Kuće Hrvatska

srijeda, 30.09.2015.

Dosad riješeno 41% zahtjeva za legalizaciju nezakonitih građevina

Istodobno na dnu rang ljestvice su Sisačko-moslavačka županija u kojoj je riješeno samo 15,84 posto zaprimljenih zahtjeva, te Karlovačka županija (19,14 posto) i Vukovarsko-srijemska županija (21,21 posto).
Državna Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada (AZONIZ) od neučinkovitih je ureda dosad izuzela 81.211 zahtjeva za legalizaciju, dakle oko 10 posto, od čega je dosad riješila njih 34,15 posto.
Inače, lokalnoj samoupravi ostaje 30 posto novca od legalizacije koji se mora namjenski trošiti, a izuzimanjem svakog zahtjeva ostaju bez tog prihoda, koji ide AZONIZ-u.
Iz Ministarstva su najavili da će financijska kontrola utroška
prikupljenih sredstava uslijediti nakon nalaza revizije target=_blank>nekretnine

Oznake: nekretnine

- 18:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.09.2015.

Otvara se prva specijalizirana trgovina za nogometnu opremu u Hrvatskoj

Danas bi mnogi strastveni obožavatelji nogometa mogli doći na svoje.
Otvaraju se vrata FootballManije, prve specijalizirane trgovine nogometnom opremom u Hrvatskoj.
Na prostoru većem od 300 m2, u prekrasnom ambijentu Point centra Vrbani, počinje nogometna priča
koja je mnogo veća od trgovine stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.09.2015.

Mali: U nedelju kamen temeljac za Beograd na vodi

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdio je danas da će u nedelju 27. septembra postavljanjem kamena temeljca početi realizacija projekta "Beograd na vodi". Mali je na TV Pink kazao da je reč o početku izgradnje dveju stambenih kula površine oko 60.000 kvadratnih metara, a da prodaja stanova počinje 3. oktobra.
Tada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura, da će u prve dve stambene kule biti 296 stanova, a više od 6.000 kupaca već se prijavilo za te stanove, precizirao je Mali.
Mali je najavio da već 28. septembra očekuje "10, 15, 20, 30 mašina i stotine radnika koji će tamo raditi kao mravi", jer je rok za završetak prvih dveju stambenih zgrada dve i po godine.
Gradonačelnik Beograda je ukazao da je to šansa za domaću građevinsku industriju, privredu i sve prateće industrije i da su prioritet nova radna mesta.
Mali je najavio da bi potom, kako se projekti budu završavali, krenula izgradnja i ostalih zgrada, velike kule, tržnog centra, hotela i poslovne zgrade.
Gradonačelnik Beograda je izrazio nadu da će do kraja godine biti postavljen i kamen temeljac i za visoku kulu i dodao da je reč o objektu od 70.000 kvadratnih metara.
"Neka bude i prvi kvartal naredne godine, ali to je sada pitanje meseci", dodao je Mali.
Govoreći o toj "prvoj A fazi", Mali je precizirao da je reč o šest objekata površine oko 300.000 kvadratnim metara, a da je vrednost tih investicija oko 300 miliona evra.
Do 31. decembra 2019. godine Vlada Srbije i grad Beograd preuzeli su obavezu da rasčiste preostali deo Savskog amfiteatra, odnosno da bude izmeštena postojeća Železnička stanica na novu lokaciju Prokop, najavio je Mali.
Izgradnja u drugoj fazi podrazumeva preostalih 1,7 miliona kvadratnih metara, što poslovnog, što stambenog, što komercijalnog prostora, najavio je gradonačelnik Beograda.
Mali je dodao da je "Beograd na vodi" najveći investicioni projekat u ovom delu Evrope,
koji će biti zamajac privrednog rasta, pokrenuti građevinsku industriju i doneti nova radna mesta apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.09.2015.

Odien Grupa novi vlasnik hotelskog kompleksa Lav u Splitu

Hypo Alpe-Adria-Bank je u jesen 2012. godine postala vlasnik Grand Hotela Lav i Marine Lav, a nakon što je aktivirala založno pravo na hotel pa su prijašnji vlasnici morali prepustiti vlasništvo. Hypo je hotel i marinu u Podstrani, kod Splita, neuspješno prodavala i 2013. godine, a poslije su Grand Hotel Lav i Marina Lav prebačeni u HETA Asset Resolution.
Grand Hotel Lav vlasnik je luksuznog resorta Le Méridien Lav Split, kompleksa hotela i marine s 5 zvjezdica. U potpunosti renoviran i ponovno otvoren 2006., Lav raspolaže s 381 sobom, 12 restorana i barova, 30 poslovnih prostora te jednim od najvećih konferencijskih centara u Hrvatskoj, koji se prostire na 2.500 četvornih metara, itd.
Grand Marina Lav, sa 75 vezova, predviđena je za daljnje širenje nakon čega će moći pružiti pristajanje jahtama do 50 metara dužine.
Hotelom Lav upravlja brend Le Méridien u vlasništvu Starwood Hotels&Resorts Worldwide, jednim od vodećih hotelskih lanaca na svijetu s 1.200 hotela u više od sto država.
Inače, Odien je međunarodna investicijska korporacija, sa sjedištem u Češkoj, koja prvenstveno ulaže u srednju i istočnu Europu, aktivna je u raznim branšama
i jedan je od vodećih investitora u regiji u turističkom i sektoru i sektoru nekretnina stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.09.2015.

Nanizale se nove optužnice: proširena istraga u FIFA-i, zaplijenjene nekretnine u Alpama

Prema Lauberovim riječima, istraga švicarskih vlasti vezanih za otkrivanje korupcije prilikom dodjele domaćinstva svjetskih prvenstava u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine još nije stigla niti do polovice
Američka glavna tužiteljica Loretta Lynch izjavila je kako je njezin ured proširio istragu vezanu za korupciju u FIFA-i i kako očekuje nove optužnice,
dok je švicarski glavni tužitelj Michael Lauber objavio kako su pretraženi svi alpski posjedi i stanovi koji su imali veze s istragom stanovi Split

Oznake: stanovi Split

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.09.2015.

Mjesečno 800 zahtjeva za ovrhu nekretnina

Ako se na dvije dražbe ne pojave kupci, postupak se obustavlja jer vjerovnik ne može istu nekretninu ovršiti dvaput
Fina je na svojim internetskim stranicama objavila prvih sedam ponuda za prodaju ovršenih nekretnina putem elektroničke javne dražbe. Javna licitacija na internetu još nije održana jer su tek počeli teći rokovi unutar kojih se zainteresirani kupci mogu prijaviti za sudjelovanje, obići nekretnine i uplatiti jamčevinu, piše Večernji list.
Prodaja putem elektroničke javne dražbe na snazi je od početka ove godine, ali do rujna nije bilo e-dražbi jer se predmeti primljeni do 31. prosinca 2014.
prodaju prema starim uvjetima na sudovima, a tek sada pristižu prva rješenja za predmete primljene nakon 1. siječnja 2015.
Sudovi mjesečno zaprime oko 800 novih zahtjeva za ovrhu nad nekretninom, tako da će se Finin Očevidnik nekretnina i pokretnina
koje se prodaju u ovršnom postupku brzo popunjavati.
Najjeftiniji od prvih sedam nekretnina iz e-dražbe je pašnjak unutar granica građevinskog područja u naselju Pomer kraj Pule procijenjen na 5000 kuna. Najskuplji je poslovni prostor i drvarnica na zagrebačkom Trnju procijenjeni na dva milijuna kuna.
Općinski sudovi i dalje ostaju prva i najvažnija institucija na kojoj se donosi rješenje o ovrhama nekretnina, ali prodaja se iz njihovih sudnica seli na internet kako bi izbjegli pogodovanja i slične manipulacije koje su uočene u postupku prodaje.
No, ne završe svi zahtjevi na javnoj dražbi jer mnogi dužnici plate dug, nagode se s vjerovnicima ili osporavaju legalnost ovrhe. Posljednjih godina vjerovnici se značajnije okreću ovrhama na novčanim sredstvima jer su brže i efikasnije. Inače, kad su u pitanju ovrhe nad nekretninama, važno je naglasiti da ako se ni na jednoj od dvije dražbe ne pojave kupci,
postupak se obustavlja jer vjerovnik ne može istu nekretninu ovršiti dvaput iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.09.2015.

Sudska praksa: Pitanje manje površina nekretnine

Prema stavu Vrhovnog suda RH u odluci Rev 965/2007 radi se o materijalnom nedostatku stvari kad je kupcu -
tužitelju predana manja površina kupljenih nekretnina od površine navedene u ugovoru iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.09.2015.

Usvojena odluka o sprovođenju regulacionih planova Nova Ilidža 2 i 3

Vijećnici u Općinskom vijeću Ilidža usvojili su odluku o provođenju regulacionih planova Nova Ilidža 2 i Nova Ilidža 3 kojima se utvrđuju granice prostorne cjeline, namjena površina, urbanističko - tehnički uslovi za izgradnju građevina, uređenje zelenih i slobodnih površina, uređenje vodotoka Željeznice te odnos prema postojećim građevinama.
Time su stvoreni svi zakonski uslovi za realizaciju jednog od najvećih i najznačajnih projekata za općinu Ilidža mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.09.2015.

Blagi pad traženih cijena nekretnina

Među većim gradovima, najviše cijene u kolovozu na Njuškalu su tražene za nekretnine u Dubrovniku (2.992 eura), Splitu (2.209 eura) i Zadru (1.661 euro za četvorni metar).
Slijede Zagreb, Rijeka, Kaštela, Pula, Šibenik i Velika Gorica, a na začelju su Varaždin (935 eura), Osijek (870 eura), Karlovac (782 eura), Slavonski Brod (770 eura), Bjelovar (729 eura), Sisak (710 eura), Vinkovci (627 eura) i Vukovar (489 eura za četvorni metar).
Treći mjesec zaredom Opatija je najskuplji grad prema traženim cijenama nekretnina s prosječno traženih 3.095 eura po kvadratu, a slijede Hvar s 3.033,
spomenuti Dubrovnik s 2.992 te Bol s 2.949 eura apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #