14

petak

siječanj

2005

novi monitor

Kupila sam novi monitor.... konačno.... kaj to zači konačno.... to znači, da su se već svi živi sprdali na moj račun, kako nisam normalna, kako mogu gledat cijeli dan u monitor koji abnormalno titra, a ja to uopće nisam više ni primječivala, titranje mislim heheheh,.... uglavnom, sad buljim u novi Fujitsu Siemens LCD blablabla, jebeno.... nemogu se priviknut, nekako mi se čini ogroman ekran, sve je nekako čudno :))).... ma ok, znam, par dana, pa će sve bit ok...

12

srijeda

siječanj

2005

missy & crnka

ova crna je pre"opasna" ....... mmmmmmmmmmmmmm

missy & plesni partner

mali je opasan ;)

missy & brineta

chin chin.... ala su nam usne i zubi poplavile od Plavca ..... alkoholičarke,... :D :D :D

crne mačkice

machkice_cool

mazne mace
lude sestrične, dobre partyjanerke ;)

pripremeeee

tulum

prije izlaska treba malo popit i pojest....

malo tulumarimoooooo, ročkasi i toooo

tulum


ekipa u crnom ;)

04

utorak

siječanj

2005

i opet salate :))

SALATA OD RAJČICE I SIRA

Sastojci
1 veća rajčica
10 dag sira
1 žlica maslinovog ulja
peršin za ukras
sol
papar

Priprema
Narežite rajčicu na kriške i posolite. Po njoj rasporedite sir narezan na kocke, prelijte uljem i ukrasite peršinom.



SALATA OD TUNE

Sastojci:
glavica zelene salate (najbolje kristalka)
1 šalica riže
slanina
kuhana junetina
kuhani kukuruz
pola glavice bijelog kupusa
tunjevina (konzervirana)
sol
papar
ulje

Priprema:
Operite i skuhajte rižu i ocijedite je. Operite i očistite zelenu salatu, obrišite listove i izrežite ih na manje komadiće. Izribajte kupus (što sitnije), posolite i ostavite da počiva 10-ak minuta, potom ga ocijedite. Izrežite slaninu na sitne komadiće, ostatke junetine također izrežite na kockice (mogu se upotrijebiti i ostaci pečenja).

Sve pripremljene sastojke stavite u zdjelu, dodajte kuhani kukuruz (ukoliko nije sezona, poslužit će i konzerva) i na kraju tunjevinu.
Začinite solju, paprom i žlicom ulja...

Salata je izuzetno lagana i pogodna kao samostalan obrok, npr. lagana večera, a osim toga... otvorena je mogućnost da ovaj recept dop unite ukusima koje volite. Zgotovljena, može se prelijevati raznim umacima na mesnoj bazi...
I još jedna prednost ove salate... Ukoliko se dobro zatvori, ostaje svježa duže vremena (staviti je na nisku temperaturu u termo posude i dobro poklopiti).



SALATA PICANT

Sastojci:
tunjevina iz konzerve
listovi salate
listovi radiča
matovilac
glavica luka
tanko narezane crne masline
kuhana jaja izrezana na četvrtine
rajčica izrezana na šnite
maslinovo ulje
ocat
sol , papar , malo šećera

Priprema:
Tunjevinu dobro ocijedite i onda zgnječite vilicom u sitne komadiće i poškropite limunovim sokom. Nakon toga smjesu razdijelite po matovilcu, listovima salate i radiča (u nedostatku matovilca ili radiča, može samo zelena salata), a odozgo složite luk i masline izrezane na kolutiće. Dodajte i četvrtine jaja. Sve zajedno prekrijte šnitama rajčica, a posebno poslužite začin od maslinovog ulja, octa, soli, papra i maaalo šećera (zaista malo).


SALATA S KRUMPIROM I ZAČINIMA

Sastojci:
1/2 šalice jogurta
1/2 šalice lagane majoneze
žlica octa
žličica soli
žličica nasjeckanog peršina
2 žličice senfa
zgnječeni češanj češnjaka
malo svježe mljevenog papra
6 šalica kuhanog, na kocke nasjeckanog krumpira
šalica nasjeckanih stapki celera (može i bez toga)
1/ 4 šalice nasjeckanog mladog luka

Priprema:
Jogurt, majonezu, senf, češnjak, sol, papar, ocat i peršin dobro izmiješajte pa prelijte preko krumpira, luka i celera. Promiješajte i čuvajte na hladnom do posluživanja.



ŠAMPINJONI U PROLJETNOJ SALATI

Sastojci
1 kg šampinjona
sol
maslac
10 dag matovilca
1 mrkva
1 rajčica
1 mladi luk
1 krastavac
1 paprika
1 glavica crvenog radića
20 dag šunke
žlica ulja
ocat
sol

Priprema
Gljive očistite pa odvojite klobuke od stapki, posolite i sve zajedno pržite na tavici na malo maslaca. Šunku narežite na štapiće pa prepržite na ulju. Nakon toga dodajte žlicu octa pa sve prelijte preko salate. Mrkvicu naribajte, a sva sastojke dobro promiješajte. Na svaki tanjur stavite salatu, a na sredinu složite gljive.


ŠOPSKA SALATA

Sastojci:
4 paradajza (rajčice)
150 grama kravljeg sira ili kajmaka
2 paprike
1 svježi krastavac
1 glavica luka
nekoliko maslina
1/2 dl ulja
ocat
sol
začini


Priprema:
Svježe paprike i paradajz narežite na male komadiće pa smiješajte s nasjeckanim lukom. Dodajte narezani svježi krastavac i masline na kolutiće, usitnjeni sir pa sve zajedno posolite, zapaprite, začinite uljem i octom prema ukusu te dodajte malo začina kao što je origano. Poslužite kao predjelo ili lagani ručak. Dobar vam tek!



ŠPANJOLSKA SALATA

Sastojci (za 4 osobe)
1 režanj češnjaka
1 svežnjić peršinovog lišća
4 žlice maslinovog ulja
1 limun
30 dag riže
2 omotića šafrana
12 sitnih zelenih feferona + 1 crveni, ljuti
20 dag graška šećerca
2 rajčice
20 dag očišćenog graška (zrnje)
15 dag ljute španjolske kobasice
sol

Priprema
Oljuštite češnjak, nasjeckajte ga s peršinom i crvenim feferonom. Pomiješajte s uljem i limunovim sokom, te posolite. Neka odleži. Skuhajte rižu u slanoj vodi sa šafranom, a posebno skuhajte obje vrste graška. Neka se sve ocijedi i ohladi. Zelene feferone operite i narežite na komade, rajčice na kriškice, a oguljenu kobasicu na ploškice. Sve pomiješajte i poslužite s umakom.


TAMARINA SALATA

Sastojci:
glavica kineskog kupusa
glavica radiča
vezica rotkvica
3 mrkve
2 paradajza
2 krastavca
2 zelene paprike
maslinovo ulje
sok od limuna
4 češnja češnjaka
vezica peršina
sol i papar

Priprema:
Kineski kupus i radič narezati na tanke trake. Mrkvu naribati. Paradajz, krastavce i rotkvice narezati na ploške, a papriku na šire trake. Tako izrezano povrće međusobno pomiješajte.
Za umak: maslinovo ulje (količina po želji) i sok od limuna pomiješati, posoliti i popapriti. Dodati peršin i češnjak. Ostaviti da odstoji pola sata. Izvaditi češnjak i s umakom začiniti povrće.

prije nastupa

lijepimoooo

lijepimo ukrase ;)

priprema za nastup...

šivamoooo

lady in red

jos par fotkica ;)



Pusa svima :)

02

nedjelja

siječanj

2005

i opet ja dosađujem receptima ;-)

SALATA OD PILETINE

Sastojci (za 3-4 osobe):
2 šalice pečene piletine
sol
papar
sok 1/2 limuna
2 naranče
2 žličice soka od mandarine
1/2 šalice ananasa
6 maslina
1 šalica narezanog celerovog korijena
1 mala glavica luka
1/2 šalice sitno nasjeckanih celerovih grančica
1 šalica majoneze
1 žlica octa

Priprema:
Pečeno pileće meso izrežite na veće kocke te ga 1 sat mariniramo u mješavini soli, papra i limunovog soka na hladnome. Celer narežite na tanke i 1 cm dugačke ploške koje zatim kuhate otprilike 5 minuta u osoljenoj i po octenoj vodi, ali pazite da se ne prekuhaju. Nakon kuhanja vodu odlijte i celer dobro ocijedite.
Ananas narežite na male kockice, a masline izrežite na tanke kolutiće. Luk sitno isjeckajte. Kriške naranči uzdužno raspolovite i izvadite eventualne koštice.
Majonezu i sok od mandarine pomiješajte te lagano umiješajte i sve ostale sastojke.
Salatu poslužite s tostom.
Dobar tek!




SALATA OD PILETINE (2)

Sastojci
35 dag kuhane ili pečene piletine
1 glavica salate
vezica mladog luka
1 žlica sezama
1 žlica senfa
1 žlica korijandera ili peršina
malo šećera, sol


Priprema
Sitno nasjeckajte piletinu pa ju pomiješajte je sa senfom. Sezam prepržite na tavici pa i njega dodajte piletini, a sve skupa začinite solju i šećerom, pa umiješajte luk i peršin. U zdjelu za posluživanje složite listove zelene salate, na nju stavite piletinu i ukrasite peršinom i lukom.



SALATA OD RIŽE

Sastojci
30 dag riže
15 dag kuhane šunke
15 dag ementalera ili sličnog sira
1 krastavac
1 žuta paprika
1 zrela rajčica
1 dl majoneze
1 dl jogurta
1 žlica senfa
1 žlica worchestera
1 limun
2 žlice maslinovog ulja
sol
papar

Priprema
Rižu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i isperite pod mlazom hladne vode. Sir, šunku, papriku, krastavac i rajčicu narežite na kockice. Umiješajte u hladnu rižu. Pomiješajte kiselo mlijeko, majonezu, worchester umak, sok od limuna, sol, papar i prelijte preko salate. Dobro promiješajte, pustite da odstoji barem jedan sat pa poslužite.



SALATA OD RIŽE I POVRĆA

Sastojci
200 g riže
80 g celera
1-2 žlice graška
1-2 mrkve
malo bosiljka
malo mljevenog korjandra
1 žličica senfa

Priprema
Zajedno s rižom skuhajte i grašak. Očišćenu mrkvu i celer, grubo naribajte i dodajte ohlađenoj riži. Začinite začinima, dobro izmiješajte, i prije posluživanja dobro ohladite.




SALATA OD RIŽE S CURRYJEM

Sastojci:
2 šalice kuhane riže
1/2 glavice luka
3 žlice ulja
1-2 žličice curryja
2 jabuke
2 banane
2 kisela krastavca
1 paprika

Za preljev:
1 vrećica majoneze
1 dl jogurta
malo limunovog soka
2 žlice ulja
sol
svežnjić vlasca ili peršina

Priprema:
Sitno nasjeckani luk i curry popržite na ulju. Jabuke ogulite i narežite na sitne kockice, banane na ploške, krastavce na štapiće, a papriku na tanke kolutiće. Povrće i voće uvijek izrezujte u različitim oblicima kako bi salata genijalno izgledala. Narezano voće i povrće pomiješajte s lukom i popržite, a zatim primiješajte kuhanoj riži. Za preljev pomiješajte majonezu, jogurt, limunov sok, ulje, sol i mljeveni macis (ili piment). Povrće s rižom prelijte preljevom i ostavite da stoji 1 sat na hladnome. Prije nego što ponudite salatu, pospite je sitno narezanim vlascem ili peršinom.

guza

nije baš najbolja fotka, nači ću neke bolje ;)

01

subota

siječanj

2005

evo i mali desert ;-)


sretna vam Nova 2005.



Sretno!!!!

Jer sreča je sve što vam treba, a za sve ostalo ćete se pobrinut sami ;-)

pusaaaa svima...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>