MeGa KIT

utorak, 21.12.2010.

Božićni sajam pazinske knjige

U subotu, snježnog 18. prosinca, u Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu je otvoren prvi sajam pazinskih nakladnika i autora Božićni sajam pazinske knjige. Organizatori sajma su Grad Pazin i Pučko otvoreno učilište Pazin. Na sajmu izlažu Pučko otvoreno učilište Pazin, Matica hrvatska ogranak Pazin, Josip Turčinović d.o.o., Katedra Čakavskog sabora Pazin, Državni arhiv Pazin, Etnografski muzej Istre, Turistička zajednica središnje Istre te Gimnazija i strukovna škola Juraj Dobrila Pazin. Sajam su otvorili gradonačelnik Renato Krulčić te ravnateljica Pučkog učilišta Sonja Matijašić.

Cilj ovog sajma je na jednome mjestu predstaviti građanima Pazina i ostalim zainteresiranima knjige koje su posljednjih godina objavili različiti pazinski nakladnici i koje su u Pazinu i izvan Pazina objavili pazinski autori. Najpoznatiji su autori: Josip Fabris, Dražen Vlahov, Bernard Stulli, Slaven Bertoša, Nada Klaić, Jules Verne te zbirke s pazinskog festivala znanstvene fantastike Istrakon. U Pazinu postoji više od 50 osoba koje stvaraju knjige bilo kao pisci, lektori, grafičari ili nešto drugo. Zanimljivo je da na Sajmu i građani mogu prodavati i knjige iz vlastite kućne biblioteke.

Sajam je još jedna karika u nizu, poput Hiže od besid, koja ugošćuje pisce iz cijele Hrvatske i u kojoj se u Pazinu održavaju književne večeri, kojom Pazin učvršćuje svoje mjesto u mreži gradova književnosti.






Napisala i fotografirala: Elis Baćac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KIToteka

Ispunite anketu koja će nam pomoći da kreiramo blog prema vašim željama.
Anketa

Redovito čitajte: Josipove priče iz Austrije (ponedjeljkom), Turističke zajednice u Istri (svake druge srijede) i Turističke destinacije (svake prve srijede).

ČLANSTVO U MEDIJSKOJ GRUPI
Želiš li postati član/ica Medijske grupe! Ništa lakše! Javi se mailom: kitovci@gmail.com i već sljedeći tjedan možeš početi pisati! Požuri...

Javi se ako imaš novost, prijedlog ili komentar - čekamo te na našoj Google grupi!

Postanite dio naše društvene mreže MeGa KIT! Sudjelujte u razmjeni informacija putem naše Facebook grupe!

Opis bloga
Blog studenata, članova Medijske grupe Sveučilišnog preddiplomskog studija Kultura i turizamSveučilišta Jurja Dobrile u Puli
Čitajte o: novostima na Studiju, studijskiim posjetima, gostujućim predavanjima,
studentskim radovima, projektima i izložbama,događanjima i manifestacijama u kulturi i turizmu u Istri i Hrvatskoj...


Centar

Reagiranja

Sve reakcije, demantije, nadopune i netočne navode možete poslati na kitovci(at)gmail.com.

Pula-Kultura




Linkovi

Unipu.hr
Kulturistra.hr
Culturenet.hr
Monitor.hr
Kulturni centar mladih.hr
Kulturno-informativni centar.hr
Međunarodni centar za usluge u kulturi.hr

Brojač posjeta