Kuće Hrvatska

utorak, 20.06.2017.

VTB i Sberbank izmiču nadzoru ECB-a

Režu europske operacije kako bi ih isključili s liste sistemski važnih banaka.
Ruske banke VTB i Sberbank, inače najveći kreditori Agrokora, razmišljaju o smanjenju svojih europskih operacija kako ne bi bile izložene lupi
Europske središnje banke (ECB) iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.05.2017.

Zbog žalbe stranoga fonda još ništa od raspleta u Heliosu?

Čini se da se neće trebati još dugo čekati na razjašnjenje dva glavna pitanja o kojima ovisi perspektiva za stečajnog dužnika tvrtku Helios Faros, uglednog hotelijera s dugom tradicijom u poslovanju koji je zbog nesavladivih poteškoća završio u stečaju. Inače, u većinskom je vlasništvu varaždinskog Validusu u stečaju, a pod zadnje aktualan je i njegov postupak prodaje paketa dionica u Heliosu,
što je uobičajena procedura iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.02.2017.

Neto gubitak Maerska 1,94 milijarde dolara, predsjednik uprave podnio ostavku

Strategija grupe dugo je bila održavanje ravnoteže između prijevoza, kojem odgovaraju niske cijene nafte, i proizvodnje nafte, što je profitabilno kada su cijene nafte visoke. No, poslovni je model posljednjih nekoliko godina pod pritiskom jer su cijene nafte, kao i utovara bile niske.
"Prošla je godina bila teška, s nepovoljnim kretanjima na svim našim tržištima", navodi se u priopćenju kompanije.
Neto gubitak iznosio je 1,94 milijarde dolara, u usporedbi s dobiti od 791 milijun dolara u 2015. godini.
Prodaja je pala za 12 posto, na 35,46 milijardi dolara iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.11.2015.

Ovaj private equity fond je najveći vlasnik nekretnina na svijetu

Poznati američki private equity fond Blackstone na krilima nikad jeftinijeg novca nastavlja ulagati u nekretnine, a njegov izvršni direktor pohvalio se i novim dostignućem…
“Vjerovali ili ne – mi smo najveći vlasnik nekretnina širom svijeta”, rekao je izvršni direktor Steve Schwarzman u intervjuu za BusinessInsider.
Prije četiri godine kada je Blackstone izlazio na burzu upravljao je nekretninskim fondom koji je vrijedio 17 milijardi dolara. Danas, Blackstoneova ulaganja u nekretnine (gotovo) dostižu iznos od 100 milijardi dolara.
Blackstoneov tim od 200 ljudi upravlja njihovim nekretninskim ulaganjima u Sjedinjenim Državama, Europi i Aziji.
Posjeduju sve od hotela, uredskih prostora i maloprodajnih trgovina, pa do industrijskih i stambenih zgrada iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.10.2015.

U SPLITU KVADRAT STANA 2.184 EURA, A U DUBROVNIKU ČAK 3.183 EURA!

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene stanova tijekom rujna u većini gradova zabilježile pad vrijednosti…
Na mjesečnoj su razini tražene cijene stanova u prosjeku pale za 1,4 posto, dok su na godišnjoj razini bile 1,9 posto niže.
Najveći mjesečni pad cijena bilježe Dubrovnik, u kojem su cijene pale za 6,2 posto, i Sisak u kojem su cijene bile 4,6 posto niže.
Podaci portala Crozilla.com o oglašavanim cijenama stanova pokazali su kako mjesečni porast bilježe Zagreb i Šibenik,
a u oba je grada tražena cijena porasla tek za 0,4 posto. Prosječna oglašavana cijena metra kvadratnog u Zagrebu je iznosila 1607 eura,
a u Šibeniku 1372 eura.
Jedan od jeftinijih gradova, kada su stanovi u pitanju, tijekom rujna bio je Sisak gdje je prosječna tražena cijena iznosila 783 eura po metru kvadratnom.
Pad cijena od 0,2 posto tijekom rujna je zabilježen u Bjelovaru i Rijeci. Prosječna tražena cijena stana, prema podacima portala Crozilla.com, u Bjelovaru je iznosila 835 eura, a u Rijeci 1359 eura.
U Osijeku je jedan metar kvadratni tijekom rujna u prosjeku iznosio 971 euro,
što je 0,3 posto manje no mjesec ranije iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.04.2015.

Velika patka ispred Skupštine protiv Beograda na vodi

BEOGRAD - Aktivisti inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" postavili su ispred skupštine Srbije veliku žutu patku, pozivajući poslanike da odbace leks specijalis o projektu "Beograd na vodi", uz obrazložeje da je i sam projekat "patka", odnosno prevara.
Policija im nije dozvolila da patku od stiropora, visine dve metra, postave u sam centar platoa između dva jarbola sa zastavama. Posle akcije aktivisti su odneli figuru.
"Na dan kad je na dnevnom redu zasedanja Skupštine predlog leks specijalisa, želimo da pokazemo šta zakon zapravo jeste. Ideja je da se otima od siromašnih i daje bogatima. Mislimo da je to apsolutno pogrešan predlog, da ga treba u potpunosti odbaciti i da je projekat Beograd na vodi jedna patka, jedna velika prevara", rekao je član inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović.
On je rekao i da je ta inicijativa uoči danasnjeg zasedanja svim poslanicima uputila glasilo "Ne da(vi)mo Beograd" u kojem su sabrane mnogobrojne kontroverze projekta "Beograd na vodi" sa urbanističkog, saobraćajnog, ekonomskog i sociološkog aspekta, kao i pismo u kojem su apelovali na parlamentarce da na "ovoj istorijskoj
sednici taj predlog odbace" iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.02.2015.

KHA četiri dostavila obvezujuću ponudu za Hotele Plat

Osnivač tvrtke KHA četiri je tvrtka Karisma Hotels Adriatic (KHA) iza koje stoje koncern Agrokor i meksički hotelski lanac Karisma te jedan od najjačih svjetskih touroperatora TUI.
Iako se očekivalo slijedom njihovih ranijih najava da će obvezujuću ponudu predati i zaposlenici Hotela Plat sa svojim partnerima, to nisu učinili, a na dostavljanje obvezujuće ponude od strane KHA četiri nemaju komentara.
Hoteli Plat trenutno posluju s trećinom kapaciteta, a dva hotela poharana u ratu, Mediteran i Amabasador, još čekaju obnovu.
Tvrtka relativno solidno i stabilno posluje, prošlu je godinu, drugu godinu za redom, završila s dobiti, od otprilike 6 milijuna kuna,
a uspješno je završila i postupak predstečajne nagodbe čime je završeno njeno financijsko restrukturiranje target=_blank>iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 23:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.09.2013.

Već 2015. na Lošinj bi trebali slijetati prvi putnički avioni

Bude li sve išlo po planu, gradnja bi mogla početi prije ljeta sljedeće godine, kako bi već 2015. na aerodrom mogli sletjeti i prvi avioni, kaže Sanjin Šolić, predsjednik uprave Jadranke iz Malog Lošinja. Vrijednost projekta je 20 do 22 milijuna eura, a planira se financirati novcem iz fondova EU.
Nova marina Jadranka je s gradom Malim Lošinjom i Lošinjskom plovidbom vlasnik postojećeg aerodroma, a nakon proširenja u vlasništvo bi ušla i država, ili bi udjel povećao grad, ako se država odluči svoj udjel dati gradu.
Naime, velik dio terena na koji se aerodrom širi je u vlasništvu države, a još veći dio u rukama raznih privatnih vlasnika, no upravo zato što je riječ o strateškom projektu, gradnja bi mogla početi i prije izvlaštenja zemljišta.
Zbog širenja turističke ponude i očekivanja probirljivijih turista, Jadranka je ovih dana prihvatila i novu fazu investicija vezanih uz podizanje kategorije dvaju hotela (Bellevue i Punta) u koje se ulaže 22,5 milijuna eura. Velika potpora u investicijskom projektu im je EBRD koja je prije šest godina ušla u Jadranku i za 24 milijuna eura preuzela 30 posto udjela.
Iako se ta banka pretežno u projektima zadržava pet do sedam godina, za sada nismo razgovarali o njezinu izlasku, a kada se to dogodi, morat ćemo naći novog ulagača, jer vlastitog novca za otkup njezina dijela nemamo - kaže Šolić iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.04.2013.

Dionica Požega - Nova Kapela za desetak dana

Nanošenjem asfaltnog sloja na posljednjim kilometrima dionice ceste Požega Vrhovci - Nova Kapela napokon se završava i njezina konačna gradnja početa 1913. godine. Prema riječima Antuna Jurčaka, vlasnika tvrtke Niskogradnja Jurčak koja je izvođač radova, uz brdovite predjele kojima cesta prolazi preko Požeške gore izvođačima na ruku nisu išli ni vremenski uvjeti zbog čega se, prema predviđenim rokovima, kasnilo s nanošenjem završnog asfaltnog sloja iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #