Vijesti

ponedjeljak, 27.02.2012.

Ministar mljekarima poručio da idu u pravnu bitku



'Ministar je rekao da ništa od 42 lipe iako smatramo da je to protuzakonito i rekao nam je da idemo u pravnu bitku', izjavili su mljekari nakon sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, a potom su se povukli kako bi donijeli odluku o daljnjim potezima.

"Ministar je rekao da ništa od 42 lipe iako smatramo da je to protuzakonito i rekao nam je da idemo u pravnu bitku", kazali su mljekari i naglasili kako iz Ministarstva više ne žele čuti za nikakve intervencije na tržištu. Što će dalje poduzeti mljekari trenutno nisu znali odgovoriti već su rekli da se o tome tek trebaju dogovoriti.

Nakon što su prosvjednici odlučili odraditi svoj sastanak i raspraviti o daljnjim koracima, ministar Jakovina poručio je kako je dvosatna rasprava bila jako kvalitetna.

"Ponovili smo im stav ministarstva i vlade. Ministarstvo je napravilo maksimum i to još u četvrtak kada smo se dogovorili s udrugama da će se isplaćivati po modelu EU 5. Ne možemo više intervenirati na tržištu s 42 lipe što je bio slučaj do desetog mjeseca", poručio je ministar Jakovina te naglasio kako ne mogu uvjetovati da se proizvođači drže promermorije iz 2009. godine.

Nakon sastanka s ministrom mljekari su se povukli kako bi dogovorili sve daljnje korake. Kako se doznaje, blokade još danas ostaju, a hoće li se one maknuti, znat će se vjerojatno u utorak. Koje će korake točno dalje poduzeti, još uvijek nisu željeli odati.

Prosvjed uoči sastanka s ministrom

Uoči i za vrijeme sastanka s ministrom ispred zgrade Ministarstva odvijao se prosvjed. Među prosvjednicima su bili i proizvođači mlijeka koji su s tri autobusa stigli u Zagreb iz Virovitičko-podravske županije.

"Ministre, javi se". "Ministre, srami se", skandirali su nezadovoljni mljekari. Noseći crnu zastavu i transparente, poručili su da neće odustati od svojih zahtjeva. Pred Ministarstvom su odali "minutu šutnje za hrvatsko selo" za koje, kažu, stižu crni dani.

"Ne budite previše bučni, probudit ćete ministra", kazala je prosvjednica Jasna Marčeta.

Podršku mljekarima došli su dati i članovi Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata.

"Ne smijemo dozvoliti da propadne hrvatsko selo, a čini se da danas potpisujemo kapitulaciju. Udruga ratnika predala je Milanoviću pismo u kojem traže da se oduzme milijarda kuna koje se dodjeljuju brojnim udrugama i da se taj novac preusmjeri za spas mljekarstva. Hitno tražimo sastanak da se to napravi", kazao je Petar Janjić Tromblon.

Prenosi Danas.hr

- 19:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #