Kuće Hrvatska

četvrtak, 26.09.2013.

Vodena atrakcija od 10 milijuna eura produžit će turističku sezonu

Bit će to prvi akvapark u Hrvatskoj, čija je gradnja startala ove godine u travnju nakon ishođenja svih dozvola.
Osim ovog, smještenog uz prometnicu koja iz Novigrada vodi prema Novoj Vaši i Istarskom ipsilonu, čiji je investitor tvrtka Aquapark u vlasništvu porečkog poduzeća Istrakop, ujedno i glavnog izvođača radova, slijedi akvapark Aquacolors češkog investitora kod Poreča, koji je također u fazi izgradnje, a, gledajući čitavu Hrvatsku, u pripremi je još jedan vodeni u Dugopolju, naglasio je Lorencin.
Ovakve investicije nisu važne samo za istarski, nego i za turizam Hrvatske. Posebno mi je drago da će Istra dobiti kvalitetan sadržaj koji će dodatno obogatiti naš ključni proizvod - sunce i more.
Višestruke su koristi koje će osjetiti Općina Brtonigla, istaknuo je njen načelnik Doriano Labinjan, izdvojivši pritom prihod od komunalnog doprinosa koji će uložiti u infrastrukturu, ali i priljeve koje očekuju od zaposlenih. Naime, dogodine će u akvaparku raditi 80 djelatnika, od kojih 15-ak stalno zaposlenih, pri čemu će prednost kod zapošljavanja imati ljudi s tog područja.
Od velikog broja posjetitelja budućeg vodenog parka profitirat će i vinari, maslinari, ugostitelji te drugi obrtnici i poduzetnici uključeni u turističku ponudu, uvjeren je Labinjan novogradnja Split


Oznake: novogradnja Split

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #