Kuće Hrvatska

utorak, 17.09.2013.

Šibenski POS konačno krenuo s mrtve točke

Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić prošlog je tjedna potpisao ugovor s investitorima Elanija d.o.o. iz Splita i Aldi d.o.o. iz Solina, koji će na predjelu gradske četvrti Meterize, poviše zapadne magistrale s desne strane na izlazu prema Vodicama, izgraditi 280 stanova, od kojih će dio biti namijenjen za kupce po programu POS-a, a dio za tržište. Investitori su vlasnici 20.000 četvornih metara zemljišta u obuhvatu PUP Meterize, na kojima je označenim planom predviđena gradnja stambenih zgrada, te javne prometnice s pripadajućim sadržajima.
Od Hrvatskih cesta, rečeno je jučer na konferenciji za tisak koja je održana na terenu gdje će niknuti novo stambeno naselje, dobivena je suglasnost za probijanje i priključivanje prometnice na magistralnu cestu, što je godinama bio problem.
Kako je prvotna lokacija za gradnju stanova po programu POS-a bila pored zgrade Osnovne škole na Meterizama, koja je u gradskom vlasništvu, s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama usuglašeno je da Grad Šibenik odustane od gradnje na toj lokaciji, te da se program POS-a realizira na novoj.
Preuzimanjem vlasti u gradu, gradonačelnik je odmah oformio radnu skupinu na čelu s jednim od svoja dva zamjenika mr. sc. Danijelom Miletom, koja je nakon dva mjeseca projekt pripremila za potpisivanje ugovora s investitorom, o gradnji komunalne infrastrukture na toj lokaciji stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #