Kuće Hrvatska

petak, 04.05.2018.

Po(r)uka trgovcima iz Londona: Umjesto kupca, stavite na tron svoje zaposlenike

Sa vodećeg europskog sajma maloprodaje Retail Technology Expo iz Londona izvještava stručna suradnica Poslovnog dnevnika Ana Brajković. Najzanimljivija poruka koja se čula tijekom prvog dana predavanja je - prilikom kreiranja prodajnog prostora prvo razmišljajte da on treba biti divan radni prostor gdje će vaši radnici uživati raditi.
Svi smo navikli slušati da je kupac kralj. I da je kupac uvijek u pravu. Naravno da je to i donekle točno jer je kupac taj
koji odlučuje tko će na ovom tržištu opstati.
Zadnjih par godina tijekom svibnja, u Londonu se održavaju tri sajma – Retail Technology Expo, Retail Design Expo i Retail Digital Signage Expo koji pokrivaju trendove u maloprodaji, a tako i u tehnologiji namijenjenoj maloprodajnim objektima, mjerenju angažmana kupca i općenito projekcijama u maloprodaji do kreiranja prodajnog mjesta u koje
će se kupac rado vraćati stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.04.2018.

Šef brenda postaje novi šef Volkswagena

Kompanija je ranije naznačila kako bi izvršni direktor VW grupe Matthias Müller mogao otići u sklopu šire reorganizacije upravljačkog kadra kako bi se potaknula efikasnost.
Podsjetimo, Müller je preuzeo kormilo nakon dizel skandala 2015. godine stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.01.2018.

Ina sutra obustavlja isporuku plina Petrokemiji?

Ovo bi moglo ozbiljno ugroziti proces dokapitalizacije Petrokemije koji je u tijeku i kojega smo aktivno podupirali.
Sindikat EKN Petrokemije, Sindikat DEMOS-HUS Petrokemije i Udruga hrvatskih branitelja neslužbeno saznaju da od sutra 18.01.2018. u 6.00 sati INA d.d. obustavlja isporuku
plina Petrokemiji, piše N1 stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.12.2017.

Britanija i EU postigli dogovor o uvjetima Brexita

Nakon intenzivnih pregovora koji su kulminirali jutrošnjim sastankom predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera i britanske premijerke Therese May, Komisija je ocijenila da je postignut dovoljan napredak u pregovorima o razdruživanju Velike Britanije od EU-a, što omogućava početak nove faze
pregovora o budućim odnosima stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.10.2017.

"Naše MBO-Te tvornice isplate se za tri godine i dalje samo stvaraju profit"

Đuro Horvat, predsjednik međimurske kompanije Tehnix koja je razvila brojna inovativna rješenja i tehnologiju za zbrinjavanje i industrijsku reciklažu komunalnog otpada, razgovarali smo o strategiji gospodarenjem otpada u Hrvatskoj, prednostima MBO-Te tehnologije i posebnom doprinosu Tehnixa u obradi biološkog i organskog otpada
te njegove pripreme za kompostiranje stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.04.2017.

Pokucao vlasniku kuće na vrata u četiri sata ujutro i odnio mu 100.000 eura

Žrtva drske pljačke odmah je obavijestila policiju.
U nedjelju oko 4 sata ujutro u Ninu, nepoznati je muškarac došao do ulaznih vrata kuće u kojoj boravi 35-godišnji njemački državljanin,
piše Zadarski.hr.
Opljačkani je Nijemac odmah obavijestio policiju, a navodno se radi o iznosu od čak 100.000 tisuća eura
pri čemu je samo vlasnik znao da se novac nalazi u kući stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.09.2015.

Otvara se prva specijalizirana trgovina za nogometnu opremu u Hrvatskoj

Danas bi mnogi strastveni obožavatelji nogometa mogli doći na svoje.
Otvaraju se vrata FootballManije, prve specijalizirane trgovine nogometnom opremom u Hrvatskoj.
Na prostoru većem od 300 m2, u prekrasnom ambijentu Point centra Vrbani, počinje nogometna priča
koja je mnogo veća od trgovine stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.07.2015.

Useljenje prvih klijenata u "GTC Fortyone" za dve nedelje - Druga faza izgradnje u septembru

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i glavni gradski urbanista Milutin Folić obišli su juče završne radove na izgradnji poslovnog kompleksa "GTC Fortyone" u Bloku 41, objavljeno je na sajtu "Beoinfo".
Siniša Mali je podsetio da je izgradnja objekta počeli pre svega deset meseci, kao i da je on bio jedan od onih koji su učestvovali u postavljanju kamena temeljca za budući kompleks.
– Deset meseci kasnije nalazimo se na mesec dana od otvaranja objekta od 10.000 kvadrata, prvom od tri koji će činiti kompleks na ukupno 30.000 kvadrata. Druga faza počeće već u septembru i ovo je prvi objekat koji je veći od 5.000 kvadratnih metara koji se u Beogradu izgradio u poslednjih pet godina. Time se pokazuje da se polako vraća zainteresovanost investitora za ulaganje u grad Beograd, a o tome jasno govori i podatak da je 80% zgrade već izdato kompanijama koje posluju u Srbiji i žele da prošire poslovanje, ali i novim kompanijama koje su tek došle u našu zemlju. To znači da smo na dobrom putu da zajedno sa Vladom Republike Srbije istrajemo na reformama i stvaranju boljeg poslovnog okruženja za potencijalne investitore – kazao je gradonačelnik.
Podsetivši da je prošlog meseca kompanija IKEA za svega dva dana dobila građevinsku dozvolu, Siniša Mali je istakao da su pred Beogradom i drugi veliki projekti.
– U septembru nas očekuje početak izgradnje "Beograda na vodi" i zajedno sa drugim projektima menjamo naš grad, unoseći moderan pogled,
ali i zadržavajući tradiciju po kojoj je grad prepoznatljiv.
Preduzeće "Gradina" izgradnjom ovog objekta dokazuje da imamo jaku građevinsku industriju, ljude, znanje i kvalitet i da u svakom trenutku možemo da odgovorimo na zahtev investitora, a ovakvi projekti istovremeno predstavljaju i dobar uvod za nastupajuću izgradnju Beograda na vodi – rekao je Siniša Mali.
Milutin Folić, glavni gradski urbanista, ukazao je da ovo gradilište, sa izgradnjom podzemnog i nadzemnog dela, predstavlja jedno od trenutno najvećih gradskih gradilišta.
– Pored ovog projekta, tu je i gradilište za Societe Generale banke, u punom je zamahu i izgradnja u Rajićevoj ulici, dovršava se hotel "Merriot", IKEA se priprema da počne sa radovima na jesen, a u toku su i drugi veliki infrastrukturni projekti. Takođe, završavamo i projekte vezane za kanalizacionu mrežu, koji su za Beograd od velike važnosti i koji će u narednom vremenu biti realizovani – rekao je Milutin Folić.
Peđa Petronijević, direktor "GTC Srbija", zahvalio je Gradu Beogradu i izvođačima na podršci i podsetio je da ovo četvrti objekat koji ova kompanija gradi u Srbiji.
Prema njegovim rečima, useljenje klijenata očekuje se za već dve nedelje stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.04.2014.

Bez značajnijih promjena na deviznim tržištima

Jučer je na inozemnim deviznim tržištima zabilježena nešto izraženija volatilnost tržišnog tečaja EUR/USD kretao u rasponu između 1,381 i 1,385 dolara za euro, iako bez promjena na dnevnoj razini.
Prema podacima s Bloomberga tržište u SAD-u je zatvoreno sa sljedećim vrijednostima: EUR/USD 1,3816, GBP/USD 1,6797, USD/CHF 0,8818, USD/JPY 102,23 stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.09.2013.

Šibenski POS konačno krenuo s mrtve točke

Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić prošlog je tjedna potpisao ugovor s investitorima Elanija d.o.o. iz Splita i Aldi d.o.o. iz Solina, koji će na predjelu gradske četvrti Meterize, poviše zapadne magistrale s desne strane na izlazu prema Vodicama, izgraditi 280 stanova, od kojih će dio biti namijenjen za kupce po programu POS-a, a dio za tržište. Investitori su vlasnici 20.000 četvornih metara zemljišta u obuhvatu PUP Meterize, na kojima je označenim planom predviđena gradnja stambenih zgrada, te javne prometnice s pripadajućim sadržajima.
Od Hrvatskih cesta, rečeno je jučer na konferenciji za tisak koja je održana na terenu gdje će niknuti novo stambeno naselje, dobivena je suglasnost za probijanje i priključivanje prometnice na magistralnu cestu, što je godinama bio problem.
Kako je prvotna lokacija za gradnju stanova po programu POS-a bila pored zgrade Osnovne škole na Meterizama, koja je u gradskom vlasništvu, s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama usuglašeno je da Grad Šibenik odustane od gradnje na toj lokaciji, te da se program POS-a realizira na novoj.
Preuzimanjem vlasti u gradu, gradonačelnik je odmah oformio radnu skupinu na čelu s jednim od svoja dva zamjenika mr. sc. Danijelom Miletom, koja je nakon dva mjeseca projekt pripremila za potpisivanje ugovora s investitorom, o gradnji komunalne infrastrukture na toj lokaciji stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.09.2012.

Gradi se u Globočecu etno-selo koje će ljude vratiti prirodi i životu kao što je bio nekad

Marijabistrički kraj poznat po hodočasničkom turizmu uskoro će dobiti još jedno turističko odredište. U Globočecu napreduje projekt etno-sela, investitora poduzeća Vu plavem trnacu i gazde Darka Turopoljca. Ideja koja je prerasla u projekt težak nekoliko desetaka milijuna kuna rodila se 2005. godine, a naselje bi trebalo otvoriti vrata u proljeće iduće godine.

"Etno naselje raste na pitomom brijegu gdje će se na više od 30 hektara odvijati proizvodno-turistička djelatnost, oživjeti tradicija i život na selu stanovi Kacunar. U naselju je već podignuto šest od 15ak autohtonih zagorskih kućica, u kojima bi živjele obitelji. Neki od mještana etno-sela u njemu bi bili i zaposleni, a druge obitelji kućice bi iznajmljivale. Posađen je vinograd, gradi se restoran i vinski podrumu kojem bi se nudilo vino i domaći proizvodi zagorskih OPG-a, te ribe koje će se toviti u jezeru koje je u planu ", objasnio je gazda Turopoljac.

Grade se i gospodarske zgrade za svinje, krave, kokoši, posjetitelji bi mogli jahati konje, preno-ćiti, upoznati život na selu, te prisustvovati primjerice teljenju i mužnji krava. U sklopu sela izgradit će se i kapela, trgovina, suvenirnica, sportski tereni i igrališta za djecu, a bit će i organiziran prijevoz djece do vrtića i škole.

Oznake: stanovi Kacunar

- 10:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #