Kuće Hrvatska

petak, 21.03.2014.

Banke željele da država kupi njihove stanove

ZAGREB - Projekt najma neprodanih stanova u vlasništvu banaka zapravo je propao zbog toga što su banke tražile da država te stanove otkupi od njih, a ne da ih uzme na leasing i dalje daje građanima u najam, tvrde to izvori Novog lista iz Vlade. Iako je samo Ministarstvo graditeljstva nedavno na upit Novog lista odgovorilo da "dogovor s bankama oko projekta najma stanova do sada nije dao konkretne rezultate jer banke nisu bile spremne značajnije sniziti cijene stanova", sugovornici ističu da dogovor nije bio moguć jer su banke željele da konačan rezultat bude i konačna prodaja nekretnina što ih imaju u svome vlasništvu.
– Pregovori su zastali jer nikada nismo ni počeli ozbiljno razgovarati oko leasinga, oko našeg plana da država uzme te stanove u leasing nego su banke inzistirale da država otkupi te stanove, kaže sugovornik Novog lista iz Vlade.
Dodaje i to da je država u svakom trenutku spremna vratiti se pregovorima, ali oko prijedloga što ga je ona imala. Tvrdi i to da su Ministarstvo financija i Ministarstvo graditeljstva dogovorili sve detalje projekta, pa tako i da banke u desetogodišnjem razdoblju plaćaju PDV apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #