30

četvrtak

listopad

2008

13. Ljubljanski maraton

T&S








26.10. održan je 13. Ljubljanski maraton thumbup, koji je u zadnjih par godina prerastao u pravu profesionalno organiziranu masovnu nut manifestaciju (cca 6.500trkača 21/42km, cca 4.000trkača10,5km).

Na moju radost smijeh konačno se kalendarski nije poklapao sa meni dragim Učka trekingom smokin te sam tako prvi puta mogla učestvovati u obje trke.

Trčanjem se bavim nepune 2 godine fino i do sada u svoj kalendar prepun utrka dead, još nisam bilježila takmičenje u Sloveniji. Prijavila sam se na polumaraton. Kojeg sam odtrčala rutinski zijev, planirano wink, netto rezultat 1:40:01, bez poteškoća od početka do kraja u istom ritmu thumbup. Iako će trener Janko, s pravom žugati, kako imam previše trka belj mah, ali jednostavno još nemogu odoljeti trci svaki vikend. Obožavam natjecanja party, volim solo treninge i trčkaranje u društvu, no trke svih vrsta njami su za mene "poseban gušt".

Ovaj vikend je bio "pogodak u sridu" naughty pjeva smokin. Fe-no-me-na-lnooooo!!!! Ma sve je bilo za +5. Jedino možda malo nezgodno za strance, nema mogućnosti plaćanja karticama, a navodno je plaćanje preko banke nešto kompliciranije, sama sam to odradila preko prijateljice Simone u Lj. Na kraju se ispostavilo, da se ipak moglo platiti na licu mijesta kod preuzimanja broja thumbup.

Uz start u "Zvezda parku" se moglo i danima prigodno kupovati u Intersportovom šatoru. Na moje iznenađenje, JAKOOO povoljno zujo greedy, svi artikli sa 30% popusta njami, što je za hrvatske prilike stvarno jeftino s obzrom da su cijene u Sloveniji već u startu niže.

Učesnička vrećica stvarno bogata thumbupthumbupthumbup: strukirana ženska pamučna majica i torbica za bidon sa logom maratona, trkačke čarape, čokolada, flasteri, uzorak gela za opuštanje, zubna pasta, 2 x kupon za 20%popust u Intersportu, reklamni materijal, kupon za pasta party i drugi za topli obrok poslije trke, broj te čip.

Na startu je svirao bubnjački sastav "Strojmachine" naughty thumbupuffffff, kako su nam podigli razinu adrenalina. Startalo se standardno po zonama, dosta velika gužva nut, pa se svatko snašao kako je znao. U masi startne kolone bilo nam je super toplo i veselo. Nakon gradonačelnikovog pucnja krenuli smo ulicama Ljubljane koje su bile cijelim dijelom staze ispunjene navijačima. Na tri mjesta je svirala limena glazba smokin, okrijepe su bile bogate party i česte (voda, voće, šećer i energetski napitak), oznake svaki km.

Cijeli prvi krug 21km smo trčali u dosta širokoj i beskonačnoj koloni, a navijača "ko u priči" smokinthumbuppartynjamihrvatska, sa svim mogućim transparentima, rekvizitima i navijali su za sve. Za sada mi je ovo najdraži polumaraton, jer sam ponosna na moje "Janeze", pravi sportski duh, šteta što toga nema u meni jednako dragom Zagrebu, no otom potom...

U cilju na "Kongresnom trgu" još bogatije okrijepe smokinthumbup, ako je to uopće moguće, čokolade, keksa, voća, izotonika, vode,... je bilo i za "zadnje" maratonce. Dobili smo "malu slatku" cerek učesničku medalju, čak neslužbeni rezultati su bili izvješeni jako brzo. Tu je bilo i puno sponzorskih šatora greedy sa bogatim nagradnim igrama i besplatnim promocijskim artiklima. Garderobe i tuševi udaljeni 100 metara u OŠ. U podrumu topli obrok: njami lovačka ili "obična" gulaš juha, za kupone nisu posebno provjeravali, pa je mogao jesti tko god je to poželio.

Veselila sam se toj trci, ispalo je savršeno, uživala sam u svakom pogledu i nadam se da ću ići i slijedeće godine. mah



REZULTATI
FOTKE
FOTKA - 100m pred CILJEM ;)
FTOKA - CILJ
Fotke organizatora prema prolaznom vr.
FOTKE by D.L. 21km
BLOGSPOT by A.H.


Komentari i fotke na TEKAŠKI FORUM

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>