Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megakit

Marketing

Božićni sajam pazinske knjige

U subotu, snježnog 18. prosinca, u Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu je otvoren prvi sajam pazinskih nakladnika i autora Božićni sajam pazinske knjige. Organizatori sajma su Grad Pazin i Pučko otvoreno učilište Pazin. Na sajmu izlažu Pučko otvoreno učilište Pazin, Matica hrvatska ogranak Pazin, Josip Turčinović d.o.o., Katedra Čakavskog sabora Pazin, Državni arhiv Pazin, Etnografski muzej Istre, Turistička zajednica središnje Istre te Gimnazija i strukovna škola Juraj Dobrila Pazin. Sajam su otvorili gradonačelnik Renato Krulčić te ravnateljica Pučkog učilišta Sonja Matijašić.

Cilj ovog sajma je na jednome mjestu predstaviti građanima Pazina i ostalim zainteresiranima knjige koje su posljednjih godina objavili različiti pazinski nakladnici i koje su u Pazinu i izvan Pazina objavili pazinski autori. Najpoznatiji su autori: Josip Fabris, Dražen Vlahov, Bernard Stulli, Slaven Bertoša, Nada Klaić, Jules Verne te zbirke s pazinskog festivala znanstvene fantastike Istrakon. U Pazinu postoji više od 50 osoba koje stvaraju knjige bilo kao pisci, lektori, grafičari ili nešto drugo. Zanimljivo je da na Sajmu i građani mogu prodavati i knjige iz vlastite kućne biblioteke.

Sajam je još jedna karika u nizu, poput Hiže od besid, koja ugošćuje pisce iz cijele Hrvatske i u kojoj se u Pazinu održavaju književne večeri, kojom Pazin učvršćuje svoje mjesto u mreži gradova književnosti.






Napisala i fotografirala: Elis Baćac



Post je objavljen 21.12.2010. u 09:05 sati.