Pustolovina zvana Japan

nedjelja, 28.04.2013.

Upoznajem Tokijo - Akihabara


Akihabara, još zvana i Electric Town, je dio Tokija u kojem se može naći sve vezano za elektriku, elektroniku, stripove i video igrice. Nakon 2. Svjetskog rata, u blizini Akihabare se nalazilo par sveučilišta s kojih bi dolazili studenti koji bi, kako bi zaradili nešto dodatnog novca, popravljali pokvarene radio prijemnike i sitnu elektriku te ih u Akihabari nudili po nižim cijenama. S vremenom, taj je buvljak prerastao u niz malih trgovina koje nude sve i svašta. Novu elektroniku, popravljenu elektroniku, fotoaparate, kamere, laptope...
Po noći ova četvrt eksplodira raznim bojama, zvucima, mirisima i ljudima. Cijela pročelja zgrada su okićena jarkim reklamama koje oslikane poznatim junacima iz stripova i crtića privlače mušterije. Čovjek se može unedogled šetati i imati osjećaj kao da još nije vidio ni desetinu kvarta.



Malo dalje od glavne ulice, mogu se naći razni kafići s popularnom "maiden-cafe" tematikom. U "maiden-cafe"-ima rade djevojke obučene u različite uniforme kako bi privukle mušterije; poglavito muškarce. Međutim, to nisu opravice kao što nose (tj se pokrivaju) djevojke u Hootersu ili sličnim barovima. Uniforme koje se ovdje mogu naći vrlo pristojno pokrivaju ženska tijela samo su stilizirane u neku ulogu - tipa francuska sobarica, poslovna žena, djevojke-mačke, djevojke-zečeki i sl. Za podrobnije detalje, možete pogledati letke koji se nude prolaznicima na ulici:


Isprika što čitateljima lomim vratove s neuređenim slikama.

- 08:46 - Komentari (2) - Isprintaj - #