Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 31.08.2015.

Neil Young prodaje vilu na Havajima


ZAGREB - Ovaj tekst sigurno nije za svakoga, nemojte ga uopće čitati ako niste spremni uložiti u predivnu kućicu, u nekretninu koja bi mogla postati i vaš raj na zemlji. Na obali, u šumici, uz prelijepu plažu i uvalu, a cijena prava sitnica. Nemojte čitati, ako ste od onih koji vraćaju boce ili ako kupujete samo na rasprodajama. To je tekst samo za nas bogate, za šmekere i hedoniste, kojih samo u ovoj zemlji ima barem i najmanje dvije stotine i koji su željni maknuti se s tog neurednog Balkanskog poluotoka. I otići što dalje, dalje i dalje...
Bogati i pametni, kako bi rekla simpatična poetesa Borna Rajić, "jer to ide jedno uz drugo!", čitajte i budite prvi, jer prilika je jedinstvena. Prilika je to za one koji žele glisirati, za jedriličare i druge naše bogate stručnjake. Ili samo besposličare koji žele na svom imanju brojati kokoseve orahe ili sise gošća (navodno je najjednostavnije ako se izbroji gošće pa pomnoži sa dva i dobiješ broj sisa, a broj plavuša je uglavnom isti broju gošći, a broj prirodnih plavuša je broj gošći podijeljen s 12 jer su prirodne plavuše rijetke, a zbroj godina je ako se taj broj pomnoži sa 9 - da ne moraš s 18 pa onda dijeliti sa 2, ma dobro, tekst je samo za pametne, pa zato i tolika matematika!)
Naprimjer, baš je Sevkin Milan prodao neki štagalj, pa da mu ne stoje novci doma! Ili primjerice simpatični suvlasnik Adrisa Ante Vlahović, baš je prodao hrvatsku duhansku industriju, pa da ne živi u bilo kakvom susjedstvu ili recimo gazda Atlantic grupe.
I onda imaš slogan - "Na svim oceanima!" A i rock ga oduvijek zanima, kasnije ćete shvatit da je možda baš on idealan kupac. Kako god i ako ste to vi samo treba požuriti. Posebno, ako ste kakav ratni profiter! Jer ako vas uhapse u međuvremenu, ništa od kupnje, a ni lova neće na Kajmanske otoke lako, jer se i Hypo povlači... Spomenuo bih i Nadana Vidoševića, ali on je već kupio - Hrvatsku...Nek se drugi ne ljute, spomenut ćemo ih drugom prigodom!
I da otvorimo karte potpuno:
Čuli ste svi posve sigurno za Neil Younga i Crazy Horse. Sada možete imati Neil Youngovu Crazy-House! Nema veze s Ludim konjem, ali dobro zvuči!
Rock / folk legenda dakle prodaje svoju raskošnu vilu i imanje pored plaže na Velikom Havajskom otoku za pravu sitnicu od 24,5 milijuna $.
Kućica se nalazi na privatnom poluotoku između dviju nevjerojatnih morskih uvala, prema opisu. Osim glavne vile s pet-spavaćih soba i četiri kupaonice, tu su i kuće na plaži - dvije su gostinske dvosobne vikendice, dva staklenika i zatvoreni bazen.
"Kuća je povijesna nekretnina", kaže agenta Carrie Nicholson iz Hawai'i Life nekretnina. "Ona pruža luksuznu privatnost. To je vrlo klasičan Havajski stil."I nabraja sve moguće pogodnosti poput primjerice, dugačke
privatne plaže, dvije, a mnoštvo je voćki u vrtu: birane sorte kokosa, a tu su i mango, papaja, grejpfrut i limun, kao i lijepi povrtnjak apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 26.08.2015.

Zagrebačke garsonijere postaju 'tražena roba'

Prema riječima agenata za nekretnine, oni koji su u mogućnosti, ušteđevinu ulažu u kupnju i to najčešće garsonijera jer su svjesni da im stan, nakon što im dijete završi studij, kroz najam može donijeti i povrat novca.
No budžeti za kupnju stana uglavnom su između 35 i 40 tisuća eura stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.08.2015.

GTC smanjio gubitak u drugom kvartalu

ZAGREB - Poljska kompanija za razvoj nekretnina GTC zaključila je drugo tromjesečje s osjetno manjim neto gubitkom nego u istom razdoblju lani, a među rezultatima izdvajaju prodaju netemeljne imovine, uključujući osječki Avenue Mall. GTC je u Hrvatskoj vlasnik zagrebačkog Avenue Malla i Avenue Mall Centra. U drugom su tromjesečju prodali Avenue Mall u Osijeku u sklopu ranije najavljene prodaje netemljene imovine radi preusmjeravanja fokusa na glavne gradove.
U poslovnom izvješću objavljenom u četvrtak ne navodi se kupac ni cijena po kojoj je prodan osječki Avenue Mall, uz napomenu tek da je netemljna imovina "prodana po knjigovodstvenoj vrijednosti".
U razdoblju od travnja do lipnja prihodi od najma i usluga kliznuli su 3,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznosili su 26 milijuna eura, što u kompaniji tumače u prvom redu prodajom Kazimierz
Office Centera u Gallerije Buzau za 42 miijuna eura stanovi Split

Oznake: stanovi Split

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.08.2015.

Prostorije ‘Euro Renta’ u rujnu na javnoj dražbi

Trgovački sud u Zagrebu je 9. rujna zakazao javnu dražbu dvaju poslovnih prostora, te skladišta, ukupne površine 216 kvadrata u Ulici Matice hrvatske 1, u sklopu sportsko-trgovačkog centra “Koteks”.
Nekretnine su, podsjetimo, u vlasništvu posrnule zagrebačke tvrtke “Euro Rent Grupa” koja je bila generalni uvoznik i zastupnik Subaru vozila za Hrvatsku.
Procijenjene su na 2,94 milijuna kuna iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.08.2015.

Sawiris: Orascom ne odustaje od Mamule

"Nije dobro vrijeme za investicije. Kriza traje. Čini me tužnim kad se sabotiraju velike investicije. Ne samo Mamula, tu je Sveti Stefan, Miločer, problemi sa investitorima iz Katara... To su velike investicije, zaposlile bi mnogo ljudi. Podigao bi se nivo plata i zarada. Njih mnoge zemlje mole da investiraju. To nije dobro za Crnu Goru", rekao je Saviris.
On je naglasio da je prekinuo sam svoj odmor da bih došao u Crnu Goru.
"Srećan sam i ponosan. Luštica Bay je uspješan projekat. Ja prvi put vidim Lušticu Bay da živi. Dvije godine sam čekao na ovo i sad sam veoma ponosan i zadovoljan. Luštica Bay će biti pravi grad", rekao je Sawviris na koktelu koji je organizovan u subotu povodom prve operativne sezone u Luštici Bay.
Prema njegovim riječima ovo je tek prvi veliki korak koji su preduzeli.
"Sljedećeg ljeta doći će prvi brodovi u našu marinu. A sljedećg mjeseca ja i članovi borda Orascom grupe doći ćemo sa dva broda i spavaćemo u marini. Sljedeći veliki korak je narednog ljeta inaguracija našeg prvog hotela", najavio je on, prenosi Radio Tivat.
Sawiris je rekao da će u međuvremenu biti otvoreno dosta radnji, te puno apartmana prodato.
"Mi idemo po planu, onako kako tržište traži. Grad se ne pravi prema fiksnim datumima. Mnogo toga zavisi od tržišta", istakao je on.
Na koktelu su među brojnim zvanicama bili i predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić,
crnogorski ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović, predsjednik tivatske opštine Ivan Novosel i mnogi drugi iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.08.2015.

NBS: Banke same utvrđuju uslove kredita za stanove u Grčkoj

BEOGRAD - U Srbiji ne postoji specifičan propis kojim se posebno reguliše odobravanje kredita za kupovinu nekretnina u Grčkoj, već o tome banke samostalno odlučuju, rečeno je Tanjugu u Narodnoj banci Srbije (NBS). Postupak se, kako su naveli, odvija u skladu sa opštim uslovima poslovanja konkretnih banaka i njihovim poslovnim politikama.
"Svaka konkretna banka svojom poslovnom strategijom ili nekim aktom nižeg nivoa, odreduje limite plasiranja prema pojedinačnim zemljama i konkretne uslove za kreditiranje, te ne postoji nikakva specifičnost ni po pitanju plasiranja kredita ka Grčkoj", kažu u NBS.
U centralnoj banci podsećaju da se po Zakonu o deviznom poslovanju plaćanje radi sticanja svojine nad nepokretnostima rezidenata u inostranstvu obavlja slobodno, u skladu sa zakonom koji uređuje svojinsko-pravne odnose, po principu uzajamnosti.
Zakonom o deviznom poslovanju, dodaju, regulisano je za koje namene banka može da odobri građaninu jedne države kredit u devizama - radi kupovine nepokretnosti u zemlji.
"U tom smislu, banka za potrebe kupovine nepokretnosti u inostranstvu može da isplati korisniku kredita - fizičkom licu odgovarajući dinarski iznos kako po osnovu odobrenja dinarskog,
tako i po osnovu odobrenja kredita indeksiranog u stranoj valuti", navode u NBS.
Na pitanje da li je regulisano na kojoj bi nekretnini bila hipoteka, ako banka odobri kredit za stan u Grčkoj, u NBS kažu da ni kada je reč o uspostavljanju sredstava obezbeđenja na potraživanjima banke, ne postoje nikakvi specifični propisi, niti uslovi.
"Hipoteka se može uspostaviti kako na nepokretnosti koja je predmet sticanja i za koju banka odobrava stambeni kredit korisniku, tako i na bilo kojoj drugoj nepokretnosti koja je u vlasništvu korisnika kredita", navode u NBS.
Kada je reč o samom postupku sticanja nepokretnosti za građane Srbije zainteresovane za kupovinu stanova u Grčkoj, u NBS navode da su oni regulisani odgovarajućim propisima Grcke.
"Budući da se sam postupak odobravanja stambenih kredita odvija u Srbiji, on podleže opštim principima sadržanim u kreditnoj politici banke i obavlja se u skladu sa opštim uslovima kreditiranja usvojenim u konkretnoj banci",
navode u NBS i ističu da su to pravila koja važe za odobravanje stambenih kredita i u drugim zemljama, ne samo u Grčkoj apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.08.2015.

Na jednoj strani cijene stanova porasle, na drugoj pale

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su tijekom srpnja prosječne tražene cijene stanova na mjesečnoj razini zabilježile 0,7 posto više vrijednosti.
Dolaskom turističke sezone u čitavoj zemlji optimizam poraste gotovo paralelno s porastom žive u termometru, a porast broja turista pozitivno djeluje i na tržište nekretnina. Naime, velik broj ih se odlučuje spojiti ugodno s korisnim te za vrijeme godišnjeg odmora pogledati neke od nekretnina koje bi mogli ili željeli kupiti, navodi se u priopćenju.
U gradovima diljem obale na portalu Crozilla.com tijekom srpnja je zabilježen porast prosječnih oglašavanih cijena. Pula, Rijeka, Šibenik, Zadar i Split neki su od gradova na Jadranu kojima su cijene na mjesečnoj
razini porasle. Najskuplje "kvadrate“ stanova tijekom srpnja na portalu Crozilla.com bilježe Dubrovnik i Opatija- s cijenama preko 3000 eura, a zatim Split i Umag čije prosječne tražene cijene prelaze iznos od
2000 eura. Najniže cijene stanova oglašavane na portalu Crozilla.com zabilježene su na kontinentalnom dijelu Hrvatske gdje u većini gradova, izuzev Zagreba i Varaždina, srpanjska cijena nije prelazila granicu od 1000 eura po metru kvadratnom.
Prema podacima portala Crozilla.com cijene zagrebačkih stanova na mjesečnoj su razini porasle za 1,8 posto, a prosječna tražena cijena iznosila je 1601 euro po metru kvadratnom.
Pad cijena zabilježen je i u Osijeku i Varaždinu, u oba grada 0,3 posto. Prosječne tražene cijene "kvadrata" stana u Osijeku su iznosile 974 eura, a u Varaždinu 1093 eura. Nešto niže srpanjske cijene zabilježene su i u Bjelovaru gdje mjesečni pad iznosi 0,9 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 837 eura.
U Vukovaru, koji je po pitanju cijena stanova ionako među najjeftinijim gradovima, tražene cijene dodatno su pale za 0,2 posto,
a prosječna cijena je prema podacima portala Crozilla.com iznosila 578 eura po metru kvadratnom prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.08.2015.

Novi natječaji za najam državnih stanova i zakup poslovnih prostora

ZAGREB - Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je nove javne pozive za najam stanova i zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu.
U ovom se navratu nudi ukupno 26 stanova, od čega ih je 15 u Zagrebu, a ostalih 11 u Bjelovaru, Farkaševcu, Klanjcu, Koprivnici, Lepoglavi i Zaprešiću stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #