23
četvrtak
prosinac
2004
sreeeeeeetnooooooooo ;)
Helou SIVMA!!!!!!!! & ČESTIT BOŽIĆ!
komentiraj (0) * ispiši * #
22
srijeda
prosinac
2004
da nebi bilo zabune LOL
ovo sve zvuči super, ukusno, mmmmmm ..... ali ja ipak jedem samo "smeče" LOL
dobar tek
komentiraj (1) * ispiši * #
ponovo salatice ;)
SALATA OD ARTIČOKA
Sastojci
Artičoke
vinski ocat
ulje
papar
sol
Priprema
Uzmemo plosnate i kraće artičoke i skuhamo ih u slanoj vodi. Kuhanim odstranimo sve osim "mesa" koje stavimo na tanjur, začinimo, uljem, octom, paprom i soli. Promiješamo i poslužimo.
SALATA OD KUHANOG CELERA
Sastojci
1/2 šalice jogurta
1/2 šalice lagane majoneze
žlica octa
žličica soli
2 žličice senfa
malo svježe mljevenog papra
skuhani korijen celera (otprilike 3/4 kg)
Priprema
Priprema ove ukusne i izuzetno hranjive salate s malo kalorija izuzetno je jednostavna. Celer nasjeckajte na male kockice, a preostale sastojke dobro promiješajte i prelijte preko celera.
SALATA OD MAKARONA
Sastojci
20 dag makarona
25 dag kobasice
1 mladi poriluk
2 rajčice
1 zelena paprika
2 dl jogurta
10 dag ribanog sira
sol
papar
Priprema
Skuhajte makarone. Rajčicu, papriku, poriluk i kobasicu narežite što tanje. Pomiješajte s makaronima. Začinite popaprenim i posoljenim jogurtom i posipajte sirom.
komentiraj (0) * ispiši * #
21
utorak
prosinac
2004
"pička"
Šetali otac i sin, pritom prolazi komad boli glava. Na to će otac:
- "Kakva pička ..."
Sin će:
- "Tata, tata, ąto si rekao?"
- "Ptica sine, ptica."
- "Što je to ptica tata?"
- "Sine, to je ľivo biće koje leti."
- "Tata, tata, kako ptica leti?"
- "Pa sine ptica leti pomoću krila."
- "Tata, tata ąto su to krila?"
- "Pa krila pticu drľe u zraku, sine."
- "Tata, tata ima li ptica djecu?"
- "Ima."
- "Tata, tata a kako se zovu djeca od ptice?"
- "Ptići sine."
- "Tata, tata, imaju li ptići djecu?"
- "Pička, sine, rekao sam pička ..."
LOLČINAAAA
komentiraj (1) * ispiši * #
20
ponedjeljak
prosinac
2004
skupljachi smecha,...
Za vrijeme svih tih jebenih praznika....Sv. Nikola, Božić, Nova godina, poslije imama još i ročakas.... haloooo.... super je dobiti poklone, ali kud sa tom "kramom" :D?? Pola stvari mi ne treba.... da ne pričam o tome, kako u shopingu za prijtelje i rodbinu, na kraju najviše stvari kupim sebi, samo navlačim doma "pizdarije, kojima nemogu odoljet, slatke male stvarčice.... tipa: idem u morning glory kupit poklon za 3 frendice, nemam pojma šta da im kupim, ali zato sebi odaberem, nekakvu zjelicu, pa pepeljaru (kojih Btw imam pun Q doma :D), notes, magnetiče za hladnjak, .....
Ja sam skuplachica smecha!!! LOL
komentiraj (1) * ispiši * #
18
subota
prosinac
2004
e da! danas idem u kino *lalala* hehehe, neznam još šta ću gledat.... nešto već, nadam se neki prigodni film ;)
e sadbjržim na trening, vježbamo za sutrašnji nastop..... *lalala*
komentiraj (0) * ispiši * #
17
petak
prosinac
2004
agrhhhhhhhhhh
protestiram!!!!!!!!!!!! idem doma............ u PM......... cijeli dan me boli glava :((((
aj bok
komentiraj (0) * ispiši * #
16
četvrtak
prosinac
2004
eto, još par salatica
ORSKA SALATA
Sastojci (za 4 osobe, a ako ima i onih pohlepnih, onda te za 2)
4 očišćena filea lista (to je riba, naravno)
1-2 žlice brašna
1 žlica ulja
0,5 žličice soli
1 žlica tamnih grožđica
2 glavice luka
4 žlice maslinovog ulja
0,5 l bijelog vinskog octa
1 lovorov list
po 0,5 žličice bijelog papra i soli
3 dag pinjola
8 skuhanih divovskih kozica (to su pak račići)
Priprema
Riblje filee operite, obrišite i uvaljajte u brašno. Zagrijte ulje pa ih ispržite s obje strane da dobiju krasnu zlatnosmeđu boju. Suspregnite želju da ih pojedete i ostavite ih neka se cijede na papirnatom ručniku. Posolite ih. Onda namočite grožđice u mlaku vodu. Ogulite luk, pri tome dobro se isplačite i narežite ga na kolutove. Zagrijte maslinovo ulje pa bacite na njega luk i pržite dok i on ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte ocat, lovor, papar i sol i sve zajedno prokuhajte recimo dvije minute. Ocijedite grožđice. E sad ide slaganje... u posudu stavite rube, pinjole, grožđice i račiće, pa ih zalijte malo ovom rashlađenom marinadom. Neka sve zajedno odleži 5-6 sati u frižideru, a nakon toga možete slobodno (napokon) pojesti. Super je!
IKANTNA KRUMPIR SALATA
Savjet:
Volite li kukuruz ili grah, slobodno ga umiješajte u ovu krumpir salatu, a isto vrijedi i za sir kojeg možete narezati na kockice.
Sastojci
1/2 šalice jogurta ili kiselog vrhnja
1/2 šalice majoneze
žlica octa
žličica soli
žličica ustinjenog peršina
2 žličice senfa
zgnječeni češanj češnjaka
malo mljevenog papra
6 srednjih na kocke nasjeckanih krumpira
5-6 nasjeckanih strukova mladog luka
Priprema
Jogurt, majonezu, senf, češnjak, sol, papar, ocat i peršin dobro izmiješajte u kremu pa prelijte preko krumpira i luka. Do spoluživanja čuvajte na hladnom, a kao prilog sjajno paše pohano meso i pohani kruh.
ORTUGALSKA SALATA
Sastojci(za 4 osobe):
2 lignje
4 škampa
1 veliki lignjun
4 morska račića kozice
30 dag sipica
20 dag muzgavaca
10 žlica maslinovog ulja
1 žuta paprika
20 dag mahuna
nekoliko listova zelene salate
za ljuti umak:
1 limun
1 suhi ljuti crveni feferon
1 / 2 žličice ljute mljevene paprike
za zeleni umak:
3 dag listova bosiljka
2 dag peršinovog lišća
nekoliko iglica ružmarina
2 režnja češnjaka
2 dag badema
malo bijelog vinskog octa
sol
Priprema:
Spustite škampe i račiće u provrelu vodu, kuhajte četiri minuta i očistite. Posebno skuhajte mahune. Narežite lignje, sipice i muzgavce, te ih popržite s dvije žlice ulja.
Opranu i očišćenu papriku, te dio zelene salate narežite na rezance, a cijele listove salate rasporedite na pladanj. Ohlađene i hladne sastojke pomiješajte s nasjeckanim lukom, pa stavite na listove salate.
U prvoj zdjelici pomiješajte 4 žlice ulja s limunovim sokom, mljevenom paprikom i usitnjenim suhim feferonom. Posolite!
Za drugi umak mikserom pomiješajte oljušteni češnjak, začinsko bilje, bademe, preostalo ulje, ocat (po ukusu) i sol. Oba umaka ponudite uz salatu od plodova mora.
OVRTNA SALATA
Sastojci:
(za 4 osobe, ali nama je bilo taman za 2)
mrkva
krastavac
celer
200 g graška
1 dl suhog bijelog vina
1 žlica limunova soka
50 g vrhnja
peršin
sol
papar
Priprema
Očistite povrće te ga izrežite na rezance pa ga stavite u vodu da malo prokuha, a grašak kuhajte na pari oko 30 minuta. Kad se povrće skuha ostavite ga da se ohladi, a za to vrijeme uspite vino i limunov sok u posudu sa vrhnjem i miješajte dok se masa ne zgusne. Dodajte sol, papar i peršin. Ovim umakom prelijte kuhano povrće i poslužite.
ROLJETNA SALATA
Sastojci
1 glavica zelene salate
2 crvene paprike
2 zelene paprike
2 glavice luka
30 dag kuhanog zrnja kukuruza
sol
papar
peršin
2 dl jogurta
Priprema
Operite i očistite povrće. Na dno zdjele složite listove salate. Na njih složite narezanu papriku, luk i kukuruz. Sve prelijte posoljenim i popaprenim jogurtom. Posipajte peršinom.
ROVANSALSKA SALATA
Sastojci (za 4 osobe):
6 sitnih mladih krumpira
30 dag mesa s pečenih pilećih bataka
12 sitnih rajčica
1 žuta paprika
2 glavice luka
12 crnih maslina
1 grančica koromača
2 žlice kapara
4 usoljena inćuna (ribica iz konzervice)
maslinovo ulje
1 limun
sol
papar
Priprema
Skuhajte, ogulite i narežite krumpire. U međuvremenu paprike i rajčice očistite, te narežite kao i meso (bez kožice). Oljuštite luk i narežite ga na kolutove, pa sve pripremljeno pomiješajte: dodajte masline i pospite natrganim koromačem. Za umak mikserom smrvite kapare i inćune s limunovim sokom. Primiješajte papar i nekoliko žlica ulja, te ponudite uz salatu.
ALATA BONANCA
Sastojci:
1 konzerva kukuruza
2 krastavca
1 glavica luka
2 crvene jabuke
3 rajčice
6 žlica ulja
limunov sok ili ocat
sol
papar
zdrobljeni češnjak
mljevena paprika
kozalac
krbuljica
ružmarin
kopar
Priprema:
Ocijedite kukuruz, luk izrežite na tanke kolutiće, a neoguljeni krastavac na ploškice. Neoguljene jabuke izrežite na četvorine i nakon što im izvadite sjemenke, narežite ih na tanke ploškice. Rajčice izrežite na osmine i izvadite im sjemenke. Od ulja, začina i mirišljavog bilja napravite preljev za salatu. Sve sastojke pomiješajte začinite ih preljevom i ostavite da neko vrijeme stoje. Prije nego što ponudite salatu, promiješajte je i, ako je potrebno, možete je još dodatno začiniti.
komentiraj (0) * ispiši * #
15
srijeda
prosinac
2004
Evo par prigodnih ....
komentiraj (0) * ispiši * #
jaoooo.... koliko ludih smajlicha :))))
ovi su mi ludiiii hehehehe:
komentiraj (0) * ispiši * #
gladna....
, jebeno mi se jede nešto kuhano , pun mi je kufer sendviča i ,
neda mi se doma.... dobro imam od sinoč kuhani buncek , sad bi morala napraviti još zelja i krumpira.... hmmmm, al tako mi se jebeno neda doma , pa dok to sve pripremim i pojedem a u 1800 imam trening, a s punim želudcem nemrem ni disat kamo li skakutat
evo par prijedloga:
MERIČKA SALATA
Sastojci(za 4 osobe):
30 dag matovilca
5 dag rotkvica
20 dag skuhanog zrna kukuruza
8 žličica ulja od kukuruznih klica
1 žličica ljutog senfa
2 žlice soka od grejpa
4 kriške četvrtastog kruha
sol
papar
Priprema:
Kruh narezati na trokutiće, poslagati ih u lim i peći 8 minuta u pećnici, zagrijanoj na 160 Celzijevih stupnjeva. Pažljivo proberite i operite matovilac. Primiješajte ocijeđeni kukuruz i tanko narezane rotkvice. U zdjelici pomiješajte senf, sok grejpa, sol i papar. Začinite salatu i poslužite s trokutima kruha.
IJELA SALATA
Sastojci
1/2 kg kuhanog krumpira
10 dag majoneze
2 dl kiselog vrhnja
4 tvrdo kuhana jaja
25 dag šunke
25 dag sira trapista
Priprema
Sitno naribajte krumpir, jaja, sir i šunku. U zdjelu slažite red po red: krupmir koji poslite i popaprite, pola majoneze, jaja, vrhnje, šunku, drugu polovicu majoneze i sir. Salatu možete ukrasiti po želji.
RČKA SALATA
Sastojci
(za 4 osobe, ali nama je bilo taman za 2)
4 rajčice
1 krastavac
2 zelene paprike (zato što bolje izgleda zbog skladnosti boja... ako ste daltonista mogu i sve druge)
1 glavica luka
30 dag sira fete
20 dag crnih maslina (opet zbog boje)
mravinac iliti origano
nekoliko listova zelene salate
1 dl jogurta
2 grančice mažurana
4 žlice maslinovog ulja
svježe mljeveni papar
sol
Priprema
Očistite i operite povrće, a listove salate nakon pranja dooobro obrišite. Luk narežite na tanke rezance, paprike na široke, krastavac na ploškice, sir na štapiće. Pa onda sve dobro pomiješajte. Pladanj pokrijte listovima zelene salate, pa na njih stavite mješavinu salate, primiješajte masline i pospite origanom. Za umak pomiješajte jogurt s uljem i mažuranom, posolite i popaprite
AVAJSKA SALATA
Sastojci
2 pileća prsa, kuhana i nasjeckana
1 šalica nasjeckanog celera
1 šalica zelenoga grožđa
1 šalica nasjeckanih jabuka
pola žličice curryja
žličica soli
1 šalica lagane majoneze
nekoliko listova salate
1/2 šalice oguljenih, preprženih badema
Priprema
U zdjeli izmiješajte piletinu, jabuke, grožđe, celer pa začinite solju i curryjem. Prelijte majonezom i dobro promiješajte. Poslužite u posudi obloženoj listovima zelene salate. Pospite bademima.
LADNA RIŽA S TUNJEVINOM
Sastojci:
30 dag riže
20 dag tunjevine iz konzerve
5 dag kuhanog graha
2 kisela krastavca
svježi peršin
10 crnih i zelenih maslina
5 ukiseljenih gljiva
1 kisela paprika
1 limun
senf, ocat, sol, ulje i začini prema ukusu
Priprema:
Rižu skuhajte "al dente" te ju ohladite pod mlazom hlade vode i osušite. Sitno nasjeckajte papriku, krastavce, gljive, peršin i masline pa sve to umiješajte u rižu kojoj ćete na kraju dodati grah i usitnjenu tunjevinu. Sve skupa malo nauljite i dobro izmiješajte te prelijte smjesom koju ćete napraviti od žlice octa, senfa, limunovog soka, soli i 5-6 žlica ulja te dodajte začine prema vlastitom ukusu. Sve skupa dobro promiješajte i ostavite da se ohladi te poslužite kako slasan prilog nekom toplom jelu. No, nitko vam ne brani da u salati uživate kao u glavnom i jedinom jelu
RUSKAVA SALATA
Sastojci
za 4 osobe
4 tvrdo kuhana jaja
500 g zelene salate i radića
40 g parmezana
6 ploški tosta
3 slana inćuna iz ulja
2 češnja češnjaka
žličica senfa
1 žumanjak
2 žlice octa
ulje
žlica limunovog soka
30 g ribanog parmezana
sol i papar
Priprema
Inćune i češnjak sitno nasjeckajte pa ih pomiješajte s dobro umućenim žumanjkom, uljem i senfom. Začinite solju, paprom, limunovim sokom i ribanim parmezanom, pa još jednom dobro sve promiješajte, pokrijte folijom i stavite na hladno. Tost narežite na kockice veličine dva centimetra i prepržite na maslacu da postanu hruskave. Ohladite ih. Salatu od radića dobro operite i posušite pa natrgajte na manje komade. Prelijte ih pripremljenim umakom i dobro promiješajte. Složite listove salate na tanjure zajedno s tvrdo kuhanim jajima narezanim na ploške, parmezanom narezanim na listiće i kockicama tosta.
Isuseeeee, sad sam tek počela slinit
komentiraj (2) * ispiši * #
07
utorak
prosinac
2004
Strah
Ponekad.... kad je sve 5 kad je sve "idealno", sve klapa..... i tako je bilo jučer, pa danas...... strah me, užasno , da ne krene nešto po zlu.... samo čekam
komentiraj (0) * ispiši * #