MeGa KIT

ponedjeljak, 28.06.2010.

Pula Superiorum u slici

Fotografirala Marina Puh

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.06.2010.

Bez tebe

Grupa Nola ovog vikenda priprema pravu glazbenu poslasticu za ljubitelje pozitivnih vibracija – veliki pulski koncert i promociju albuma Iznad oblaka.

Uz odjeke tek osvojenog Porina za pjesmu godine sa skladbom Iznad oblaka i s titulom najnominiranijeg hrvatskog albuma (naime, album je konkurirao u šest kategorija) grupa Nola i u rodnoj će Puli održati koncert na terasi kluba Uljanik.

Grupa Nola snimila je novi videospot za četvrti singl s albuma Iznad oblaka, pjesmu Bez tebe. Videospot naglašava neobične ljude i njihove vrijednosti, susjede, prijatelje, poznanike i sugrađane. Autor glazbe i teksta, ujedno i scenarist ovog videospota Marijan Jelenić opisuje poruku spota: „Bez tebe nije samo ljubavna fraza, već životna činjenica, jer kao što ne postoji glas jedne ruke tako ni pojedinac ne može sam opstati. Tom tezom vodi se i videospot za ovu pjesmu“.

U snimanju spota sudjelovalo je stotinjak ljudi. Osim članova banda Nola, tu su i članovi raznih udruga, kreativci i umjetnici koji svojim radom uljepšavaju svijet u kojem žive: bendovi, plesači, svirači, zbor, mažoretkinje, sportaši, čarobnjaci, performeri, glumci, fotografi i drugi.

Snimatelj i redatelj spota, Zoran Mikletić iskoristio je prostor bivše vojarne Karlo Rojc kao scenu za snimanje spota pa tako Rojc u spotu postaje mjesto dobrih vibracija, zajedništva i sreće. Pojedini dijelovi spota snimani su u Manjadvoricima, nedaleko od Pule.

Televizijska promocija spota bit će 26. lipnja u emisiji Ritam tjedna na drugom programu Hrvatske televizije, a posjetitelji koncerta u Uljaniku imat će ga prilike vidjeti prije početka svirke koja je najvljena za 23 sata.

O grupi Nola saznajte više na stranicama http://www.nola.com.hr/

Martina Rojnić





- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.06.2010.

Prošlostoljetna Afrika u Puli

Prošle je subote navečer u prostorijama galerije Makina otvorena izložba danskog fotografa Klausa Holstinga, pod nazivom Southafrica 1994, a story of country in transition.

Riječ je o crno-bijelim fotografijama iz 1944. godine koje prikazuju slojeve društva u Africi. Na fotografijama se mogu naći kako predstavnici imućnih slojeva tako i obični ljudi na zapuštenim ulicama Afrike.

Izložbu je otvorio umjetnik i voditelj galerije Hassan Abdelghani, a publici se obratila i Holstingova majka ispričavši ga što nije bio u mogućnosti doći na otvorenje.

Marina Puh


- 20:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 19.06.2010.

Započeo 15. međunarodni kazališni festival mladih (MKFM) u Puli

Ako ste se u petak ,18. lipnja zatekli u središtu grada oko 21h zasigurno ste se ugodno iznenadili. Započeo je, naime, jubilarni 15. međunarodni kazališni festival mladih koji će unijeti živosti kreativnost i čistu enegriju u naš ljetom probuđeni grad. Umjetnička parada, koju je sačinjavalo tridesetak mladih iz cijelog svijeta, zajedno s ponosnim organizatorima, tj. predstavnicima Istarskog narodnog kazališta, "promarširali" su od INK, preko Portarate i ulicom Sergijevaca sve do glavnog pulskog trga Foruma. Tamo su ih je dočekalo mnoštvo okupljeno oko improvizirane scene postavljene ispred gradske palače.

Pulski gradonačelnik, Boris Miletić, obratio se gostima i građanima s nekoliko riječi te im zaželio ugodan boravak u Puli i na taj način otvorio Festival.

Kao i svake godine, Festival i ove ima misao vodilju oko koje se grade sve radionice i predstave. Ove godine tema je Rodna (ne)ravnopravnost, aktualna, internacionalna i protkana u sve pore našega društva. Sva će zbivanja, stoga, u narednih deset dana biti u "štihu" ljudskih prava i jednakosti.

Kazalištu Centro de teatro de oprimido Rio iz Brasila (Rio de Janeira) pripala je čast da svojom predstavom Coisas de Genero (Rodne stvari) otvori festival. Brazilski umjetnici ostavili su sve prisutne bez daha i otvorili mnoga pitanja o položaju žena u društvu, obitelji i na poslu. Iako je pozornica odisala bojama i kostimima uz zvukove bongosa, gitare i violina, scenska teatralnost u ovom slučaju nije skretala pozornost od glavne, duboke poruke koju su glumci/glazbenici slali.

Drugi dio predstave bio je interaktivan, gdje se svatko iz publike nakratko mogao okušati na "daskama koje život znače" i dati svoj prijedlog o tome u kojem periodu života žena mora i može odreagirati da se u budućnosti ne bi našla u potlačenom položaju. Do kraja, su svi imali priliku (i mladi i stari) kroz igru naučilti nešto novo.

Ova predstava koja "puni" opimizmom i snagom, u subota će se, 26. lipnja, prikazati u Kazalištu s početkom u 21:30h.

Maja Maksić











- 20:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.06.2010.

Foto-izložba

Što? Izložba polaznika šestog tečaja digitalne fotografije udruge Format
Gdje? Forum 13, Pula
Tko? Snježana Bratanović, Paola Martinčić, Krešimir Milas, Tajana Ujčić, Donna Luisa Del Bianco, Daniel Kiršić, Claudia Fiorentin, Dragan Stojanović, Nicole Zec, Annabelle Učkar, Marina Puh, Nikola Pavlaković, Richard Peršić, Elvis Cerin.
Kada? Od 14. do 19. lipnja 2010. u popodnevnim satima (18:00-21:00)

Fotografirala i napisala: Marina Puh



- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.06.2010.

Izložba polaznika šestog tečaja digitalne fotografije Udruge Format

Jučer je na Forumu 13 otvorena izložba polaznika šestog tečaja digitalne fotografije Udruge Format.

Tečaj je trajao tri mjeseca pod vodstvom Franka Frgačića i Đulijana Belića. Obradu fotografija na računalu polaznicima je prikazala Ana Lorencin. Osim redovnih predavanja i terenskog fotografiranja, Đani Celija, majstor svjetla, održao je predavanje o svjetlosti u fotografiji. Diplomirao je na ”Istituto superiore di fotografia e arti visive” u Padovi. Danas je vlasnik vodećeg pulskog fotografskog ateliera za industrijsku i reklamnu fotografiju.

Tijekom tečaja fotografije su redovito komentirane što je pomoglo razvijanju kritičkoga razmišljanja polaznika i naučilo ih 'gledati' fotografiju.

Polaznici tečaja su svoje teorijsko znanje primjenili na fotografijama koje su predstavljene na izložbi.
Izlaže četrnaest autora s tri odabrane fotografije, a izložba ostaje otvorena do 19. lipnja.

Marina Puh


- 10:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Započeo drugi Labinmusic festival

U Labinu je prošloga vikenda započeo drugi Labinmusic festival besplatnim koncertom na novoj atraktivnoj lokaciji amfiteatra u gornjem Labinu. Pod pokroviteljstvom Grada Labina nastupili su mladi pop-rock glazbenici iz Istre.

Danas slijedi glazbena radionica na kojoj će se obrađivati teme iz glazbene produkcije. Radionica će trajati tri dana, a u sklopu nje zainteresirani će moći naučiti proces snimanja glazbe, načina obrade i izdavanja vlastitog proizvoda na nekom od medija.

Središnji događaj festivala veliki je koncert u subotu, 19. lipnja u starom gradu. Ove godine nastupit će Rundek Cargo Trio, Pips Chips & Videoclips, Urban & 4 i TBF. Ova će postava biti upotpunjena bendovima The Crossroads i Rockline koji će nastupiti kao predgrupe. Koncert će započeti u 20 sati.

Martina Rojnić


- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.06.2010.

Prijatelji mora - od danas na pulskom Forumu



Projekt Prijatelji mora velika je nacionalna kulturološka kampanja koja ima za cilj građanima Hrvatske kao i stranim turistima skrenuti pozornost na društvenu odgovornost i ekološki svjesno ponašanje te očuvanje mora.

Prijatelji mora su svi gradovi i tvrtke koje dijele osjećaj za odgovornost prema moru kao najvećem nacionalnom blagu. Organizatori projekta su Udruga Livingstone i obrazovni centar Astoria u suradnji s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske te potporu Hrvatske turističke zajednice.

Livingstone klub okuplja ljude širokih interesa koji istinski žive kulturu u svim njezinim segmentima te osigurava informacije o sadržajima u kulturi i turizmu te njihovu dostupnost. Njihovi dosadašnji, uspješno ostvareni projekti jesu Hrvatski fotografski festival Photodays, Livingstone magazine, edukativni Strip u školi, razni multimedijalni sadržaji, publikacije i izložbe, a nakon ovoljetnog projekta Prijatelji mora, najavljuju i zimski koncept Prijatelji baštine.

Ova, do sada najveća izložba fotografija podmorja ikad prikazana u Hrvatskoj, obuhvaća 60 fotografija. Izložbom velikih formata fotografija na otvorenom, u četrnaest hrvatskih gradova, ovoga će se ljeta predstaviti Neusporedivo plavo – atraktivan postav umjetničkih fotografija, koji obuhvaća autorska djela skupine podvodnih fotografa iz Hrvatske, Italije i Slovenije.
Od domaćih se fotografa posebno ističu višestruko nagrađivani Danijel Frka i Marino Brzac koji su prošle su godine na svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji u Južnoj Koreji osvojili 11. i 18. mjesto, a njihove tri fotografije našle su se na listi prvih dest fotografija svijeta.

Svakom gradu koji ugošćuje izložbu kampanja nudi novi način kulturološke komunikacije tako što svim gostima inovativno i zanimljivo pokazuje nacionalno blago. Naime, samostojeći panoi s fotografijama bit će postavljeni na najprometnijim domaćim trgovima ili rivama.

Izložba je do sada gostovala u Rovinju, a od danas je do 18. lipnja možete pogledati na pulskom gradskom Forumu.
Slijede: Rijeka, Opatija, Poreč, Crikvenica, Zadar, Šibenik, Split, Makarska, Biograd na moru, Zagreb i Varaždin. Zatvaranje izložbe predviđeno je u Dubrovniku.

Budući da na Jadranu živi više od 33% ukupnog građanstva Hrvatske, a ljeti je posjete milijuni turista, organizatori procjenjuju da će izložbu vidjeti nekoliko milijuna ljudi.

Martina Rojnić


- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.06.2010.

Najava izložbe fotografija studenata Sveučilišta Juraj Dobrila

U petak, 11. lipnja s početkom u 13:00 sati, u prostorima Studentskog centra Indeks bit će otvorena izložba skupine studenata pulskoga Sveučilišta Jurja Dobrile.
Organizator studenske izložbe je studentska udruga Vijeće za suradnju studenata. Izložbu će otvoriti voditelj projekta, student Adis Kušmić.
Tema izložbe je crno-bijela tehnika. Svojim će se radovima predstaviti sedam autora, svaki sa sedam fotografija.

Marina Puh


- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pula Superiorum



Nakon predstavljanja projekta Pula Superiorum - dijela gostujućega predavanja zaposlenika Turističke zajednice Istarske županije, jučer u novoj zgradi Odjela za ekonomiju i turizam dr. Mijo Mirković, u sklopu kojega je prikazan i promotivni film, porazgovarali smo s producenticom i glasnogovornicom Festivala Dianom Dropulić.

Predstavite nam projekt Pula Superiorum.
Projekt Pula Superiorum–Dani antike zapravo je proizašao iz manifestacije Dani antike koje su se dosad održavale osam godina zaredom u organizaciji TZ Pule gdje je, uz ostale sadržaje, Muzej grada Umaga gostovao s projektom Sepomaia Viva. Ove godine ta je manifestacija dobila nadopunu u smislu podrške Pula Superioruma.

Tko se krije iza naziva Pula Superiorum?
Pula Superiorum čini mladi tim stručnjaka i kreativaca koji su pristupili organizaciji kako bi projekt zaživio i poprimio razmjere dostojne scenografije grada koja diktira jedan ovakav festival. Dobili smo podršku Turističke zajednice grada Pule, bez koje ovaj projekt ne bi bilo moguće realizirati, Turističke zajednice Istarske županije kao i Arheološkog muzeja Istre te Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Grad Pula sudjeluje u financiranju u simboličnom iznosu, a nadamo se da će taj iznos s vremenom popratiti razmjere manifestacije.

Određen spektar institucija je prepoznao projekt, uspjeli smo u zadanom roku proširiti program aktiviranjem dvije paralelne lokacije, Foruma i Portarate, dopuniti ga obuhvaćajući segment filmske kulture, kostimografije, scenografije i multumedijalnih sadržaja.

Držimo kako je to ispravan pristup kreiranju programa. Galerijski program je također zaživio, povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner će otvoriti vrata svoje galerije izložbom Antika na suvremen način, isto tako i gostovanje izložbe Arheološkog muzeja Istre dr. Alke Starac 3D vizualizacija antičkih građevina u MMC Luka.

Imate li kakav specifičan cilj?
Zasad je naglasak na stvaranju vjerodostojne antičke atmosfere, angažiranjem izvođača i statista koji će uprizoravati antički život, a doprinijet će i etno i gastro delicije spravljene po antičkim recepturama. Također, želja nam je potaknuti kostimiranje, odnosno odijevanje posjetitelja u prozračne tunike, u izvedbi naše dizajnerice Kristine Nefat.

Bitno je izdvojiti nastup Synaulie, vokalno-instrumentalnog ansambla iz Italije koji djeluju i kao istraživački centar te modnu reviju izvrsnih Hippy gardena, čija je ovogodišnja kolekcija insprirana na temu antike.

Što će se događati u Areni?
Arena je svakako nedovoljno obuhvaćena, iz produkcijskih (ne)mogućnosti nije mogla zaživjeti u punom sjaju, no petak smo posvetili antičkim sportovima; antičkom nogometu u izvedbi Udruge Gaj Liberije iz Sinja, te našem hrvačkom klubu Istarski borac koji će izvesti borbe jedan na jedan, nakon čega slijedi gladijatorski šou. Ovo je ujedno i jedini dio programa koji će se naplaćivati, ulaznice stoje 40 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu. Cijene antičke odjeće i jela također će biti pristupačne.

Koliko traju pripreme za Festival?
Već po završetku Festivala kreću pripreme za idući, s tim da se najznačajnije operativne stvari dogovaraju i događaju nekoliko mjeseci prije samog Festivala. Posao je opsežan, no uz dobru volju i puno truda veselimo se već i sljedećoj godini.

Kako financirate projekt?
Postoje određene poteškoće oko financiranja, Festival je u inicijalnoj fazi, no smatramo da će već slijedeće godine situacija biti puno bolja, da će ljudi prepoznati rad, trud i stručnost, a samim time dati nam i veće povjerenje. Vjerujem kako će onima koji se ove godine nisu uključili biti pomalo i žao nakon što Festival završi, jer smatram da nudimo odmak, kvalitetom izvedbe i posvećenosti detaljima.

Koji su krajnji ciljevi projekta?
Krajnji cilj je stvaranje tradicije i samofinanciranje, sukreacija programa sa svim institucijama koje nas već i sada podržavaju, dimenzija slobode u smislu angažmana referentnih izvođača koji mogu donijeti Puli ono što i zaslužuje te svakako pozicioniranje Amfiteatra kao jezgre festivala. Manifestacija bi u budućnosti mogla zaživjeti i tijekom cijelog ljeta u vidu potpore drugim manifestacijama iste tematike, koje su možda nedovoljno zamijećene u odnosu na njihov potencijal.

Što Pula dobiva produkcijom ovoga Festivala?
Pula dobiva manifestaciju koja se u potpunosti uklapa u scenografiju grada, koja se nameće sama po sebi i uz to prati ritam građana. Imati koncentraciju antičkih spomenika na ovako malom prostoru jest rijetkost. Smatram da je Festival proizašao iz svog prirodnog okružja i na temelju naše baštine, a koji svakako treba biti hedonističkog karaktera. Lagana šetnja, opuštena atmosefera, uživanje u delicijama, razgledavanje radionica antičkih zanata, izložbi, filmova... ulični zabavljači pridonijet će podizanju atmosfere, bit će tu i šou s vatrom, gladijatori koji će animirati djecu tijekom jutarnje eduke koja će se odvijati na Portarati gdje su već tradicionalno pozicionirana takva događanja.

Projekt tematski vezan uz antiku kandidiran je i prema Europskim fondovima. O čemu je riječ?
Kandidatura proizlazi iz suradnje s prekograničnim partnerima koji tu tematiku mogu valorizirati kod sebe i u gostima. Projekt se piše i smatram da je vrlo realan i konkretan i kao takav ima velike mogućnosti da prođe na natječaju, što bi donijelo umrežavanje koje bi stvorilo programsku i logističku bazu kako se fond financija ne bi rasipao, s ciljem što bolje koordinacije resursa.

Pojasnite nam koncepte na kojima počiva Pula Superiorum.
Koncept oživljene povijesti i koncept na tragu antike proizašao je iz angažmana Sepomaie Vive koja je kao takva autentična dok smo mi malo ležerniji, iako također vrlo dosljedni u interpretaciji antike. Dajemo si oduška u modernizaciji, pristupu i realizaciji tako što prigrljujemo suvremen način života zajedno sa prizivanjem antike, razdoblja koje je ostavilo velikog traga na ovim prostorima.
Pula Superiorum u slobodnom prijevodi znači Pula odličnijih te se zapravo ime manifestacije odnosi na njezine građane. Naziv je nastao spontano, u želji da se doista dogodi nešto izvanredno, a to je manifestacija koja svima može ponuditi određeno zadovoljstvo.

Razgovor vodila: Martina Rojnić

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Istra - zeleni Mediteran

Ozren Grbavčić, marketing menadžer Turističke zajednice Istarske županije održao je predavanje u novoj zgradi Odjela za ekonomiju dr. Mijo Mirković.

Grbavčić je na samom početku predavanja predstavio aktivnosti Turističke zajednice Istarske županije, s posebnim osvrtom na slogan Istra – zeleni Mediteran. Njime je definirana pozicija i zelene površine Istre koje čine 45% ukupne površine poluotoka.

Zelena Istra dijelom je zaslužna za produljenje sezone u županiji, koja svojim položajem i prednostima stvara uvjete za razne selektivne oblike turizma.

Master plan razvoja turizma 2004–2012. daje smjernice razvoja, otvara suradnju između privatnog i javnog sektora, stavlja naglasak na kvalitetu, održivi razvoj, valorizaciju proizvoda, ističe Grbavčić. Scenarij je to sporijeg, kvalitativnog rasta, temeljenog na autentičnim prozivodima poput vina, maslinovog ulja i gastronomskih užitaka.

„Turistički identitet gradimo na turizmu doživljaja – obiteljskim vrijednostima, izobrazbi, romantici, autentučnim gradovima, sigurnosti, zdravom životu i održivosti“ – rekao je Grbavčić.

U središnji plan postavljena je Istra kao destinacija, a ne hotelske kompanije ili neki drugi smještajni kapaciteti.

Dugoročni ciljevi Turističke zajednice jesu Istra kao fokus, jačanje tržišne pozicije u predsezoni i posezoni, kao i tendencija stvaranja mjera za cjelogodišnji turizam.

Kratkoročni ciljevi su: zadržavanje broja gostiju i potrošnje na prošlogodišnjoj razini, nastavak afirmacije branda Istra, unapređenje e-marketinga, nastavak sustavnog organiziranja privatnog smještaja kao i unapređenje i komercijalizacija proizvoda.

Promotivne aktivnosti Turističke zajednice mahom se provode na sajmovima, prezentacijama, poslovnim radionicama. U njih spada, međutim, i ugošćenje stranih novinara koji slikom i rječju dočaravaju izgled i dojam destinacije.

Nabrojavši proizvode Istarske županije poput Gourmeta, ronjenja, turizma u središnjoj Istri, projekta Domus Bonus – organizacije privatnog smještaja, Ozren Grbavčić istaknuo je kulturni turizam kao važan i nezaobilazan „sastojak“ turističke ponude Istre.

Martina Rojnić


Ostalo možete pogledati na službenim stranicama Turističke zajednice Istarske županije: Turistička zajednica Istarske županije


- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.06.2010.

Pula - europska prijestolnica kulture 2020.

O tome može li i kako Pula postati prijestolnica kulture pročitajte u prezentaciji studentice i članice Medijske grupe Maje Maksić.

pula EU

- 09:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.06.2010.

MeGa KIT na 3. crnogorskim Medijskim dijalozima u Herceg Novom

Znanstveni rad Teorija sustava i integrirana strategija komuniciranja u kontekstu globalnih trendova - primjer bloga Studija Kultura i turizam predstavljen je prošle subote na međunarodnom znanstvenom skupu 3. crnogorski Medijski dijalozi u Herceg Novom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.
Mediji i globalizacija, tema je ovoga znanstvenog skupa na kojemu je svoje radove izložilo četrdesetak autora iz zemalja regije - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Temi se pristupilo iz različitih područja: prava, ekonomije, komunikologije, etike, lingvistike, kulurologije, pedagogije i dr.
Za izniman doprinos popularizaciji časopisa Medijski dijalozi u Hrvatskoj, organizatori su dodijelili plaketu dr.sc. Dorđu Obradoviću, profesoru na dubrovačkom studiju Mediji i kultura društva i članu međunarodnog uredničkog odbora časopisa.
Cilj skupa je omogućiti mladim znanstvenicima platformu za predstavljanje i izlaganje svojih ideja, radova i istraživanja te njihovo umrežavanje i uspostavljanje suradnje regionalnim znanstvenim institucijama.

U sklopu javnoga predstavljanja rada Medijske grupe i bloga MeGa KIT, najavljujemo, u rujnu očekujemo dolazak glavnoga urednika Medijskih dijaloga mg. sc. Mime Draškovića te pomoćnika ministra kulture Crne Gore za medije dr. sc. Željka Rutovića.

U izradi znanstvenoga rada koji problematizira blog MeGa KIT sudjelovale su studentica druge godine studija Kultura i turizam te članica Medijske grupe, Martina Rojnić i voditeljica Medijske grupe Tijana Vukić Stjelja. Riječ je o znanstvenom radu čiji je cilj kreiranje strategije komuniciranja Medijske grupe radi povećanja stalne publike infobloga.

Rad je objavljen u časopisu za istraživanje medija i društva Medijski dijalozi, godina III, broj 6., jun 2010. čiji je izdavač Ekonomska laboratorija za istraživanje tranzicije.

Tijana Vukić Stjelja


Zbornik sažetaka, kao i sve radove objavljene u časopisu možete pročitati na njihovim stranicama:
Medijski dijalozi

Teorija Sustava i Integrirana Strategija Komuniciranja

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Skupna izložba ULIKS-a

Udruženje likovnih i književnih stvaralaca - ULIKS prošlog je četvrtka u galeriji Stari grad 26. put izložilo skupnu izložbu.

Na izložbi se, raznim likovnim tehnikama - od akvarela, tempere, ulja na platnu i svile do drva, kamena, gline i fotografije predstavilo 98 autora.

Udruga je do sada iskazala i svoju humanu djelatnost; pomogli su Ambasadu za djecu Hrvatske, obnovu ratom uništenog krovišta Župne crkve u Đakovu, donirali su za obnovu dotrajalih prostorija Medicinske škole u Puli, za Opću bolnicu Pula te za teško oboljelu djecu i umjetnike. Ovom je prilikom članica ULIKS-a gospođa Guerina Medić Udruzi udomitelja djece bez adekvatne skrbi darovala sliku Pogled u budućnost.

Udruženje likovnih stvaralaca i književnika te ljubitelja slika i knjiga Pula osnovano je na inicijativu nekolicine entuzijasta 1981. godine. Trinaest godina kasnije udruga mijenja svoj naziv u Udruženje likovnih i književnih stvaralaca – Pula, skraćeno ULIKS.

Cilj ULIKS-a je na jednom mjestu okupiti neafirmirane, afirmirane, samouke, talentirane i maštovite stvaratelje različite životne dobi, podržati njihovo stvaranje u slikarstvu, kiparstvu, primijenjenoj umjetnosti i umjetničkoj fotografiji. Danas, ULIKS broji dvjestotinjak aktivnih članova.
Izložba ostaje otvorena do 13. lipnja.

Više o udruzi i o njenim aktivnostima možete se informirati na službenim stranicama

Marina Puh



- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.06.2010.

Hum-najmanji grad na svijetu

Fotoreportaža

Fotografirao: Josip Balta

- 09:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

KIToteka

Ispunite anketu koja će nam pomoći da kreiramo blog prema vašim željama.
Anketa

Redovito čitajte: Josipove priče iz Austrije (ponedjeljkom), Turističke zajednice u Istri (svake druge srijede) i Turističke destinacije (svake prve srijede).

ČLANSTVO U MEDIJSKOJ GRUPI
Želiš li postati član/ica Medijske grupe! Ništa lakše! Javi se mailom: kitovci@gmail.com i već sljedeći tjedan možeš početi pisati! Požuri...

Javi se ako imaš novost, prijedlog ili komentar - čekamo te na našoj Google grupi!

Postanite dio naše društvene mreže MeGa KIT! Sudjelujte u razmjeni informacija putem naše Facebook grupe!

Opis bloga
Blog studenata, članova Medijske grupe Sveučilišnog preddiplomskog studija Kultura i turizamSveučilišta Jurja Dobrile u Puli
Čitajte o: novostima na Studiju, studijskiim posjetima, gostujućim predavanjima,
studentskim radovima, projektima i izložbama,događanjima i manifestacijama u kulturi i turizmu u Istri i Hrvatskoj...


Centar

Reagiranja

Sve reakcije, demantije, nadopune i netočne navode možete poslati na kitovci(at)gmail.com.

Pula-Kultura




Linkovi

Unipu.hr
Kulturistra.hr
Culturenet.hr
Monitor.hr
Kulturni centar mladih.hr
Kulturno-informativni centar.hr
Međunarodni centar za usluge u kulturi.hr

Brojač posjeta