Kuće Hrvatska

četvrtak, 26.09.2013.

Vodena atrakcija od 10 milijuna eura produžit će turističku sezonu

Bit će to prvi akvapark u Hrvatskoj, čija je gradnja startala ove godine u travnju nakon ishođenja svih dozvola.
Osim ovog, smještenog uz prometnicu koja iz Novigrada vodi prema Novoj Vaši i Istarskom ipsilonu, čiji je investitor tvrtka Aquapark u vlasništvu porečkog poduzeća Istrakop, ujedno i glavnog izvođača radova, slijedi akvapark Aquacolors češkog investitora kod Poreča, koji je također u fazi izgradnje, a, gledajući čitavu Hrvatsku, u pripremi je još jedan vodeni u Dugopolju, naglasio je Lorencin.
Ovakve investicije nisu važne samo za istarski, nego i za turizam Hrvatske. Posebno mi je drago da će Istra dobiti kvalitetan sadržaj koji će dodatno obogatiti naš ključni proizvod - sunce i more.
Višestruke su koristi koje će osjetiti Općina Brtonigla, istaknuo je njen načelnik Doriano Labinjan, izdvojivši pritom prihod od komunalnog doprinosa koji će uložiti u infrastrukturu, ali i priljeve koje očekuju od zaposlenih. Naime, dogodine će u akvaparku raditi 80 djelatnika, od kojih 15-ak stalno zaposlenih, pri čemu će prednost kod zapošljavanja imati ljudi s tog područja.
Od velikog broja posjetitelja budućeg vodenog parka profitirat će i vinari, maslinari, ugostitelji te drugi obrtnici i poduzetnici uključeni u turističku ponudu, uvjeren je Labinjan novogradnja Split


Oznake: novogradnja Split

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.09.2013.

Gradnja POS-a započinje krajem ljeta 2014.

U Šibeniku, nakon gotovo šest godina, ponovo kreće projekt izgradnje stanova po programu Poticane stanogradnje (POS), izvijestio je na konferenciji za medije gradonačelnik Željko Burić.
Gradonačelnik Burić kazao je kako je, otkako je preuzeo odgovornost za grad, oformio radnu skupinu na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Miletom, a koja je nakon dva mjeseca projekt pripremila za potpisivanje ugovora o gradnji komunalne infrastrukture za objekte koji će se graditi po programu POS-a nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.09.2013.

Arhitektonska elita na 13. Danima Orisa u listopadu

Nizom zanimljivih predavanja, prezentacijama i druženjima u Zagrebu će se, u dvorani Vatroslav Lisinski, 19. i 20. listopada održati 13. Dani Orisa. Riječ je o uspješnom i zanimljivom međunarodnom simpoziju arhitekture.
Ovogodišnji gosti su ured Herzog & de Meuron iz Basela, Christian Kerez iz Züricha, arhitekti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, slovenska teoretičarka arhitekture Petra Čeferin, švedski arhitekti Tham & Videgard, Finac Juhani Pallasmaa, doajen nizozemske arhitekture Herman Hertzberger, Nizozemac Wiel Arets, Gilles Vidal, šef Andrija Rusan, arhitekt koji je zaslužan za Orisov uspjeh dizajna Peugeota, Španjolci Meto i Sobejano i naš znanstvenik Davor Pavuna.
Na Danima Orisa dodijelit će se i tradicionalna nagrada Oris Kvadra, a ovogodišnji laureati su ured Herzog & de Meuron za svoj objekt dvorane, kompleksa Elbphilharmonie u Hamburgu.
Posebno je zanimljivo uz Dane Orisa i otvaranje dugoočekivane Kuće arhitekture u Ulici kralja Držislava. Taj prostor nazivamo Kućom arhitekture, ali bit će to kuća kulture, umjetnosti, ugode, kvalitete, gastronomije, susreta, debata, prezentacija.
Vjerujem da ćemo do Dana Orisa prostor toliko osposobiti da ga se može posjetiti. Prostor smo iznajmili od grada Zagreba, uređujemo ga temeljito. Morali smo sve sanirati, opremiti, urediti.
Na ovoj novoj zagrebačkoj javnoj lokaciji imat ćemo čitave godine bogat program, vjerujemo između 40 i 50 događanja - zaključuje arhitekt Andrija Rusan stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.09.2013.

Šibenski POS konačno krenuo s mrtve točke

Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić prošlog je tjedna potpisao ugovor s investitorima Elanija d.o.o. iz Splita i Aldi d.o.o. iz Solina, koji će na predjelu gradske četvrti Meterize, poviše zapadne magistrale s desne strane na izlazu prema Vodicama, izgraditi 280 stanova, od kojih će dio biti namijenjen za kupce po programu POS-a, a dio za tržište. Investitori su vlasnici 20.000 četvornih metara zemljišta u obuhvatu PUP Meterize, na kojima je označenim planom predviđena gradnja stambenih zgrada, te javne prometnice s pripadajućim sadržajima.
Od Hrvatskih cesta, rečeno je jučer na konferenciji za tisak koja je održana na terenu gdje će niknuti novo stambeno naselje, dobivena je suglasnost za probijanje i priključivanje prometnice na magistralnu cestu, što je godinama bio problem.
Kako je prvotna lokacija za gradnju stanova po programu POS-a bila pored zgrade Osnovne škole na Meterizama, koja je u gradskom vlasništvu, s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama usuglašeno je da Grad Šibenik odustane od gradnje na toj lokaciji, te da se program POS-a realizira na novoj.
Preuzimanjem vlasti u gradu, gradonačelnik je odmah oformio radnu skupinu na čelu s jednim od svoja dva zamjenika mr. sc. Danijelom Miletom, koja je nakon dva mjeseca projekt pripremila za potpisivanje ugovora s investitorom, o gradnji komunalne infrastrukture na toj lokaciji stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.09.2013.

Modrozeleni raj s 13 hotela, kampovima i apartmanima

Laguna Poreč jedan je od najvećih ugostiteljsko-turističkih brendova u Hrvatskoj. Obuhvaća 13 hotela. Po šest hotela s četiri (među kojima je i hotel Bonavia u Rijeci) i tri zvjezdice, jedan s dvije, te po četiri apartmanska naselja i kampa s ukupnim smještajnim kapacitetom za 22.000 gostiju. Svaki je od njih poseban na svoj način, a gostima pruža izvanredan doživljaj.
Odmor iz snova možete lako pretvoriti u stvarnost u jednom od naših hotela, naselja i kampova koji su svi redom uronjeni u veličanstveni prirodni okoliš tik uz more.
Svi naši smještajni objekti u Poreču nalaze se usred čarobnog modrozelenog mediteranskog podneblja, u njegovanom okolišu tik do morske obale i nedaleko od centra Poreča do kojeg se može doći pješice, biciklom, autobusom, turističkim vlakićem ili brodicom. Većina smještajnih objekata nalazi se u dva resorta, Plavoj laguni i Zelenoj laguni.
U Materadi, sjevernom dijelu Poreča, nalaze se naši ostali smještajni objekti okruženi zelenilom, nadomak grada. Od 2007. godine, Laguna Poreč dobila je ukupno deset Plavih zastava, međunarodnih priznanja koja svjedoče o visokoj razini brige za okoliš, čistoću mora i uređenost plaža.
Laguninih 13 hotela raspolaže konferencijskim dvoranama i dvoranama za sastanke kapaciteta do 600 sjedećih mjesta te pripadajućom audiovizualnom i ostalom opremom. U njima se nalazi sve potrebno za profesionalnu organizaciju poslovnih događanja, a ugodna mediteranska klima i prirodno okruženje osiguravaju mir i udobnost.
Obnovljeni hotel Laguna Parentium, s četiri zvjezdice, suvremen je ambijent za goste u potrazi za uistinu posebnim odmorom. Hotel koji se diči najduljom tradicijom na ovom području, smješten je na zelenom poluotočiću u bajkovitoj prirodnoj scenografiji turističkog naselja Zelena laguna.
U Laguni oduševljava i bogatstvo i izvrsnost gastronomske ponude, u kombinaciji sa SPA iskustvom, te, dakako, bogatom ponudom zabavnih programa nekretnine Zagreb Centar

Oznake: nekretnine Zagreb Centar

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.09.2013.

Već 2015. na Lošinj bi trebali slijetati prvi putnički avioni

Bude li sve išlo po planu, gradnja bi mogla početi prije ljeta sljedeće godine, kako bi već 2015. na aerodrom mogli sletjeti i prvi avioni, kaže Sanjin Šolić, predsjednik uprave Jadranke iz Malog Lošinja. Vrijednost projekta je 20 do 22 milijuna eura, a planira se financirati novcem iz fondova EU.
Nova marina Jadranka je s gradom Malim Lošinjom i Lošinjskom plovidbom vlasnik postojećeg aerodroma, a nakon proširenja u vlasništvo bi ušla i država, ili bi udjel povećao grad, ako se država odluči svoj udjel dati gradu.
Naime, velik dio terena na koji se aerodrom širi je u vlasništvu države, a još veći dio u rukama raznih privatnih vlasnika, no upravo zato što je riječ o strateškom projektu, gradnja bi mogla početi i prije izvlaštenja zemljišta.
Zbog širenja turističke ponude i očekivanja probirljivijih turista, Jadranka je ovih dana prihvatila i novu fazu investicija vezanih uz podizanje kategorije dvaju hotela (Bellevue i Punta) u koje se ulaže 22,5 milijuna eura. Velika potpora u investicijskom projektu im je EBRD koja je prije šest godina ušla u Jadranku i za 24 milijuna eura preuzela 30 posto udjela.
Iako se ta banka pretežno u projektima zadržava pet do sedam godina, za sada nismo razgovarali o njezinu izlasku, a kada se to dogodi, morat ćemo naći novog ulagača, jer vlastitog novca za otkup njezina dijela nemamo - kaže Šolić iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #