16

ponedjeljak

prosinac

2019

Biciklijada Djedova (i Baka) Božićnjaka

U gradu Mostaru, već osmu godinu, Biciklistički klub organizira Biciklijadu u mjesecu prosincu.Nećete vjerovati, ali i u najkišnijem periodu, taj dan grane sunce.Sudionici se odjenu ili u kupljene kostime ili improviziraju (kao ja) sa odjećom koju imaju doma.Također, sudionici ponesu slatkiše i vozeći, uz pratnju policije kroz cijeli grad, daruju djeci koja im mašu sa pločnika u prolazu..
Zvoncima zvone cijelo vrijeme, tako da ih opaze šetači i mašu im. A uz zvonca, neki ponesu i male zvučnike, pa se sa bicikla čuju božićne pjesme.
Atmosfera bude vesela i puna smijeha i šala. Muški sa bicikla neprestanu viču "HO-HO", što atmosferu podigne "na kvadrat"....
Ideju za ovaj događaj dobio je predsjednik kluba, kada je gledao emisiju, kako u Kini svake godine oko tisuću maskiranih muškaraca voze ulicama grada i raduju mališane u prolazu.
Naravno, sve tate i mame, članovi biciklističkog kluba na dodatnim sjedalima na biciklu smjeste i svoje najmlađe.
Dragi moji. Želim vam svima vesele blagdane i dobro zdravlje.Do sljedećeg puta grli vas vaša Fashionistica
Mah-mahwave


Oznake: Božić

27

četvrtak

prosinac

2018

Sretni vam blagdani

Dragi moji.
Eto, prošao je najljepši blagdan Božić, ali još smo u prazničnom raspoloženju.
Bila bi to duga priča, kada bih vam pričala o usamljenim i tužnim Božićima skoro četvrt stoljeća. A onda se oženio moj sin jedinac i ja sam dobila kćerku, a uz nju i njenu divnu obitelj. Tako da sada imamo najljepše Božiće i jednu veliku obitelj. Za tu prigodu imala sam razloga odjenuti se svečano.Osjećala sam se predivno i konačno mogla reći: "Sretna sam!"No, par dana prije toga posjetila sam Split i uživala u adventskom šušuru.
Ostala sam malo razočarana, jer se sav sjaj osjetio samo u parku Đardin...
....ali sam kuhano vino i fritule ipak smazala na Rivi....
Najljepši pogled se ipak pruža iz "Roof69"....
Eto, tu sam da vam raportiram nešto malo o kraju godine. Kako se jednostavno odjenuti svečano, ali i za hladnu zimsku noć. Komad umjetnog krzna oko vrata, vjerujte mi, nije samo dekoracija. Zbilja vas ugrije, a i šešir ima svoju ulogu. To sam shvatila kada sam ga skinula, a studen mi je obgrlila glavu....brrrrr....
Do nove 2019. grli vas vaša FashionisticaMah-mah

Oznake: Božić, nova godina, Advent

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.