Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 28.05.2018.

Makeoverom od 2 milijuna eura do više stranaca

"Prošle godine smo u lipnju otvorili novi dio. Radovi su trajali godinu dana uložili smo otprilike dva milijuna eura i to u 15 novih smještajnih jedinica, bazen, saune i fitness te novi dio restorana i kongresne sale", objašnjava Ivan Petrović, vlasnik i direktor Ville Magdalene
u Krapinskim toplicama apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.12.2017.

Wall Street oslabio drugi dan, ulagači analiziraju koji bi sektori mogli imati najviše koristi od porezne reforme

Republikanski zastupnici u oba doma Kongresa podržali su jučer porezni zakon, koji predstavlja najveću poreznu reformu
u SAD-u u 30 godina apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.03.2016.

Država prodaje Zagorčev stan, nitko ga nije došao pogledati

Kako javlja HRT, prodajom stana, na temelju pravomoćne presude u slučaju 'dragulji' iz 2013., država želi namiriti dug od 39 milijuna i sudske troškove od 17 milijuna kuna.
Idući tjedan održat će se sudska dražba, a početna, minimalna cijena je dvije trećine utvrđene vrijednosti, odnosno gotovo pet milijuna kuna.
Novinarima nije bilo dopušteno razgledavanje stana apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 22:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.10.2015.

Za uređenje hotela Palmon bay u Igalu još dva miliona eura

Zbog najavljene rekonstrukcije, hotel koji je trenutno sa ispunjenih 60 odsto kapaciteta, biće privremeno zatvoren za smještaj, ali će na usluzi biti restoran i spa centar. Po okončanju posla hotel će biti otvoren tokom cijele godine, prenosi Radio Jadran.
Palmon bay je rekonstrukcijom starog hotela Centar dobio četiri plus zvjezdice. Posjeduje 163 moderno opremljene sobe, od kojih je većina sa pogledom na more, kojeg je arhitektonski oblikovala arhitekta Mirka Đurović, dok je dizajn uradila arhitekta Elena Brus Paskve iz Italije. Ima sopstvenu plažu, spa centar, otvoreni bazen za djecu, zatvoreni bazen i dvije kongresne sale.
U wellnes i spa centru gostima je na raspolaganju bazen sa ljekovitom mineralnom vodom, tursko kupatilo, finska sauna,
infrared sauna, hidromasažna kada, teretana i centar za masažu apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.09.2015.

Blagi pad traženih cijena nekretnina

Među većim gradovima, najviše cijene u kolovozu na Njuškalu su tražene za nekretnine u Dubrovniku (2.992 eura), Splitu (2.209 eura) i Zadru (1.661 euro za četvorni metar).
Slijede Zagreb, Rijeka, Kaštela, Pula, Šibenik i Velika Gorica, a na začelju su Varaždin (935 eura), Osijek (870 eura), Karlovac (782 eura), Slavonski Brod (770 eura), Bjelovar (729 eura), Sisak (710 eura), Vinkovci (627 eura) i Vukovar (489 eura za četvorni metar).
Treći mjesec zaredom Opatija je najskuplji grad prema traženim cijenama nekretnina s prosječno traženih 3.095 eura po kvadratu, a slijede Hvar s 3.033,
spomenuti Dubrovnik s 2.992 te Bol s 2.949 eura apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.08.2015.

NBS: Banke same utvrđuju uslove kredita za stanove u Grčkoj

BEOGRAD - U Srbiji ne postoji specifičan propis kojim se posebno reguliše odobravanje kredita za kupovinu nekretnina u Grčkoj, već o tome banke samostalno odlučuju, rečeno je Tanjugu u Narodnoj banci Srbije (NBS). Postupak se, kako su naveli, odvija u skladu sa opštim uslovima poslovanja konkretnih banaka i njihovim poslovnim politikama.
"Svaka konkretna banka svojom poslovnom strategijom ili nekim aktom nižeg nivoa, odreduje limite plasiranja prema pojedinačnim zemljama i konkretne uslove za kreditiranje, te ne postoji nikakva specifičnost ni po pitanju plasiranja kredita ka Grčkoj", kažu u NBS.
U centralnoj banci podsećaju da se po Zakonu o deviznom poslovanju plaćanje radi sticanja svojine nad nepokretnostima rezidenata u inostranstvu obavlja slobodno, u skladu sa zakonom koji uređuje svojinsko-pravne odnose, po principu uzajamnosti.
Zakonom o deviznom poslovanju, dodaju, regulisano je za koje namene banka može da odobri građaninu jedne države kredit u devizama - radi kupovine nepokretnosti u zemlji.
"U tom smislu, banka za potrebe kupovine nepokretnosti u inostranstvu može da isplati korisniku kredita - fizičkom licu odgovarajući dinarski iznos kako po osnovu odobrenja dinarskog,
tako i po osnovu odobrenja kredita indeksiranog u stranoj valuti", navode u NBS.
Na pitanje da li je regulisano na kojoj bi nekretnini bila hipoteka, ako banka odobri kredit za stan u Grčkoj, u NBS kažu da ni kada je reč o uspostavljanju sredstava obezbeđenja na potraživanjima banke, ne postoje nikakvi specifični propisi, niti uslovi.
"Hipoteka se može uspostaviti kako na nepokretnosti koja je predmet sticanja i za koju banka odobrava stambeni kredit korisniku, tako i na bilo kojoj drugoj nepokretnosti koja je u vlasništvu korisnika kredita", navode u NBS.
Kada je reč o samom postupku sticanja nepokretnosti za građane Srbije zainteresovane za kupovinu stanova u Grčkoj, u NBS navode da su oni regulisani odgovarajućim propisima Grcke.
"Budući da se sam postupak odobravanja stambenih kredita odvija u Srbiji, on podleže opštim principima sadržanim u kreditnoj politici banke i obavlja se u skladu sa opštim uslovima kreditiranja usvojenim u konkretnoj banci",
navode u NBS i ističu da su to pravila koja važe za odobravanje stambenih kredita i u drugim zemljama, ne samo u Grčkoj apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.06.2015.

Vijesti  Vlahušić Ministarstvu: 'Ne produžujte odobrenje za rad žičare!'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić na temu žičare za prijevoz osoba Dubrovnik – Srđ službenim dopisima obratio se Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstvu financija apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 27.03.2015.

Lalovac bankama: Nećemo otkupljivati stanove građana sa CHF kreditima

Komentirajuću sutrašnji prosvjed Udruge Franak u Zagrebu, kazao je da je to legitimno pravo građana i da građani moraju izraziti nezadovoljstvo.
"Građani se nalaze u teškoj situaciji. Privatni dug je jedna velika kočnica. Nema ekonomskog rasta jer su hrvatski građani najzaduženiji u cijeloj regiji. Hrvatski građani imaju 40 posto duga u bruto domaćem proizvodu, a primjerice Slovenci 29 posto. Otpis je bio samo prvi korak, ali pregovaramo i da se taj model proširi i stvarno krene u restrukturiranje duga građana, a jedan dio je vezan i za stambena pitanja", kazao je Lalovac.
U Splitu se u petak po prvi puta održava konferencija The Economista na temu "Mogu li političke, ekonomske i poslovne integracije biti katalizator rasta?", na kojoj su se okupili političari i poduzetnici iz Hrvatske i regije.
Osvrnuvši se na samu konferenciju, Lalovac je kazao je da je Hrvatska definitivno lider u regiji.
"Kompanije poput Agrokora, Atlantica postaju definitivno lideri regije. Ono što će se sigurno nastaviti je daljnja koncentracija i daljnje integralno povezivanje kompanija u regiji.
To je jedno tržište od 20 do 40 milijuna ljudi gdje te kompanije mogu biti puno konkurentnije nego izvoziti na zahtjevna tržišta Njemačke, Austrije ili skandinavskih zemalja", kazao je Lalavac,
istaknuvši da regija ima svoje prednosti i koristi te da snažnije
integralno povezivanje znači određeni gospodarski rast apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 20:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 29.07.2014.

Bruto inozemni dug na kraju prvog tromjesečja 46,4 mlrd eura

Na kraju prvog tromjesečja bruto inozemni dug Republike Hrvatske dosegnuo je 46,4 mlrd. eura, odnosno 108,1% BDP-a. Tako je peti mjesec za redom zabilježena pozitivna godišnja stopa rasta (3,3%) nakon što je kontinuirano sedamnaest mjeseci, od lipnja 2012. do listopada 2013. bruto inozemni dug bilježio pad vrijednosti na godišnjoj razini. U relativnim pokazateljima zaduženosti omjer bruto inozemnog duga i BDP-a porastao je na najvišu razinu ikad, što je osim rasta obveza prema inozemnim vjerovnicima, posljedica i pada gospodarske aktivnost odnosno nominalnog smanjenja BDP-a.
Rastu obveza prema inozemnim vjerovnicima u vrijednosti 0,8 mlrd. eura (1,7%) tijekom prvog tromjesečja najviše su pridonijela privatna nefinancijska poduzeća čiji je dug uz tromjesečni prirast od 643 mil eura na kraju ožujka iznosio 11,5 mlrd eura. Istodobno bruto inozemni dug opće države u iznosu 10,2 mlrd eura (koji je u prvom tromjesečju smanjen za 250 mil eura) u drugom tromjesečju zabilježit će porast zbog izdanja međunarodne obveznice na europskom tržištu u vrijednosti 1,2 mlrd eura apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.01.2013.

Najveći pad cijena bilježi Maksimir

Prošlu, 2012. pamtit ćemo po rekordno niskoj prodaji nekretnina na području Hrvatske, ali i po padu cijena nekretnina koje su ipak, s obzirom na smanjenju potražnju, i dalje, smatra većina građana, previsoke. Prema indeksu cijena nekretnina oglasnika Centar nekretnina, tražene cijene nekretnina, iako u godišnjem padu od 3,1%, u prosincu lanjske godine pale su tek 0,2 posto apartmani Zadar.

Najniže su cijene stanova u Sesvetama, gdje prosječna cijena iznosi 1173 eura po kvadratnom metru te u Donjoj Dubravi gdje cijena iznosi 1406 eura. Najveći pad u odnosu na prosinac 2011. bilježi pak gradska četvrt Maksimir gdje su cijene pale 8,5 posto, odnosno s prosječnih 2028 eura na 1856 eura po kvadratnom metru.

Oznake: apartmani Zadar

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.12.2012.

Wellness oaza usred bolnice

Rimska masaža, biserna kupka, medicinski fitnes, tretmani laserom za brže zarastanje ožiljaka i specijalistički pregledi fizijatra, reumatologa ili neurologa samo su dio usluga medicinskog wellnessa koje nudi Centar zdravlja Minerva Medica, otvoren prošli tjedan u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama. Vrhunska usluga - Ovaj centar zdravlja smo otvorili kao odgovor na zahtjeve specifičnog tržišta medicinskih usluga, koje u Hrvatskoj još nije razvijeno. Ljudi traže dodatnu vrijednost za novac, jer nisu zadovoljni postojećim uslugama putem HZZO-a ili polica privatnih osiguravajućih kuća apartmani Zadar.

Nakon što su 2010. godinu završili s viškom od 670.000 kuna, prošle godine poslovni rezultat bio je negativan. Ostvarili su 2,7 milijuna kuna manjka, jer su ušli u sustav PDV-a zbog toga što nude usluge nevezane uz liječenje, a PDV je povećan na 25 posto. Istovremeno, smanjen im je ionako mali mjesečni limit: od 14 specijalnih bolnica toplička zdravstvena ustanova je po visini limita na pretposljednjem mjestu.- Za razliku od, primjerice, varaždinske bolnice, naša bolnica ima mogućnost dodatne zarade na tržištu. Upravo zato smo otvorili centar zdravlja i izokinetički laboratorij. Riječ je o ulaganjima vrijednim 1,6 milijuna kuna, od čega je veći dio naših vlastitih sredstava, a ostatak je iz decentraliziranih sredstava koje je nam je dodijelila Varaždinska županija - pojasnio je Mihalić. Zahvaljujući tome, mirnije čekaju novi ugovor s HZZO-om koji bi, nadaju se, mogao biti financijski bolji u odnosu na postojeći po kojem sada dobivaju oko 200.000 kuna mjesečno.

Oznake: apartmani Zadar

- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #