Kuće Hrvatska

srijeda, 04.10.2017.

Kako će ministarstvo riješiti dramatičan pad mirovina?

Što se tiče pregovora sa sindikatima javnih službi gdje je oko 180.000 zaposlenih, ministar Pavić je rekao da je riješena reprezentativnost, sljedeći tjedan kreću pregovori i s njima. Kazao je da se maksimalno osobno angažirao kako bi se i to ubrzalo, vjeruje da će u idućih mjesec dana
i ti pregovori završiti apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.03.2016.

Kako će izgledati novi Camp Nou

BARCELONA - Otvoren 1957. godine nogometni hram Barcelone, Camp Nou bio je dom katalonskom velikanu i njegovim navijačima preko pola stoljeća. No sada su napokon objavljene fotografije novog stadiona koji će naslijediti kultni Camp Nou.
Prekučer je potvrđeno da je na natječaju za izgradnju novog Barceloninog stadiona pobijedio japanski studio Niken Sekkei apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.09.2015.

Mali: U nedelju kamen temeljac za Beograd na vodi

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdio je danas da će u nedelju 27. septembra postavljanjem kamena temeljca početi realizacija projekta "Beograd na vodi". Mali je na TV Pink kazao da je reč o početku izgradnje dveju stambenih kula površine oko 60.000 kvadratnih metara, a da prodaja stanova počinje 3. oktobra.
Tada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura, da će u prve dve stambene kule biti 296 stanova, a više od 6.000 kupaca već se prijavilo za te stanove, precizirao je Mali.
Mali je najavio da već 28. septembra očekuje "10, 15, 20, 30 mašina i stotine radnika koji će tamo raditi kao mravi", jer je rok za završetak prvih dveju stambenih zgrada dve i po godine.
Gradonačelnik Beograda je ukazao da je to šansa za domaću građevinsku industriju, privredu i sve prateće industrije i da su prioritet nova radna mesta.
Mali je najavio da bi potom, kako se projekti budu završavali, krenula izgradnja i ostalih zgrada, velike kule, tržnog centra, hotela i poslovne zgrade.
Gradonačelnik Beograda je izrazio nadu da će do kraja godine biti postavljen i kamen temeljac i za visoku kulu i dodao da je reč o objektu od 70.000 kvadratnih metara.
"Neka bude i prvi kvartal naredne godine, ali to je sada pitanje meseci", dodao je Mali.
Govoreći o toj "prvoj A fazi", Mali je precizirao da je reč o šest objekata površine oko 300.000 kvadratnim metara, a da je vrednost tih investicija oko 300 miliona evra.
Do 31. decembra 2019. godine Vlada Srbije i grad Beograd preuzeli su obavezu da rasčiste preostali deo Savskog amfiteatra, odnosno da bude izmeštena postojeća Železnička stanica na novu lokaciju Prokop, najavio je Mali.
Izgradnja u drugoj fazi podrazumeva preostalih 1,7 miliona kvadratnih metara, što poslovnog, što stambenog, što komercijalnog prostora, najavio je gradonačelnik Beograda.
Mali je dodao da je "Beograd na vodi" najveći investicioni projekat u ovom delu Evrope,
koji će biti zamajac privrednog rasta, pokrenuti građevinsku industriju i doneti nova radna mesta apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 31.08.2015.

Neil Young prodaje vilu na Havajima


ZAGREB - Ovaj tekst sigurno nije za svakoga, nemojte ga uopće čitati ako niste spremni uložiti u predivnu kućicu, u nekretninu koja bi mogla postati i vaš raj na zemlji. Na obali, u šumici, uz prelijepu plažu i uvalu, a cijena prava sitnica. Nemojte čitati, ako ste od onih koji vraćaju boce ili ako kupujete samo na rasprodajama. To je tekst samo za nas bogate, za šmekere i hedoniste, kojih samo u ovoj zemlji ima barem i najmanje dvije stotine i koji su željni maknuti se s tog neurednog Balkanskog poluotoka. I otići što dalje, dalje i dalje...
Bogati i pametni, kako bi rekla simpatična poetesa Borna Rajić, "jer to ide jedno uz drugo!", čitajte i budite prvi, jer prilika je jedinstvena. Prilika je to za one koji žele glisirati, za jedriličare i druge naše bogate stručnjake. Ili samo besposličare koji žele na svom imanju brojati kokoseve orahe ili sise gošća (navodno je najjednostavnije ako se izbroji gošće pa pomnoži sa dva i dobiješ broj sisa, a broj plavuša je uglavnom isti broju gošći, a broj prirodnih plavuša je broj gošći podijeljen s 12 jer su prirodne plavuše rijetke, a zbroj godina je ako se taj broj pomnoži sa 9 - da ne moraš s 18 pa onda dijeliti sa 2, ma dobro, tekst je samo za pametne, pa zato i tolika matematika!)
Naprimjer, baš je Sevkin Milan prodao neki štagalj, pa da mu ne stoje novci doma! Ili primjerice simpatični suvlasnik Adrisa Ante Vlahović, baš je prodao hrvatsku duhansku industriju, pa da ne živi u bilo kakvom susjedstvu ili recimo gazda Atlantic grupe.
I onda imaš slogan - "Na svim oceanima!" A i rock ga oduvijek zanima, kasnije ćete shvatit da je možda baš on idealan kupac. Kako god i ako ste to vi samo treba požuriti. Posebno, ako ste kakav ratni profiter! Jer ako vas uhapse u međuvremenu, ništa od kupnje, a ni lova neće na Kajmanske otoke lako, jer se i Hypo povlači... Spomenuo bih i Nadana Vidoševića, ali on je već kupio - Hrvatsku...Nek se drugi ne ljute, spomenut ćemo ih drugom prigodom!
I da otvorimo karte potpuno:
Čuli ste svi posve sigurno za Neil Younga i Crazy Horse. Sada možete imati Neil Youngovu Crazy-House! Nema veze s Ludim konjem, ali dobro zvuči!
Rock / folk legenda dakle prodaje svoju raskošnu vilu i imanje pored plaže na Velikom Havajskom otoku za pravu sitnicu od 24,5 milijuna $.
Kućica se nalazi na privatnom poluotoku između dviju nevjerojatnih morskih uvala, prema opisu. Osim glavne vile s pet-spavaćih soba i četiri kupaonice, tu su i kuće na plaži - dvije su gostinske dvosobne vikendice, dva staklenika i zatvoreni bazen.
"Kuća je povijesna nekretnina", kaže agenta Carrie Nicholson iz Hawai'i Life nekretnina. "Ona pruža luksuznu privatnost. To je vrlo klasičan Havajski stil."I nabraja sve moguće pogodnosti poput primjerice, dugačke
privatne plaže, dvije, a mnoštvo je voćki u vrtu: birane sorte kokosa, a tu su i mango, papaja, grejpfrut i limun, kao i lijepi povrtnjak apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.05.2014.

Jučerašnji dan na inozemnim deviznim tržištima obilježilo je slabljenje eura u odnosu na dolar. Tako je EUR/USD skliznuo do razine od 1,365 dolara za euro. Poticaj jačanju dolara u odnosu na jedinstvenu europsku valutu došao je nakon objave podataka o BDP-u eurozone i Francuske koji su bili niži od očekivanja. Ipak do kraja dana trgovanje se vratilo na početne razine (1,371 dolara za euro) apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 21.03.2014.

Banke željele da država kupi njihove stanove

ZAGREB - Projekt najma neprodanih stanova u vlasništvu banaka zapravo je propao zbog toga što su banke tražile da država te stanove otkupi od njih, a ne da ih uzme na leasing i dalje daje građanima u najam, tvrde to izvori Novog lista iz Vlade. Iako je samo Ministarstvo graditeljstva nedavno na upit Novog lista odgovorilo da "dogovor s bankama oko projekta najma stanova do sada nije dao konkretne rezultate jer banke nisu bile spremne značajnije sniziti cijene stanova", sugovornici ističu da dogovor nije bio moguć jer su banke željele da konačan rezultat bude i konačna prodaja nekretnina što ih imaju u svome vlasništvu.
– Pregovori su zastali jer nikada nismo ni počeli ozbiljno razgovarati oko leasinga, oko našeg plana da država uzme te stanove u leasing nego su banke inzistirale da država otkupi te stanove, kaže sugovornik Novog lista iz Vlade.
Dodaje i to da je država u svakom trenutku spremna vratiti se pregovorima, ali oko prijedloga što ga je ona imala. Tvrdi i to da su Ministarstvo financija i Ministarstvo graditeljstva dogovorili sve detalje projekta, pa tako i da banke u desetogodišnjem razdoblju plaćaju PDV apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 05.03.2014.

Grujić: Dubrovnik je primjer kako će se i drugdje uništavati ljetnikovci i palače

ZAGREB - Na primjeru Dubrovnika, grada izuzetno bogate spomeničke i stambene arhitekture za koju postoji veliki interes, može se vidjeti što će se događati na cijeloj obali, odnosno kako će sve stradavati kuće, ljetnikovci i palače, rekla je povjesničarka umjetnosti, znanstvenica i profesorica Nada Grujić, na promociji zbornika "Peristil", objavljenog njoj u čast. Izrazivši zadovoljstvo što su njezini studenti gotovo polovica od tridesetak autora tekstova u zborniku, Grujić je rekla da bi upravo mladi mogli nastaviti raditi na onome čemu se ona posvetila, na zaštiti stambene arhitekture i podizanju svijesti o potrebi njezina očuvanja.
U tranzicijama i denacionalizacijama neće stradavati crkve i zidine, a ne možete ni zamisliti što će se događati s kućama, ljetnikovcima i palačama, istaknula je Grujić. Bogati vlasnici uvjetovat će nešto što se ne bi smjelo događati spomenicima, kuće i vrtovi se uništavaju, a podiže im se vrijednost zbog izgrađene garaže ili bazena, pa se čini kao da "neznanje raste što je veći novac u pitanju". To što se događa s namjenama i prenamjenama teško je zaustaviti, služba zaštite je preslaba, a premalo nas je na terenu da bismo se s time mogli boriti, dodala je.
Novim brojem zbornika Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske i Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu obilježavaju i njezin 75. rođendan. Obuhvaćeno je 25 tekstova tridesetak autora, koji obrađuju sve tipove stambene arhitekture u različitim razdobljima, od Srednjeg vijeka do početka 20. stoljeća. Prostorno je obuhvaćen velik dio Hrvatske, no težište je dubrovačka regija, s obzirom na to da se Grujić time najviše bavila.
Rijetki su istraživači u našoj znanstvenoj javnosti koji su tako poistovjećeni u znanstvenoj javnosti s predmetom svoga istraživanja kao što je Nada Grujić vezana uz graditeljsku baštinu dubrovačkog područja, od ladanja do gradskih palača i kuća, rekla je Dubravka Botica s Odsjeka za povijest umjetnosti, koja je uz Irenu Kraševac uredila 56. svezak časopisa "Peristil" apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.03.2013.

Država će preuzeti Vjesnikov neboder?

Na prvom ročištu predstečajne nagodbe Vjesnik d.d., odnosno tiskara, u petak će predložiti državi da svoja potraživanja namiri nekretninom. Naime, državna tvrtka posjeduje 62,5 posto nekretnine na prestižnoj lokaciji u Zagrebu koju je konzultant BDO International procijenio na 81 milijun eura, pri čemu Vjesnik posjeduje imovinu od 370 milijuna kuna.

Inače, uprava Vjesnika tvrdi da ima budućnost nakon što su napravili restrukturiranje u kojem je 120 zaposlenika napustilo tvrtku, a ostalima je plaća smanjena 35 posto. S prodajom nekretnine, kažu u Vjesniku, slažu se i ostali njezini vlasnici apartmani Hrvatska.

Oznake: apartmani hrvatska

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #