeg europskog rukometnog natjecanja. Hoće li biti proglašen najboljim igračem prvog dijela Lige prvaka odlučuju navijači na službenoj stranici europske rukometne federacije.

U konkurenciji je još i najbolji vratar Europskog prvenstva u Srbiji Darko Stanić, koji će biti i prepreka zagrebašima na putu do četvrtfinala Lige prvaka, jer brani za Metalurg. Mjesta među deset bilo je i za bivšeg igrača Zagreba, Kiru Lazarova, koji je u dresu Atletica šesti strijelac natjecanja.

Uz njih u borbi za najboljeg igrača su još Mikkel Hansen (Kopenhagen), Frantisek Sulc (Szeged), Michal Jurecki (Kielce), Gabor Csaszar (Veszprem), Hans Lindberg (HSV), Filip Jicha (Kiel) i Laszlo Nagy (Barcelona).

Sportski.net.hr

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Spriječite Google da sazna i koristi vaše tajne

Ostala su još dva dana do promjena uvjeta korištenja i postavki privatnosti koje Googleu omogućuju da prikuplja, sprema i koristi vaše podatke. Korisnici koji su letimično pročitali što Google mijenja u svojim uvjetima korištenja sad imaju posljednju šansu 'nasamariti' tu kompaniju.
Naime, na stranici Digital Journal korisnicima je objašnjeno kako mogu izbrisati svoju povijest surfanja preko Googlea te tako sakriti sve potencijalno štetne informacije ili jednostavno uskratiti Googleu da preko njih prikupi podatke o vama. Tech News Daily ranije je objasnio kako će Google razmjenjivati podatke između svojih različitih servisa, dakle podatke o tome koje ste stranice posjećivali, upite u tražilicu, pretrage na YouTubeu, vašu trenutačnu lokaciju i sl.

Google je i do sada čuvao neke od ovih informacija kako bi prilagodio svoju pretragu stranicama koje korisnik najčešće posjećuje. No, nakon što izmijenjene postavke stupe na snagu, nećete ih moći promijeniti bez da ugasite svoj Google račun. I američka fondacija Electronic Frontier Foundation upozorila je prošlog tjedna da podaci koje bi Google skupljao mogu otkriti i osjetljive informacije, poput vaših zdravstvenih problema ili seksualne orijentacije, pa svima savjetuju da zbog toga izbrišu svoju povijest surfanja.

Koraci su sljedeći:
1. Idite na Google i ulogirajte se na svoj račun

2. Pokrenite padajući meni ispod svog imena u gornjem desnom uglu

3. Kliknite na Account settings

4. U dijelu 'usluge' (Services) imate opciju 'idi u web povijest' (Go to Web History)

5. Pritisnite 'ukloni svu web povijest' (Remove all Web History)

Nakon toga će se pojaviti obavijest 'Web povijest je pauzirana' (Web History is paused), što će spriječiti Google da spaja stranice koje posjećujete s vašim online računima na Googleu ili YouTubeu.

Net.hr

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Djevojčica (13) se srušila u kupaonici i umrla

Trinaestogodišnja djevojčica iz Rovišća u ponedjeljak se navečer otišla kupati. Majci je, po ulasku u kupaonicu, na poziv odgovorila jednom, a potom se više nije javljala. Pronašla ju je kako leži na podu.

Trinaestogodišnja Nikolina G. iz Rovišća kraj Bjelovara u ponedjeljak je navečer preminula u kupaonici obiteljske kuće.

"Otišla je oko 20.30 sati u kupaonicu i nakon 15-ak minuta majka ju je pitala je li gotova. Na to joj je Nikolina kazala da nije", ispričao je šokirani tetak djevojčice Nikola Z.

Pronašla je na podu

Nikolinina majka je uspavala najmlađeg od triju sinova, a potom je ponovno išla provjeriti kćer. Kucala je na vrata i zvala je, no Nikolina nije odgovarala. Kada je otvorila vrata kupaonice, vidjela je kćer kako leži na podu. Pozvala je susjede i brata. Dali su joj umjetno disanje, no bez uspjeha. U bolnici su pokušali sve kako bi je oživili, ali Nikolini nije joj bilo spasa, pišu 24sata.

Prema prvim mjerenjima, koncentracija plina u kupaonici nije bila povišena tako da će se uzrok smrti znati nakon obdukcije.

Danas.hr

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ovakav izraz lica Darka Milinovića još niste vidjeli!

Dok je Andrija Hebrang novinarima naglasio kako svi sa sjednice Predsjedništva izlaze sa smiješkom, izraz lica Darka Milinovića ga je demantirao. Je li možda korištenje prostora središnjice u kampanji rezultiralo ovakvom reakcijom?!

HDZ-ovci koji su u utorak nakon nekoliko sati rasprave o situaciji u stranci izašli iz središnjice pred novinare, nisu bili rječiti. Tek je šefica stranke kazala kako je Predsjedništvo prihvatilo financijsko izvješće za prošlu i plan za ovu godinu.
-----
"Objavit ćemo sve podatke o prihodima i rashodima i vjerujem da ćemo se u skladu s tim u stranci i dalje voditi. U HDZ-u i dalje vlada racionalizacija", rekla je Jadranka Kosor dodajući kako su razgovarali i o obrani stranke pred sudom vezano uz crne fondove. Istaknula je da im je prioritet obraniti stranku, piše Večernji list.

'Rat' oko prostorija

Andrija Hebrang nakon sastanka tek je poručio: "Vidite da svi izlaze nasmiješeni".

No, Darko Milinović se nije činio tako nasmiješen. Naprotiv, fotografi su ga ulovili s pomalo neuobičajenom izrazom lica. No, zasigurno nije bio zadovoljan. Na Predsjedništvu je zatražio korištenje stranačkih prostorija za kandidate tijekom kampanje. "Zahtjev za korištenje prostorija i nije pao na plodno tlo. Vidjet ćemo je li to kršenje statuta", poručio je Milinović.

Danas.hr

- 05:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 28.02.2012.

Želio sam pomoći najbližima i evo dobio sam priliku

'Znate, imam neke članove obitelji koji žive u teškim uvjetima i želio sam im nekako pomoći. Mislio sam kako bi to bila prva stvar koju bih napravio s dobitkom. I evo, dobio sam šansu', kaže Dubrovčanin koji je na Lotu osvojio oko 13,4 mil. kuna i koji u prvi mah u to nije povjerovao.

"Smrznuli smo se, pa što je ovo?" Riječi su kojima je na milijunski dobitak reagirao sretni dobitnik Lota iz Dubrovnika.

Od istih brojeva nije odustajao

"Svaki tjedan igram isti listić, odnosne iste brojeve, a to su datumi koji su meni važni, te brojevi koji su vezani za moje najbliže. Mnogi su me uvjeravali kako te moje kombinacije nemaju baš smisla i kako statistike pokazuju da biram krive brojeve. No, nisam se dao nagovoriti i jedino što bih s vremena na vrijeme napravio je promijenio listić. Kada bi se previše uništio, zamijenio bih ga novim. Ali brojevi bi i dalje ostali isti", kroz smijeh govori dobitnik Hrvatske lutrije koji je u 12. kolu Lota 7/39 s uplaćenih 20 kuna osvojio čak 13.424.820,98 kn, a koji želi ostati anoniman.

Danas.hr

- 21:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ovakvo blaćenje Jelene Rozge još niste čuli

Slađana Petrušić, poznatija kao Slađa, odlučila je opet pokušati napraviti pjevačku karijeru, a počela je tako što je 'oprala' naše poznate pjevačice, prvenstveno kraljicu estrade Jelenu Rozgu.

'Nije ona meni za pjevačicu. Izađeš u centar Zagreba i svaka druga je bolja od nje. Danijela Martinović, Rozga, Maja Šuput, to je sve k'o pilad nekakva žuta', kazala je Slađana Petrušić u razgovoru za Red Carpet.

Slađa je objasnila i da joj je novi dečko Srđan Šimunić dao zeleno svjetlo da se opet prihvati mikrofona, ali pod uvjetom da se odrekne vulgarnosti. Sreću je odlučila iskušati pjesmom Čovjek je loš, za koju planira snimiti i spot.

Iako je promijenila imidž, Slađa i dalje nema dlake na jeziku. Tako je otkrila da je postala plavuša jer je nalazila plave dlake u dečkovom stanu.

'Kad loviš plave trebe, sad ćeš i imati jednu', objasnila je Slađa svoje motive.

Za svog momka kaže da je romantičan, lijep i zgodan, ali se požalila da joj nije htio priuštiti stripera za rođendan. Našalila se i na račun toga što njen dragi radi.

'Ima broj na zadnjoj strani u oglasniku, pa vi shvatite', provalila je Slađa u svom stilu.

Hot.hr

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Porazni broj tinejdžera ne mari za veliku opasnost

Trogodišnjem ili petogodišnjem djetetu teško je objasniti zašto je važno kožu zaštititi od sunca. Oni ne mogu shvatiti što to znači dobiti rak kože, pa se ponekad radi o pravoj borbi kako bismo ih natjerali da se zaštite. No, pravi problem se javlja tek kasnije.

Dok su mali odgajamo ih nadajući se da ćemo im usaditi pozitivne navike, poput one o zaštiti od sunca. Pričamo im zašto je to toliko važno za zdravlje, dok se po medijima toliko priča o štetnosti sunca da biste pomislili da su svi, a posebno mladi ljudi, svjesni važnosti korištenja zaštitnih krema. Novo istraživanje pokazuje da većina mladih ipak nije.

Studija objavljena u časopisu Pediatrics pokazala je da samo 25 posto 14-godišnjaka redovito koristi kreme za zaštitu od sunca. Što su starija, djeca se sve manje štite, a istovremeno sve više vremena provode na suncu.

Što su više na suncu, manje se štite

Istraživanje je krenulo 2004. godine, a obuhvatilo tisuće djece petih razreda (10-11 godina). O boravku na suncu i zaštiti ponovno su ispitani tri godine poslije. Broj onih koji su koristili zaštitu s godinama se smanjio, a broj onih koji su rekli da više vremena provode na suncu se povećao.

Nekada se nekorištenje zaštitnih sredstava i moglo opravdati neznanjem, ali sada kada znamo rizike, teško je vjerovati da sve više djece ne poduzima ništa kako bi se zaštitili. Istraživači naglašavaju važnost obrazovanja kako bi djeca donosila bolje odluke o zaštiti kože. No, svi smo svjesni da može biti dosta teško uvjeriti nekoga da poduzme neke korake od kojih bi mogao imati koristi za 20 ili 30 godina.

Magazin.hr

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Brijuni napokon 'po mjeri čovjeka'

Dok se čeka neki bogati šeik koji bi uložio u projekt vrijedan 90 milijuna eura, u tvrtki Brijuni Rivijera odlučili su zaraditi na kampu s dvije zvjezdice u kojem gost dnevno prosječno potroši 13 eura.

Dok se za projekt Brijuni Rivijera još čekaju ulagači, istoimena državno-županijska tvrtka odlučila je zaraditi na najmu kapaciteta kampa s dvije zvjezdice. Naime, tvrtka Brijuni rivijera d.o.o. na svojim internetskim stranicama odnedavno je objavila foto-galeriju i cjenik za 2012. godinu zapuštenog kampa Pineta. Pritom nudi jeftin odmor s malo sadržaja.

1.700 eura kao ljetni paušal

Tako prema cjeniku noćenje po osobi u visokoj sezoni iznosi 5,5 eura, za šator je potrebno izdvojiti 5 eura, za auto 3,58 eura itd. Istovremeno, moguće je platiti i ljetni paušal koji iznosi 1.650 eura po parceli za karavan, odnosno 1.700 eura za drvenu kućicu. Ipress pak piše da gost u Pineti dnevno prosječno potroši 13 eura.

Temeljni kapital potrošen

Dok se čeka financijski izvještaj za 2011., za tvrtku Brijuni Rivijera se može reći da je s posljednjim danom 2010. godine prenijela gubitak od 5,3 milijuna kuna. Temeljni kapital od 4,5 milijuna kuna tvrtka je potrošila na plaće i režije. Naime, prosjek plaća zaposlenih u 2010. iznosio je 1.647 eura.

Dodajmo svemu da za Pinetu ulagača zasad nema. A ondje bi trebao izniknuti projekt vrijedan 90 milijuna eura, a u sklopu njega hoteli sa 650 kreveta i to s četiri ili pet zvjezdica.


Danas.hr

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lijek za sve koji ne žele pregorjeti u uredu

Iscrpili su vas na poslu i jedva čekate da se vratite kući i legnete? No, to nije baš uvijek najbolji izbor. Postoje i učinkovitiji lijekovi koji će vas spasiti da ne pregorite u uredu i omogućiti vam da se lakše nosite s mentalnim naporima na poslu.

Znanstveni tim sa Sveučilišta Tel Aviv ustanovio je da zaposlenici koji vježbaju nekoliko sati tjedno imaju dvostruko manje šansi osjetiti probleme s mentalnim zdravljem nego oni koji nisu fizički aktivni.

Istraživanje pod vodstvom dr. Sharon Toker pokazalo je da vježbanje od samo par sati tjedno može biti iznimno korisno u sprečavanju mentalnog zamora na poslu i razvoja depresije.

Depresija je poremećaj raspoloženja, dok se zamor ili pregaranje na poslu može odnositi na fizičku, mentalnu i emocionalnu iscrpljenost.

Svakih 150 minuta vježbanja nosi dodatnu korist

Tijekom devet godina znanstvenici su pratili privatni i poslovni život, te psihičku dobrobit i tjelovježbu kod 1.632 zdravih radnika zaposlenih u privatnom ili društvenom sektoru, a istraživanje objavio Journal of Applied Psychology.

Sudionike su podijelili u četiri grupe: jednu koja se nije bavila tjelesnom aktivnošću, drugu koja je vježbala 75 do 150 minuta tjedno, treću koja je vježbala 150 do 240 minuta tjedno i četvrtu koja je vježbala više od 240 minuta tjedno.

Depresija i sindrom izgaranja na poslu bili su najveći kod grupe koja nije sudjelovala u tjelovježbi. A što su sudionici istraživanja više vježbali, imali su manje šanse osjetiti veću depresiju ili premorenost na poslu u sljedeće tri godine.

Dr. Toker kaže da svakih dodatnih 150 minuta tjedno popravlja samopoštovanje i radnu sposobnost.

Smatra da bi poslodavci imali koristi od izgradnje prostora za tjelovježbu u sklopu tvrtke ili plaćajući radnicima sportske aktivnosti.


Magazin.hr

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.02.2012.

Lučke ispostave tragaju za ribarom koji je nestao u četvrtak

Za nestalim ribarom 77-godišnjim M. G., koji je prije četiri dana iz Trogira isplovio na petmetarskoj barci, od ponedjeljka u 15 sati u akvatoriju Šolte, Drvenika i Čiova tragaju brodice "Trogir“ i "Marjan“ lučkih ispostava Trogir i Milna.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru vijest o nestaloj osobi primila je u ponedjeljak u 14.20 sati od PU splitsko-dalmatinske. Policiji je prijavu podnio prijatelj nestalog zabrinut što se nestali ribar ne javlja na mobilni telefon.

Prema njegovim riječima, zadnji put je kontaktirao nestalog pred njegov odlazak u četvrtak, 23. veljače, prema otočićima Krknjaši u blizini Drvenika Velog. Nestali ribar isplovio je na crveno-bijelom gliseru s kabinom marke "Elan“, imena "Tijana“.

Zadnja lokacija mobilnog telefona zabilježena je 23. veljače u blizini brodogradilišta Brodotrogir, nakon čega nema više zabilježenih poziva te je mobilni telefon isključen, priopćila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva prometa i infrastrukture.

Prenosi Vecernji list

- 20:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ministar mljekarima poručio da idu u pravnu bitku



'Ministar je rekao da ništa od 42 lipe iako smatramo da je to protuzakonito i rekao nam je da idemo u pravnu bitku', izjavili su mljekari nakon sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, a potom su se povukli kako bi donijeli odluku o daljnjim potezima.

"Ministar je rekao da ništa od 42 lipe iako smatramo da je to protuzakonito i rekao nam je da idemo u pravnu bitku", kazali su mljekari i naglasili kako iz Ministarstva više ne žele čuti za nikakve intervencije na tržištu. Što će dalje poduzeti mljekari trenutno nisu znali odgovoriti već su rekli da se o tome tek trebaju dogovoriti.

Nakon što su prosvjednici odlučili odraditi svoj sastanak i raspraviti o daljnjim koracima, ministar Jakovina poručio je kako je dvosatna rasprava bila jako kvalitetna.

"Ponovili smo im stav ministarstva i vlade. Ministarstvo je napravilo maksimum i to još u četvrtak kada smo se dogovorili s udrugama da će se isplaćivati po modelu EU 5. Ne možemo više intervenirati na tržištu s 42 lipe što je bio slučaj do desetog mjeseca", poručio je ministar Jakovina te naglasio kako ne mogu uvjetovati da se proizvođači drže promermorije iz 2009. godine.

Nakon sastanka s ministrom mljekari su se povukli kako bi dogovorili sve daljnje korake. Kako se doznaje, blokade još danas ostaju, a hoće li se one maknuti, znat će se vjerojatno u utorak. Koje će korake točno dalje poduzeti, još uvijek nisu željeli odati.

Prosvjed uoči sastanka s ministrom

Uoči i za vrijeme sastanka s ministrom ispred zgrade Ministarstva odvijao se prosvjed. Među prosvjednicima su bili i proizvođači mlijeka koji su s tri autobusa stigli u Zagreb iz Virovitičko-podravske županije.

"Ministre, javi se". "Ministre, srami se", skandirali su nezadovoljni mljekari. Noseći crnu zastavu i transparente, poručili su da neće odustati od svojih zahtjeva. Pred Ministarstvom su odali "minutu šutnje za hrvatsko selo" za koje, kažu, stižu crni dani.

"Ne budite previše bučni, probudit ćete ministra", kazala je prosvjednica Jasna Marčeta.

Podršku mljekarima došli su dati i članovi Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata.

"Ne smijemo dozvoliti da propadne hrvatsko selo, a čini se da danas potpisujemo kapitulaciju. Udruga ratnika predala je Milanoviću pismo u kojem traže da se oduzme milijarda kuna koje se dodjeljuju brojnim udrugama i da se taj novac preusmjeri za spas mljekarstva. Hitno tražimo sastanak da se to napravi", kazao je Petar Janjić Tromblon.

Prenosi Danas.hr

- 19:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.02.2012.

Našli je zadavljenu u stanu supruga kojeg je ostavila

Ponovo krvavi vikend u Zagrebu. Četrdesetčetverogodišnja žena pronađena je mrtva u nedjelju ujutro u podstanarskom stanu u zagrebačkim Gajnicama, gdje je donedavno živjela sa svojim suprugom i dvanaestogodišnjim djetetom.

U trenutku kada je D.B. nađena u stanu u Peruanskoj ulici, a bilo je to oko osam sati ujutro, za bilo kakvu liječničku pomoć bilo je, nažalost, prekasno. Prema neslužbenim informacijama, nesretna žena je na glavi imala teške ozljede. Vidjelo se da je pretučena, ali nađeni su i tragovi davljenja. Što se točno dogodilo, odnosno što joj je presudilo, je li prvo premlaćena pa zadavljena ili je bilo obrnuto trebalo bi se saznati uskoro.

Policijski očevid još traje.

Kako doznaje Večernji list, D. B., inače rodom iz Petrinje, nedavno je ostavila supruga, te se s dvanaestogodišnjim sinom odselila iz stana u Peruanskoj ulici u drugi dom, svega stotinjak metara udaljen od staroga u istom naselju. Dječak je, navodno, bio nesretan što više ne živi s ocem.



Čuli plač roditelja

"Bilo je rano ujutro kada sam čula plač njezinih roditelja", rekla je jedna od susjeda, koja je otkrila kako nesretna žena i njezin suprug Z. B., u zgradi nisu bili poznati po međusobnim razmiricama Dapače, iz njihova stana nikad se nije čula buka, dernjava ili svađa. Njezin suprug, koji navodno radi u jednom gradskom poduzeću, nije sklon, barem tako kažu susjedi, ni alkoholu, niti agresivnim ispadima.
Policija nije željela otkriti je li suprug ubijene odveden na obavijesnirazgovor, odnosno je li on osumnjičen za ubojstvo.

Prenosi Danas.hr

- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Stravičan prizor u Pazinu, leševi psića na ledu

Zaleđena Pazinčica koja protječe kroz središte Pazina otkrila je stravičnu sliku! Osam psića, starih tek dan-dva, okrutno je bačeno s mosta u rijeku, ali su pali na zaleđenu površinu otkrivajući nedjelo nekog nečovjeka.




Netko nepoznat i bezdušan želio se riješiti tek okoćenih psića, no čini se da je zaboravio da je rijeka zaleđena.

Na stravičan prizor upozorila je jedna Pazinjanka, koja je fotografije koje svjedoče o okrutnosti poslala iPressu.


"Nije kriv samo onaj koji je bacio ove štence s mosta, krivi su svi koji znaju tko je on, a šute, štiteći njegov srednjovjekovni zakržljali nasilnički um", napisala je šokirana Pazinjanka.



Iako se u prvi tren mislilo da su štenci stari oko tjedan-dva, kasnije se vidjelo da su tek "rođene duše". Imali su tu nesreću da je prvo i jedino što su doživjeli u svom životu - ruka manijaka, zaključuje iPress, a mi bismo dodali da se nadamo da će netko tko zna što se dogodilo i tko je odgovoran za ovu strašnu okrutnost prema nesretnim štencima, te informacijepodijeliti s policijom.

Prenosi Danas.hr

- 20:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Radnicima premije i po 10.000 eura

"Premije će neke oboriti s nogu, takvo što se još nije dogodilo! Naši su radnici zaslužili genijalno-intergalaktičke premije. Rekordnu zaradu nije nam donio sveti Petar', kaže zadovoljni zaposlenik jednog njemačkog proizvođača automobila.

Njemački proizvođači automobila u protekloj poslovnoj godini zabilježili su rekordnu dobit. Od toga će profitirati i 'obični' radnici na traci. Kako piše njemački tisak, planira se isplata premija - u rekordnom iznosu.

Njemačka auto-branša u 2011. poslovala je odlično. I konačno će od dobrih poslovnih pokazatelja nakon menadžera profitirati i "obični" radnici. U svom aktualnom izdanju list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung Volkswagen, piše da će Porsche i drugi proizvođači svojim zaposlenicima u ovoj godini isplatiti "jedinstveno visoke" premije - čak i u peteroznamenkastom iznosu.

Premije će oboriti s nogu

Sindikalni čelnik Jörg Hofmann, ujedno i član Nadzornog odbora u Daimleru i Boschu, potvrdio je za F.A.S. da će premije dosegnuti iznos od 10.000 eura: "Šlag na torti ove će godine ekstremno dobro prijati."

Šef Radničkog vijeća u Porscheu, Uwe Hück, za frankfurtski list je dodao: "Premije će neke oboriti s nogu, takvo što se još nije dogodilo! Naši su radnici zaslužili genijalno-intergalaktičke premije. Rekordnu zaradu nije nam donio sveti Petar."

Zavlada euforija

Euforiju radničkih predstavnika lakše je shvatiti baci li se pogled na konkretne brojke. Kakvim će bonusima njemački radnici u auto-industriji biti nagrađeni za poslovne rezultate u protekloj godini? Za 2011. zaposlenici Daimlera dobit će, kako je potvrđeno prije dva tjedna, po 4.100 eura, to je najviša ikada zabilježena premija u firmi koja se može pohvaliti titulom "izumitelja automobila", piše Deutsche Welle.

Sudeći po pisanju lista F.A.S., uvjerljivo najbolje premije mogu očekivati radnici Audija. Uprava firme i Radničko vijeće Audija već su prije nekoliko godina reformirali sustav isplate premija. Formula je jednostavna. Od operativnog rezultata poslovanja, a u 2011. on je iznosio preko 1,2 milijarde eura, zaposlenici dobivaju desetinu iznosa.

"Osjetno više premije"

Zahvaljujući rekordnim poslovnim brojkama, rekordnu bi visinu trebale doseći i premije, najvjerojatnije će se kretati oko svote od 10.000 po osobi. U 2011. Audijevi zaposlenici u prosjeku su bili nagrađeni bonusom od 5-6 tisuća eura. "Ovaj će put premija biti osjetno viša", potvrdio je za njemački list glasnogovornik firme iz Ingolstadta.

Njemački proizvođači automobila iza sebe su ostavili impresivnu poslovnu godinu. Usred dužničke krize u eurozoni, oni su profitirali od snažnog rasta prodaje u zemljama u razvoju poput Kine - ali i od oporavka na važnom američkom tržištu. Daimler je zabilježio najbolju poslovnu godinu u svojoj 125 godina dugoj povijesti: s rekordnim profitom od šest milijardi eura.



Uploaded with ImageShack.us


Oblaci se nadvili na Opelom

I najveći europski proizvođač Volkswagen može se pohvaliti rekordnom dobiti. Čista zarada VW-a je iznosila čak 15,8 milijardi eura. Uz takve pokazatelje porasli su i apetiti radničke klase. Šef Radničkog vijeća u Wolfsburgu Bernd Osterloh od šefova Volkswagena zahtijeva da radnici ubuduće dobiju veći dio kolača, odnosno da premije "probiju" granicu od 10 posto operativne dobiti.

Ipak, ruže ne cvjetaju svim proizvođačima. Tamni oblaci ponovno se nadvijaju nad Opelom. Dok američki koncern GM (General Motors, vlasnik Opela) bilježi oporavak od krize, njemačka "kćerka" i dalje je u gubicima. GM je na američkom tržištu ostvario osjetan rast prodaje svojih modela - i rekordnu zaradu.

Prenosi Danas.hr

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #