Kuće Hrvatska

četvrtak, 11.01.2018.

Najskromniji promet u ovoj godini

Ojačao je i CROBEX10, za 0,3 posto, te se zaustavio
na 1079 bodova.
Uz najniži promet u ovoj godini indeksi Zagrebačke burze ipak su se pred kraj trgovanja uspjeli
probiti u pozitivno područje stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 19:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.11.2017.

Infobip je i najveća IT i uvjerljivo najbržerastuća tvrtka u Hrvatskoj

U Londonu su na svečanoj dodjeli nagrada Global Carrier Awards upravo preuzeli onu za najbolju inovaciju
za prevenciju prijevara na svijetu stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.01.2017.

Direktor dm-a u Hrvatskoj objašnjava zašto njihove blagajnice imaju 8.000 kuna mjesečno

U dm-u je sve rezultat zajedničkog rada.
Drogerie Markt slavi 20. rođendan u Hrvatskoj. Preživjeli su i rat i krizu, a cijelo to vrijeme poslovni rezultati išli su im uzlaznom putanjom. Kako im to polazi za rukom i što novoga spremaju za 2017. godinu vezano za asortiman na policama i potencijalne akvizicije s obzirom na pretumbavanja u sektoru trgovine, otkrio je Jutarnjem listu direktor Mirko Mrakužić.
- Tajna je da nema tajne. Samo rad, rad i rad. On vuče rezultate. Ogromna količina posla je iza svega toga. Vlasnik dm-a je rekao jednu zgodnu stvar,
a to je da u trgovini slažete svaki dan robu i nadate se da će kupci doći i tu robu kupiti. Nemate dogovorene kupce koji će doći taj dan nego morate složiti
robu ljepše, drugačije, bolje, atraktivnije, povoljnije i nadati se. Tako i kod nas. Velika količina posla stoji iza jedne kreme na polici, suradnja unutar tvrtke,
s partnerima, a to se sve vidi na rezultatima. Prihodi u Hrvatskoj su gotovo dvije milijarde kuna, a u koncernu su veći od devet milijardi eura. To je, okvirno,
prihod Hrvatske od turizma, a mi to radimo s pelenama, kremicama i pastama za zube. Dakle, jedan dio je rad, drugi ogromna sreća, a treći svakako hrabrost,
ističe Mrakužić koji i objašnjava zašto su plaće trgovaca u dm-u od osam tisuća kuna visoke u odnosu na prosjek u trgovini stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.12.2016.

Promjene u Upravi METRO Cash & Carry Hrvatska

Ksenija Matan Jelić je u METRO došla s pozicije izvršne direktorice Divizije podrške u Hrvatskoj pošti, gdje je bila odgovorna za IT, upravljanje financijama te cjelokupnim upravljanjem nekretninama.
Ksenija Matan Jelić preuzela je funkciju izvršne direktorice za financije i članice Uprave METRO Cash & Carryja Hrvatska. U METRO-u će biti zadužena za
provedbu strategije u području financija i IT-a, s naglaskom na daljnju modernizaciju i osnaživanje digitalnih kapaciteta tvrtke te uvođenje novih proizvoda i usluga stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 13:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.08.2016.

Pad građevinskih radova u Sloveniji

LJUBLJANA - Vrijednost izvršenih građevinskih radova na zgradama u Sloveniji je u prvih pola godine smanjena za 9,3 posto, a na gospodarskim objektima za 30,6 posto.
U usporedbi s prosjekom iz 2010. godine, u lipnju je vrijednost izvršenih građevinskih radova potonula više ood 42 posto - na zgradama 61,5 posto, a na gospodarskim objaktima 30,5 posto stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.07.2016.

Lošinjska plovidba gradi hotel i marinu

Riječ je o projektu koji predviđa gradnju hotela sa 250 kreveta i marinu za megajahte.
Nakon što je prošle godine okončao likvidaciju svoje brodarske tvrtke, holding Lošinjska plovidba planira se usmjeriti na razvoj preostalog portfelja, turističkog biznisa te modernizaciju brodogradilišta,
a projekti koje pripremaju uključuju i gradnju hotela visoke kategorije i marine za megajahte stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 14:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.06.2016.

