Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuce

Marketing

Na jednoj strani cijene stanova porasle, na drugoj pale

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su tijekom srpnja prosječne tražene cijene stanova na mjesečnoj razini zabilježile 0,7 posto više vrijednosti.
Dolaskom turističke sezone u čitavoj zemlji optimizam poraste gotovo paralelno s porastom žive u termometru, a porast broja turista pozitivno djeluje i na tržište nekretnina. Naime, velik broj ih se odlučuje spojiti ugodno s korisnim te za vrijeme godišnjeg odmora pogledati neke od nekretnina koje bi mogli ili željeli kupiti, navodi se u priopćenju.
U gradovima diljem obale na portalu Crozilla.com tijekom srpnja je zabilježen porast prosječnih oglašavanih cijena. Pula, Rijeka, Šibenik, Zadar i Split neki su od gradova na Jadranu kojima su cijene na mjesečnoj
razini porasle. Najskuplje "kvadrate“ stanova tijekom srpnja na portalu Crozilla.com bilježe Dubrovnik i Opatija- s cijenama preko 3000 eura, a zatim Split i Umag čije prosječne tražene cijene prelaze iznos od
2000 eura. Najniže cijene stanova oglašavane na portalu Crozilla.com zabilježene su na kontinentalnom dijelu Hrvatske gdje u većini gradova, izuzev Zagreba i Varaždina, srpanjska cijena nije prelazila granicu od 1000 eura po metru kvadratnom.
Prema podacima portala Crozilla.com cijene zagrebačkih stanova na mjesečnoj su razini porasle za 1,8 posto, a prosječna tražena cijena iznosila je 1601 euro po metru kvadratnom.
Pad cijena zabilježen je i u Osijeku i Varaždinu, u oba grada 0,3 posto. Prosječne tražene cijene "kvadrata" stana u Osijeku su iznosile 974 eura, a u Varaždinu 1093 eura. Nešto niže srpanjske cijene zabilježene su i u Bjelovaru gdje mjesečni pad iznosi 0,9 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 837 eura.
U Vukovaru, koji je po pitanju cijena stanova ionako među najjeftinijim gradovima, tražene cijene dodatno su pale za 0,2 posto,
a prosječna cijena je prema podacima portala Crozilla.com iznosila 578 eura po metru kvadratnom prodaja stanova

Post je objavljen 06.08.2015. u 12:25 sati.