Kuće Hrvatska

utorak, 02.01.2018.

Raspisan natječaj za predsjednika HGK

Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK, u mandatnom razdoblju 2018.
do 2022. godina.
Zainteresirani za čelnu poziciju Komore svoje prijave mogu poslati u idućih osam dana. Naime, prijave se mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu HGK u roku osam dana od dana objave poziva na internetskoj stranici Komore i
u današnjem dnevnom tisku iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 22.11.2017.

Rezultati s tržišta nekretnina u SAD-u bolji od očekivanja

ZAGREB - Jučerašnji dan bio je rezerviran za objave pokazatelja s tržišta nekretnina s druge
strane Atlantika iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 20:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.09.2017.

Lušić vraća Smokvicu velu državi

ŠIBENIK - Ante Lušić, vlasnik Grafoplasta, tvrtke koja je od Općine Primoštena 1995. dobila na upravljanje otok Smokvicu velu, najavio je da će u petak šibenskome Županijskome državnom odvjetništvu
i Općinskome sudu dostaviti dokumentaciju o vraćanju u mirni posjed otoka i tako prije deložacije, najavljene za 27. rujna,
taj otok vratiti državi.
Ministar državne imovine Goran Marić rekao je prije današnje sjednice Vlade, odgovarajući na pitanje novinara, kako se nada da će u mirnom postupku otok Smokvica biti vraćen u posjed Republike Hrvatske nakon što je 20 godina korišten bespravno.
Grafoplast je od Općine Primoštena 1995. godine na 30 godina dobilo na upravljanje otok Smokvicu velu. Vlasnik Grafoplasta Ante Lušić rekao je danas za portal Šibenikin da je s otoka preselio osobne stvari, dio pokućstva i opreme koja je onamo dopremljena protekla dva desetljeća, a u dokumentaciji koju danas predaje šibenskome pravosuđu popisano je sve što ostavlja na otoku na kojem je i nekretnina upisana na njegovo, vila koju je 2014.
legaliziralo Ministarstvo graditeljstva iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 14:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 24.10.2015.

Grčka ne pristaje na masovne zapljene nekretnina

ATENA - Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je u petak da će njegova zemlja u potpunosti ispuniti svoje obveze iz europskog programa pomoći, ali neće tolerirati masovne ovrhe nad nekretninama tisuća prezaduženih grčkih građana. Cipras je istaknuo da ne dolazi u obzir da Grčka postane "arena konfiskacija" domova.
Iako to nije kazao izravno, neizravno je aludirao na pregovore s vjerovnicima, koji su zapeli na pitanju zaštite prvog doma građana koji ne mogu više otplaćivati kredite.
"Neki možda pokušavaju oživjeti raspravu (o izlasku Grčke iz eurozone) na stražnja vrata, odgađajući provedbu revizije i dokapitalizacije
banaka", rekao je novinarima nakon sastanka s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.09.2015.

Sudska praksa: Pitanje manje površina nekretnine

Prema stavu Vrhovnog suda RH u odluci Rev 965/2007 radi se o materijalnom nedostatku stvari kad je kupcu -
tužitelju predana manja površina kupljenih nekretnina od površine navedene u ugovoru iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.08.2015.

Sawiris: Orascom ne odustaje od Mamule

"Nije dobro vrijeme za investicije. Kriza traje. Čini me tužnim kad se sabotiraju velike investicije. Ne samo Mamula, tu je Sveti Stefan, Miločer, problemi sa investitorima iz Katara... To su velike investicije, zaposlile bi mnogo ljudi. Podigao bi se nivo plata i zarada. Njih mnoge zemlje mole da investiraju. To nije dobro za Crnu Goru", rekao je Saviris.
On je naglasio da je prekinuo sam svoj odmor da bih došao u Crnu Goru.
"Srećan sam i ponosan. Luštica Bay je uspješan projekat. Ja prvi put vidim Lušticu Bay da živi. Dvije godine sam čekao na ovo i sad sam veoma ponosan i zadovoljan. Luštica Bay će biti pravi grad", rekao je Sawviris na koktelu koji je organizovan u subotu povodom prve operativne sezone u Luštici Bay.
Prema njegovim riječima ovo je tek prvi veliki korak koji su preduzeli.
"Sljedećeg ljeta doći će prvi brodovi u našu marinu. A sljedećg mjeseca ja i članovi borda Orascom grupe doći ćemo sa dva broda i spavaćemo u marini. Sljedeći veliki korak je narednog ljeta inaguracija našeg prvog hotela", najavio je on, prenosi Radio Tivat.
Sawiris je rekao da će u međuvremenu biti otvoreno dosta radnji, te puno apartmana prodato.
"Mi idemo po planu, onako kako tržište traži. Grad se ne pravi prema fiksnim datumima. Mnogo toga zavisi od tržišta", istakao je on.
Na koktelu su među brojnim zvanicama bili i predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić,
crnogorski ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović, predsjednik tivatske opštine Ivan Novosel i mnogi drugi iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #