Vijesti

srijeda, 29.02.2012.

Zagreb okrenuo leđa Vatrenima!

Prvi nastup Vatrenih u 2012. godini i prvi nakon izborenog plasmana na EURO nije izazvao velik interes navijača. Naime, u hrvatskoj reprezentaciji se nadaju da će se na susretu protiv Šveđana skupiti barem desetak tisuća navijača.

Hrvatska i Švedska dosad su se susrele tri puta, a Vatreni su sva tri puta bili uspješniji.

Prvi sraz (prijateljski) odigran je 30. 4. 2003. godine u Stockholmu, a Hrvatska je slavila 2:1 pogocima Olića (6) i Živkovića (58).

Sljedeći susret bio je puno ozbiljniji i važniji jer se radilo o kvalifikacijskom dvoboju za SP 2006. godine. Tog 8. rujna 2004. Hrvatska je pod vodstvom Zlatka Kranjčara slavila u Götheborgu 1:0 sjajnim pogotkom Darija Srne iz slobodnog udarca u 64. minuti.

Kapetan hrvatske reprezentacije bio je koban za Šveđane i u uzvratu u Zagrebu 8. listopada 2005. godine, kad je zabio s bijele točke u 55. minuti i potvrdio odlazak Vatrenih na SP u Njemačku.

Nadamo se da će Srna i u novom okršaju sa Zlatanom Ibrahimovićem i suigračima biti uspješan te zabiti novi pogodak za Vatrene, od kojih izbornik Slaven Bilić očekuje da budu bolji nego u Istanbulu, kad su 3:0 'razmontirali' Turke.

Atmosfera u reprezentaciji je besprijekorna, a jedino što brine je ne baš najbolji interes navijača za dolazak u Maksimir. Naime, do srijede je navodno prodano oko četiri tisuće ulaznica, a glasnogovornik reprezentacije Davor Gavran se nada da će Vatrene u najgoroj varijanti podržati barem 10 tisuća navijača.

"Kod nas sve ide prema planu i programu. Ovih dana smo morali odraditi puno marketinških aktivnosti, što je malo poremetilo program treninga, ali sve je odrađeno besprijekorno. Ujutro smo odradili istezanja, gledali utakmice protivnika i odrađivali posljednje pripreme za utakmicu. Mogu obećati da navijači neće biti razočarani pristupom i htijenjem naših igrača, koji će, kao i uvijek, biti na visini", poručio je Gavran.

Švedska će igrati bez braniča Daniela Majstorovića, kojem je na treningu u utorak suigrač Svensson pao na nogu i potrgao mu ligamente.

"Teško mi je to, jako sam razočaran jer sam se jako veselio i borio za mjesto u momčadi. No, takav je život", kaže Majstorović kojem ugovor sa Celticom istječe na ljeto.

Trebat će mu barem osam mjeseci da se potpuno oporavi, no on ne očajava ni malo i vjeruje da će se vratiti na travnjak!

"Ja sam taj koji odlučuje o svojoj sudbini. Neću plakati nego se potruditi da se vratim u staro stanje, a to ću postići rehabilitacijom i dobrim radom. Borac sam i vraćam se!", poručio je branič.

Sportski.hr

- 22:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #