MeGa KIT

petak, 18.02.2011.

Poziv novim članovima Medijske grupe

Pozivaju se zainteresirani studenti prve, druge i treće godine studija Kultura i turizam koji žele naučiti pisati temeljne novinarske vrste te prisustvovati na važnijim kulturnim i turističkim događajima u gradu i županiji te svojim prilozima sudjelovati u stvaranju bloga studija MeGa KIT.

Prvi susret novih članova Medijske grupe bit će početkom ožujka.

Sve zainteresirane molim da se prethodno jave elektroničkom poštom voditeljici Medijske grupe, asistentici Tijani Vukić Stjelja, prof.

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.02.2011.

Turistička zajednica Općine Brtonigla

Turistička zajednica Općine Brtonigla započinje sa svojim radom 1994. god. Pokriva područje od svega 33 km2 i spada u jednu od manjih istarskih općina. Broji oko 2000 stanovnika i obuhvaća pet mjesta: Brtoniglu, Novu Vas, Karigador, Fiorini i Radini.



U Brtonigli se velika pažnja posvećuje edukaciji mlađih naraštaja o važnosti održivog razvoja i ekoloških vrijednosti. Primjećuju se veliki iskoraci u uređenju mjesta i fasada kuća.



Mala, ali itekako aktivna Općina Brtonigla u svoje ciljeve ubraja promociju mjesta u “vinsku destinaciju”, pretežito ruralnog karaktera, ali s izlazom na more, iskorištavanje prednosti kombinacije "plavog" i "zelenog" segmenta ponude, uređenje mjesta za ugodniji boravak kako stranih gostiju, tako i domicilnog stanovništva, ne zaboravljajući pritom na nekoliko već prepoznatljivih i uvijek dobro došlih manifestacija, primjerice Fešta Istarske malvazije.



Iako uz ograničena sredstva, u promociju Općine Brtonigla uložen je veliki trud. Stoga umjesto sudjelovanja na velikim europskim sajmovima Turistička zajednica koristi kanale ciljanih prezentacija (vina i birana jela), u suradnji s klasterom oglašava se mrežno i putem novosti u stručnim časopisima (kampiranje/birana jela) te na radiju.

Trenutno je u izradi projekt novog klasterskog mrežnog portala koji će na jednom mjestu gostu omogućiti sljedeće: upoznavanje s turističkom ponudom cjelokupnog područja Bujštine, velike plakate s najavama manifestacija, atraktivno informacijsko središte u kampu Park Umag koji je u sklopu te turističke zajednice.

Turistička zajednica Brtonigla odredila je u sklopu svog dugoročnog plana
razvijanje Općine u vinsku destinaciju odnosno grad vina. Sama Općina već je niz godina član međunarodne udruge Citta' del vino. Budući da je općinsko područje pokriveno s 500 hektara vinograda, a obuhvaća šest većih renomiranih vinara i velik broj stanovnika koji se bave proizvodnjom vina, ova titula logični je rezultat postojećih resursa.

U postavljanju kratkoročnih planova velika je važnost podređena početku
projekta pet ekoloških parkova tematskog karaktera koji će povezivati i objedinjavati svih pet glavnih mjesta u općini. Povezana je tematika: vino-ulje-sport-more-cvijeće.

Kreće se s uvođenjem novoprihvaćenog vizualnog identiteta i
sloganom (na razini klasera), koji je usvojen potkraj 2010. godine. Iste godine ostvareno je više ciljeva i radionica destinacijskog marketinškog menadžmenta u suradnji s turističkom zajednicom klastera. Prihvaćen je novi vizualni identitet na razini klastera (lepeza četiriju boja) i slogan “U svim bojama Istre”. Njime se promoviraju mjesne tradicije, manifestacije i prezentiraju tipični lokalni proizvodi. Veliki je rezultat postignut i promocijom Istarske malvazije u Toscani na manifestaciji "Calici di Stelle" (Zvjezdani kaleži).



Motiviranje i koordiniranje zainteresiranih subjekata u zajedničkim aktivnostima te kreiranje posebnih turističkih paketa koji će objedinjavati širu paletu usluga, npr. vino i birana jela; sport i zabava te obiteljski paketi također također su dio razvojne strategije općine Brtonigla.

Osoblje Turističke zajednice Brtonigla kao i njihovi suradnici trude se osmisliti uvijek nove sadržaje, usluge i manifestacije poput vožnje kajakom rijekom Mirnom, stvaranja imidža Brtonigle kao destinacije za razvoj radnih skupina putem doživljaja biranih jela, berbe grožđa, sadnje i berbe maslina, biciklizma i pješačenja.

Cilj manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Brtonigla je da se goste kao i autohtono stanovništvo pozove na zajedničko druženje. To je učinjeno odabirom nekoliko manifestacija pravilno raspoređenih tijekom cijele kalendarske godine, s ciljem produljenja sezone i izvan ljetnih mjeseci. Namjera je uvesti još jedan vid zabave za mlade i stare - turistički vlakić koji će povezati obalni i unutrašnji pojas Općine.

Najpoznatije manifestacije su: Fešta Istarske malvazije (srpanj), Fešta Sv. Roka (kolovoz) te četverodnevna manifestacija zabavnog karaktera Dani gljiva.

Turistička zajendica Općine Brtonigla zaista je primjer kako se s mnogo rada i ciljano predstavljenim sredstvima mogu ostvariti uspješna promocija i razvoj mjesta u jednu od budućih bisera istarskog turizma.

Katarina Dobrić Dabić

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.02.2011.

Medijska zbirka pulskog Sveučilišta

Pozivamo vas u petak, 4. veljače 2011. u 17:00 sati u Sveučilišnu knjižnicu Pula na otvorenje i prezentaciju studentskog projekta-izložbe Medijska zbirka pulskog Sveučilišta.

Riječ je o projektu na kojem je sudjelovalo pedesetak studenata Kulture i turizma u sklopu obaveznog kolegija Odnosi s medijimama koji su kolegij slušali 2008/2009, 2009/2010. te 2010/2011. godine.

Studenti su istražili objavljene priloge o Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli od njegova osnutka 29. rujna 2006. do 31. listopada 2010. u regionalnom dnevnom tisku - Glas Istre i La voce del popolo te na regionalnim informativnim mrežnim portalima – www.regionalexpress.hr, www.barkun.hr, www.ipress.hr.

Plakat

Brošura




- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KIToteka

Ispunite anketu koja će nam pomoći da kreiramo blog prema vašim željama.
Anketa

Redovito čitajte: Josipove priče iz Austrije (ponedjeljkom), Turističke zajednice u Istri (svake druge srijede) i Turističke destinacije (svake prve srijede).

ČLANSTVO U MEDIJSKOJ GRUPI
Želiš li postati član/ica Medijske grupe! Ništa lakše! Javi se mailom: kitovci@gmail.com i već sljedeći tjedan možeš početi pisati! Požuri...

Javi se ako imaš novost, prijedlog ili komentar - čekamo te na našoj Google grupi!

Postanite dio naše društvene mreže MeGa KIT! Sudjelujte u razmjeni informacija putem naše Facebook grupe!

Opis bloga
Blog studenata, članova Medijske grupe Sveučilišnog preddiplomskog studija Kultura i turizamSveučilišta Jurja Dobrile u Puli
Čitajte o: novostima na Studiju, studijskiim posjetima, gostujućim predavanjima,
studentskim radovima, projektima i izložbama,događanjima i manifestacijama u kulturi i turizmu u Istri i Hrvatskoj...


Centar

Reagiranja

Sve reakcije, demantije, nadopune i netočne navode možete poslati na kitovci(at)gmail.com.

Pula-Kultura




Linkovi

Unipu.hr
Kulturistra.hr
Culturenet.hr
Monitor.hr
Kulturni centar mladih.hr
Kulturno-informativni centar.hr
Međunarodni centar za usluge u kulturi.hr

Brojač posjeta