Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najbrze-vijesti

Marketing

Morao odbiti poslove jer mu tri godine ne daju diplomu

'Već sam tri puta morao odbiti ponudu kamionskog prijevoznika jer ne mogu do diplome o završenoj prekvalifikaciji', kaže 21-godišnji H. Rajković, jedan od polaznika škole u Pučkom učilištu u Đurđevcu. Naime, izdavanje diploma zaustavila je velika afera koja se nakon tri godine još uvijek nalazi na sudu.

Prošlo je gotovo tri godine otkako su u velikoj antikorupcijskoj akciji kodnog imena Stop "pali" ravnatelj đurđevačkog Pučkog otvorenog učilišta Dražen Karlovčan, njegovi suradnici i polaznici učilišta.

Uvjeravanja bez rezultata

Njih se, podsjetimo, tereti da su od listopada 2007. do ožujka 2009. sudjelovali u nezakonitom izdavanju, odnosno pribavljanju potvrda o završenom doškolovanju ili prekvalifikaciji, ali postupak na koprivničkom Općinskom sudu još uvijek nije završio. Osim Karlovčanu i ostalim optuženima, ta afera iznimno je naštetila i onima koji su redovito i legalno polagali ispite, a do danas nisu uspjeli dobiti potvrde.

Hrvoje Rajković (21) iz Koprivnice samo je A čeka ga posao...

Za vozača motornih vozila upisao je 1. rujna 2008., a budući da je završio srednju školu za automehaničara, morao je položiti razliku od 14 ispita. Marljivim radom to mu je uspjelo do ožujka 2009. godine, kada je obranio i završni rad. Samo tri tjedna kasnije policija je "ušla" u učilište i od tada i za njega počinju problemi jer ne može do diplome.

"Zvao sam Karlovčana više puta, bio i kod njega kod kuće, no bez rezultata. Rekao mi je da je sve poslove preuzeo Goran Cvetanović, a on me mjesecima uvjerava da ništa ne može učiniti dok im DORH ne dostavi oduzetu papirologiju", govori Rajković, koji je za prekvalifikaciju učilištu platio više od 8.000 kuna.

Danas.net.hr

Post je objavljen 29.02.2012. u 17:26 sati.