Zagreb u zlatnoj sredini, Dubrovnik i Opatija pri samom vrhu

Najveći godišnji pad ponovno je zabilježen u Bjelovaru gdje iznosi 8,9 posto. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ tamošnjih stanova iznosila je 782 eura što je 1,4 posto manje no mjesec ranije.
Stagnacija cijena stanova koja se odvija već neko vrijeme, prema podacima portala Crozilla.com zabilježena je i tijekom svibnja.
Cijene su u većini gradova imale nešto niže vrijednosti na mjesečnoj i na godišnjoj razini, no značajnije promjene nisu zabilježene.
Najviše cijene stanova, već su tradicionalno zabilježene na moru, a Dubrovnik i Opatija nalaze se na samom vrhu.
Najniže cijene bilježe gradovi u unutrašnjosti: Bjelovar i Sisak stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.03.2016.

Bazen na Sveticama otvara se 1. svibnja

Vrijednost projekta bila je 79 milijuna kuna, ali su ga poskupjeli dodatni radovi, pa konačna cijena još nije poznata
Nakon sedam godina gradnje 1. svibnja napokon se otvara kompleks bazena na Sveticama, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Vrijednost projekta bila je 79 milijuna kuna, ali su ga poskupjeli dodatni radovi, pa konačna cijena još nije poznata.
Bazeni su smješteni uz zapadnu tribinu Dinamova stadiona, a kompleks se sastoji od velikog olimpijskog bazena (50x25 metara, dubine 2,2 metra),
malog bazena za rasplivavanje (25x13,7 metara dubine 1,4 metra) i bazena za obuku plivača i djecu (8x6 metara, dubine 0,4 do 0,8 metara).
Uz bazenski kompleks moći će se igrati odbojka na pijesku ili šah s velikim figurama, bit će tu i dječje igralište, a ugradit će se i ploha s prskalicama, kakve imaju toplice.
Na krovu iznad svlačionica nalazit će se tereni s umjetnom travom za stolni tenis, mali nogomet i košarku.
Ispod tribina na raspolaganju građanima bit će solarij, jacuzzi, saune, masaža te mali bazen s hladnom vodom. U podrumu će se nalaziti teretana i fitness dvorana.
Na otvorenoj etaži uz tribine, s kojih će se vidjeti cijeli bazen, bit će kafić s drvenom terasom i pogledom prema parku Maksimir, a s druge strane terase bit će sunčalište s drvenim podom.
Otvorenjem bazena na Sveticama grad će dobiti četvrti natkriveni bazen, uz postojeće u Travnom, Domu sportova i na Jarunu.
Sljedeći bazenski kompleks trebao bi se, kako je najavljeno, graditi u Španskom, a do jeseni bi se trebali završiti i školski bazeni u naseljima Sopnica i Iver stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.02.2016.

Todorić za 28,7 milijuna eura prodaje Sub City južnoafričkom fondu

Todorićeve tvrtke ostaju u ovom prostoru i kao zakupci i upravitelji prostora i to, finalizira li se ova kupoprodaja, za još 12 godina.
Konzum pregovora oko sale and lease back suradnje s Tower Property Fund Limitedom," kratko su odgovorili iz Agrokora na upit prodaju li neke
objekte tom južnoafričkom investicijskom fondu stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 22:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.09.2015.

Odien Grupa novi vlasnik hotelskog kompleksa Lav u Splitu

Hypo Alpe-Adria-Bank je u jesen 2012. godine postala vlasnik Grand Hotela Lav i Marine Lav, a nakon što je aktivirala založno pravo na hotel pa su prijašnji vlasnici morali prepustiti vlasništvo. Hypo je hotel i marinu u Podstrani, kod Splita, neuspješno prodavala i 2013. godine, a poslije su Grand Hotel Lav i Marina Lav prebačeni u HETA Asset Resolution.
Grand Hotel Lav vlasnik je luksuznog resorta Le Méridien Lav Split, kompleksa hotela i marine s 5 zvjezdica. U potpunosti renoviran i ponovno otvoren 2006., Lav raspolaže s 381 sobom, 12 restorana i barova, 30 poslovnih prostora te jednim od najvećih konferencijskih centara u Hrvatskoj, koji se prostire na 2.500 četvornih metara, itd.
Grand Marina Lav, sa 75 vezova, predviđena je za daljnje širenje nakon čega će moći pružiti pristajanje jahtama do 50 metara dužine.
Hotelom Lav upravlja brend Le Méridien u vlasništvu Starwood Hotels&Resorts Worldwide, jednim od vodećih hotelskih lanaca na svijetu s 1.200 hotela u više od sto država.
Inače, Odien je međunarodna investicijska korporacija, sa sjedištem u Češkoj, koja prvenstveno ulaže u srednju i istočnu Europu, aktivna je u raznim branšama
i jedan je od vodećih investitora u regiji u turističkom i sektoru i sektoru nekretnina stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 26.08.2015.

Zagrebačke garsonijere postaju 'tražena roba'

Prema riječima agenata za nekretnine, oni koji su u mogućnosti, ušteđevinu ulažu u kupnju i to najčešće garsonijera jer su svjesni da im stan, nakon što im dijete završi studij, kroz najam može donijeti i povrat novca.
No budžeti za kupnju stana uglavnom su između 35 i 40 tisuća eura stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 30.07.2015.

HNB: Likvidnost tržišta nekretnina i dalje smanjena

Pokazatelji financijske dostupnosti stambenih nekretnina i dalje su razmjerno povoljni
Glavno obilježje hrvatskog tržišta nekretnina i dalje je smanjena likvidnost u odnosu na razdoblje prije krize i unatoč cjenovnim korekcijama prošlih godina, navodi se u najnovijoj publikaciji Hrvatske narodne banke Financijska stabilnost.
Ukupan dug povezan s tim tržištem krajem prošle i početkom ove godine efektivno se nastavio smanjivati. Iako podaci upućuju na povećanu financijsku dostupnost stambenih nekretnina, u kratkom roku nisu izgledne nagle promjene potražnje za nekretninama ni promjene cijena.
Krajem 2014. i početkom 2015. tržište nekretnina nastavilo je odražavati nepovoljna gospodarska kretanja ne pokazujući izraženije znakove oporavka. U skladu s tim slaba je potražnja ovog sektora za kreditima, a nastavlja se i razduživanje. Tako se do kraja ožujka 2015. efektivni dug iz kojeg je isključen utjecaj slabljenja tečaja dodatno smanjio, za 1,8% na godišnjoj razini, iako je istodobno nominalni iznos stagnirao.
Najveći doprinos nastavku razduživanja proizišao je iz pada stambenih kredita korigiranih za utjecaj tečaja (za 0,5 posto BDP-a).
Istodobno su i poduzeća iz djelatnosti građevinarstva i ona koja se bave poslovanjem s nekretninama zabilježila pad financijskih obveza prema domaćim bankama (za prosječno 0,3 odnosno 0,2 posto BDP-a),
dok su njihove inozemne obveze u prosjeku također blago smanjene (za 0,2 posto BDP-a).
U uvjetima visoke stope nezaposlenosti te visoke izloženosti riziku promjene tečaja i kamatnih stopa prosječna kućanstva nisu bila spremna za preuzimanje dodatnih rizika kojima bi se izložila zbog kupnje nove stambene jedinice, pa je potražnja kućanstava kao i prethodnih godina bila razmjerno slaba. Stoga razdoblje niske likvidnosti na tržištu nekretnina traje od 2009.
Do kraja ožujka 2015. cijene stambenih jedinica u Hrvatskoj su na godišnjoj razini uglavnom nastavile stagnirati. Međutim, u usporedbi s trećim tromjesečjem prošle godine cijene su se smanjile za 4 posto pod utjecajem pada cijena na Jadranu za 14 posto u odnosu na rujan 2014. jer je u istom razdoblju u kontinentalnom dijelu Hrvatske zabilježen blagi rast od 1,4 posto.
Slično kao u prethodnom polugodištu, cijene na Jadranu pokazale su se znatno nestabilnijima od onih u kontinentalnom dijelu Hrvatske. To se djelomično može objasniti mnogo većom heterogenošću stambenih jedinica, manjim brojem transakcija i posljedičnom slabom likvidnošću tog tržišta posljednjih godina.
Pokazatelji financijske dostupnosti stambenih nekretnina i dalje su razmjerno povoljni. Iako je početkom ove godine rast prosječne rate za otplatu stambenoga kredita bio brži od rasta raspoloživog dohotka stanovništva, pa se blago pogoršao njihov omjer, taj je pokazatelj dostupnosti i dalje blizu dosad zabilježenih najnižih razina. Pritom je važno da takvi agregatni pokazatelji ne uzimaju u obzir specifičnosti različitih kućanstava. Stoga je, kao i posljednjih godina, prisutna niska likvidnost tržišta nekretnina, a s obzirom na još uvijek razmjerno visoke kamatne stope na stambene kredite u skladu s rizikom države, moguće blago pooštravanje kreditnih standarda banaka i povećanje opće razine cijena - ne očekuje se preokret trenda.
Trajna stabilizacija i povećana aktivnost tržišta nekretnina nije ostvariva bez znatnog povećavanja potražnje, koju destimuliraju makroekonomske neizvjesnosti.
U takvim se okolnostima financijska dostupnost i cijene stambenog prostora vjerojatno neće izraženije mijenjati stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 28.05.2015.

Kreće izgradnja nove zgrade

GOSPIĆ-Potpisivanjem povelje za polaganje kamena temeljca i Ugovora o obvezama za izgradnju višestambene građevine iz programa POS-a između APN-a i Grada Gospića učinjen je novi korak u izgradnji objekta u Pazariškoj ulici koji će sa 30 stambenih jedinica označiti novo poglavlje u stanogradnju u središtu županije. Govoreći o novom objektu gradonačelnik Grada Gospića nije dvojio kako će treća zgrada iz sustava POS-a imati višestruki značaj. -Na ovaj način činimo napore da bi se zaustavio trend odlaska mladih ljudi iz Gospića. Do današnjeg čina izvršeni su svi redovni koraci u cijeloj proceduri pa se direktoru APN-a g. Slavku Čukelju i njegovoj zamjenici gđi. Ljerki Hodak zahvaljujem na profesionalnom i vrlo kooperativnom odnosu. Mi smo za novi objekt osigurali zemljište i kompletnu infrastrukturu. Zbog viših tehničkih standarda Grad je dodatno investirao 1.4 milijuna kuna kako bi cijena stanova bila prihvatljivija krajnjim korisnicima, što će s vremenom vratiti kroz otplatu kredita. Zgrada je već u potpunosti prodana, a gradit će je GP „Nexe grupa“, rekao je između ostaloga gradonačelnik Krmpotić. Govoreći o trećem objektu iz sustava POS-a u Gospiću, zamjenica direktora APN-a Ljerka Hodak istaknula je pogodnosti za kupce stanova jer su se kamatne stope ove kreditne linije smanjile sa 3 na 2 %, odnosno sa 2 na 1 %. Direktor APN-a Slavko Čukelj istaknuo je kako su današnjem činu prethodile sve zakonske radnje, od projektiranja, preko sustava Javne nabave. – Prije svega moram pohvaliti ovu, kao i prethodne strukture Grada Gospića na ekspeditivnosti i vrlo ozbiljnom pristupu poslu stanogradnje u svim njegovim segmentima. Cijena četvornog metra stana iznosit će 865,54 eura, dok će cijela zgrada stajati oko 12 milijuna kuna. Pri tome poticajna sredstva države iznose 2.8 milijuna kuna, pa su stanovi iz sustava POS-a i dalje najpovoljniji način kupnje stana, s najmanje 20 tisuća eura uštede u odnosu na klasične kreditne linije. Zgrada bi trebala biti završena za 420 dana, odnosno za 14 mjeseci, rekao je direktor APN-a Slavko Čukelj. Na mjestu buduće zgrade u Pazariškoj ulici upriličena je svečanost polaganja kamena temeljca kojega je položila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak -Taritaš. Gradonačelnik Petar Krmpotić tom je prilikom osim ministrice i njezinih suradnika, pozdravio i saborskog zastupnika dr. Darka Milinovića, župana Milana Kolića kao i buduće stanare. -Grada Gospića i na ovaj način pokazuje nastojanja da svojim sugrađanima na najpovoljniji i najkvalitetniji način pomogne u rješavanju ovog egzistencijalnog pitanja. Moram naglasiti kvalitetan odnos APN-a i resornog Ministarstva. Ovaj prostor je Gradu darovao MORH pa i na ovaj način dokazujemo kako ćemo kvalitetno koristiti prostore i objekte koji su nam dani na raspolaganje. Povećanje troškova rezultat je novih tehničkih standarda EU, što je platio Grad Gospić, a vratit će se u Proračun kroz kreditiranje, rekao je gradonačelnik Krmpotić. Ministrica Mrak Taritaš govorila je o simbolici gradnje. -Dolazeći ovamo iz daleka smo vidjeli dizalicu. To znači da se nešto gradi, da ovdje ima pomaka, da su ovdje nova radna mjesta i bolji standard građana. Kako je dobro rekao gradonačelnik, važno je da ovdje ostanu mlade obitelji. Ujedno je ovo i odličan primjer kvalitetne suradnje državne i lokalne razine. Država i Grad Gospić zajedničkim projektom omogućuju građanima stjecanje nekretnine za 865 eura po kvadratu, uz kamatu od 3%. Veselim se ovom projektu. Svima nama želim ljeto bez kiše, zbog ove gradnje i zbog Slavonije. Želim i vama Ličanima blagu zimu da bi radovi na novoj zgradi tekli što bolje,
kazala je ministrica i simboličnim polaganjem kamena temeljca označila početak radova na novoj zgradi iz sustava POS-a u Gospiću stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 21.04.2015.

Kosor: Bandić nije uvrstio Svetice u dnevni red Skupštine

ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor izvijestio je u ponedjeljak da gradonačelnik Milan Bandić nije u roku uvrstio točku o SRC-u Svetice na dnevni red sjednice Gradske skupštine koja će se održati 28. travnja, ali još postoji mogućnost da se ta točka uvrsti u dnevni red po hitnom postupku na dan održavanja sjednice. Kosor je Hini izjavio da je 20. travnja istekao rok od osam dana za predaju točaka dnevnog reda, a među njima nisu Svetice, odnosno sporazum Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) oko prava građenja nogometno-atletskog centra na gradskoj parceli.
Na Bandiću i Gradskoj upravi je da taj problem riješi s Kaptolom, koji je uložio zabilježbu na gradsku parcelu temeljem zahtjeva za povrat, kaže Kosor i podsjeća da je taj zahtjev predan još davne 1997. godine.
Kazao je da se veseli projektu koji bi doveo 100 milijuna kuna izravnih investicija u Zagreb, no ne zna jesu li svi ugovori na vrijeme napravljeni.
Najavio je da će on kao predsjednik Gradske skupštine i Klub gradskih zastupnika HSLS-a i HSS-a podržati tu točku, ako dođe na dnevni red.
Iduća sjednica Gradske skupštine, zakazana za 28. travnja, bit će prva na kojoj će sudjelovati Bandić nakon što je izišao iz pritvora i ponovno počeo obnašati gradonačelničku dužnost, a Kosor ne očekuje da bi na sjednici moglo biti kakvih problema. "Skupština je uvijek normalno funkcionirala i donosila odluke, a Grad također normalno funkcionira", kazao je.
Kosor je s novinarima razgovarao prilikom obilaska prostora bivšeg kina Kalnik, koji je u vlasništvu Grada, devastiran je i propada, a Vijeće Gradske četvrti Črnomerec željelo bi taj prostor prenamijeniti u centar za društvene događaje i novi prostor Mjesnog odbora Bartol Kašić.
Mjesni odbor plaća najam za taj prostor, pa su vijećnici opravdano zaključiti da bi se tu mogao smjestiti njihov odbor, a uređenjem dvorane i ljetne terase za kino dobio bi se novi kulturni sadržaj,
kaže Kosor dodajući kako je besplatno napravljen idejni projekt za uređenje prostora stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 19:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.04.2014.

Inicijativa: Ulice u Zagrebu trebaju dobiti obitelj Zec, Levar, Budak, Primorac i Reihl-Kir

ZAGREB - Inicijativa mladih za ljudska prava pokrenula je inicijativu kojom bi obitelj Zec dobila park, a Milan Levar, Josip Reihl-Kir, Slobodan Budak i Vladimir Primorac ulice u novoizgrađenom naselju na zagrebačkoj Selskoj cesti. Danas su svoj prijedlog o imenovanju uputili Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova pri Gradskoj skupštini. Sva predložena imenovanja predložena su za lokaciju novoizgrađenog naselja sa zapadne strane Selske ceste, na mjestu nekadašnje vojarne.
"Nadamo se da će inicijativa biti prepoznata kao vrsta simboličke poruke, kao vid simboličkih reparacija za zločine i nepravde nanesene tijekom 90-ih godina, na neki način žrtvama nedemokratskih režima ili nastojanja tadašnjih vlasti", istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare programski direktor Inicijative (Youth initiative for human rights, YIHR) Mario Mažić.
Koordinator Inicijative Sven Milekić kazao je da su se u prijedlogu za imenovanje vodili time da su to osobe koje po nekom tematskom određenju pripadaju zajednički u to novo naselje.
"Zapravo je velika lista onih koji su poduprli inicijativu pokazala da postoji određena inicijativa u društvu da ovakve inicijative padnu na plodno tlo te da postoji potencijal za kvalitetno suočavanje s prošlošću, za odnos s prošlosti koji će biti zasnovan na kriterijima inkluzije", istaknuo je.
Podsjetio je da je prijedlog za imenovanje javne površine u čast zagrebačke obitelji Zec Inicijativa mladih Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova podnijela još u prosincu 2011.
Kazališni redatelj Oliver Frljić ustvrdio je da inicijativa dolazi u pravo vrijeme te da je bitno pokazati da u društvu postoje i druge snage koje ne žele po bilo kojem kriteriju, a najmanje po kriteriju nacionalne pripadnosti, isključivati bilo kojeg od naših građana.
Svi ovi primjeri, kazao je, pokazuju neku vrstu isključivanja, bilo da se radi o nacionalnoj, bilo da se radi o ideološkoj osnovi te smatra da je ova inicijativa najbolji način da se pokaže da u društvu postoji manjina, ali ona koja želi nešto mijenjati.
"Ovi ljudi, neki od njih su bili i ostali žrtve državnog terora, nelegitimnog korištenja nasilja od strane države, a kasnije su postali žrtve institucionalnog nasilja, a sudski procesi i sve što se kasnije događalo dali su vrstu institucionalne potvrde koju su egzekutori već ranije napravili", naveo je Frljić.
Zagrepčanin Mihajlo Zec ubijen je ispred svoje kuće u Poljaničkoj ulici, a njegova su supruga i kći otete i smaknute na Medvednici u prosincu 1991. godine. Počinitelji su, kaže se u obrazloženju imenovanja, bili pripadnici pričuvnog sastava MUP-a, tzv. Merčepovci, a iako poznati, do danas nisu osuđeni.
Josip Reihl-Kir koji je postao zapovjednik osječke policije nakon izbora 1990., pokušao je za vrijeme najžešće ratne propagande primiriti građane s obje strane, a ubijen je u srpnju 1991. u zasjedi na ulazu u selo Tenja.
Milan Levar ubijen je u svojoj radionici u Gospiću nakon što mu je podmetnuta eksplozivna naprava. Levar je prethodno javno progovorio o ratnim zločinima te Haaškom sudu pružio informacije o ratnim zločinima u Gospiću.
Slobodan Budak u vrijeme Hrvatskog proljeća 1971. podnio je ostavku na mjesto javnog tužitelja kako ne bi sudjelovao u progonu studenata i disidenata.
Vladimir Primorac je 1972., nakon Hrvatskog proljeća, kao sudac tadašnjeg Okružnog suda u Zagrebu, odbio osuditi Vladu Gotovca i ostale disidente i studente jer nije našao elemente kršenja postojećih zakona. Nakon toga je izbačen iz sudstva.
Inicijativu mladih za ljudska prava podržalo je 99 javnih osoba, od akademika do sveučilišnih profesora, aktivista, novinara i kulturnih umjetnika, a među njima Ivo Josipović, Stjepan Mesić, Milorad Pupovac, Oliver Frljić, Nadežda Čačinović, Aleksandar Stanković, Boris Dežulović, Ante Tomić, Predrag Matvejević, Miljenko Jergović, Zoran Pusić, Vesna Teršelič i drugi stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.07.2013.

Od plastičnog otpada do sintetičkog dizela i proizvodnje povrća

Osječka tvrtka Drava International najveći je hrvatski reciklažer plastike i jedini hrvatski oporabitelj PET ambalaže. Zapošljavaju 430 ljudi, a ove godine očekuju oko 350 milijuna kuna prometa od čega značajan dio (oko 30 milijuna eura) ostvaruju na zapadnoeuropskom tržištu.
U prostranim pogonima prijeratne OLT-ove tvornice lijevanih kada u prigradskom naselju Brijest, gotovo u potpunosti se zaokružuje proizvodni proces od otpada do novih upotrebljivih proizvoda. Naime, reciklira se plastični otpad i proizvode plastične folije za omatanje robe u prijevozu i skladištenju, te plastične vrećice stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 29.03.2013.

Stvorene pretpostavke za izgradnju srednje škole

Sadašnji sportski centar ponovo bi se izgradio u blizini sadašnjega Vatrogasnog centra, dok se četvrta promjena odnosi na proširenje zone male privrede, koja bi se protezala od poduzeća Tehnoguma do staze za karting Rauš. Također je jednoglasno odlučeno da će se Varaždinskoj županiji darovati gradsko zemljište za potrebe izgradnje područne osnovne škole Ključ u naselju Oštrice stanovi Zadar.
Vijećnici su izrazili zadovoljstvo sustavom zaštite i spašavanja koje provode dobrovoljna vatrogasna društva i gradska vatrogasna zajednica. Gradsko vijeće će i dalje u okviru mogućnosti ispunjavati svoje zakonske obveze prema vatrogastvu te nastojati osiguravati dodatna sredstva.

Oznake: stanovi Zadar

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 31.10.2012.

Cresani žele i stanove i pravednu odluku

Mladi Cresa žele stanove po Programu poticane stanogradnje (POS), ali i kvalitetnu gradsku odluku o dodjeli tih stanova, koja će osigurati da ih dobiju oni koji ih stvarno trebaju, a ne oni koji će POS-ovim stanovima dodatno obogatiti svoje stambene kvadrate i bogatstvo općenito. To bi bila sažeta poruka rasprave na sinoćnjoj prezentaciji o POSu, koju su održali predstavnici državne Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Da je interes za stanogradnju velik potvrdio je odaziv građana, pretežno mladih, koji su dupkom ispunili gradsku vijećnicu, a dio ih je ostao u njenom predprostoru stanovi Zadar.

Cijena metra četvornog ne smije prelaziti 1.125 eura, a može biti niža. Prezentirani su i izračuni s cijenama stana različitih veličina. Zainteresirani građani svjesni su prednosti kupnje stana po POS-u, ali ih muči kako do njega doći po postojećoj gradskoj odluci. Na upit zašto se predviđa samo jedna lokacija za gradnju POS-a na predjelu Melin s dvedesetak stanova, Jurjako je rekao kako je razlog tome što u UPU-u Cresa nije bilo predviđenih lokacija za višestambenu gradnju, a ova se dobila nakon što su napravljene prve izmjene plana, dok se nove lokacije planiraju osigurati novim i izmjenama UPU-a.

Oznake: stanovi Zadar

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #