Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuce

Marketing

Velika patka ispred Skupštine protiv Beograda na vodi

BEOGRAD - Aktivisti inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" postavili su ispred skupštine Srbije veliku žutu patku, pozivajući poslanike da odbace leks specijalis o projektu "Beograd na vodi", uz obrazložeje da je i sam projekat "patka", odnosno prevara.
Policija im nije dozvolila da patku od stiropora, visine dve metra, postave u sam centar platoa između dva jarbola sa zastavama. Posle akcije aktivisti su odneli figuru.
"Na dan kad je na dnevnom redu zasedanja Skupštine predlog leks specijalisa, želimo da pokazemo šta zakon zapravo jeste. Ideja je da se otima od siromašnih i daje bogatima. Mislimo da je to apsolutno pogrešan predlog, da ga treba u potpunosti odbaciti i da je projekat Beograd na vodi jedna patka, jedna velika prevara", rekao je član inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović.
On je rekao i da je ta inicijativa uoči danasnjeg zasedanja svim poslanicima uputila glasilo "Ne da(vi)mo Beograd" u kojem su sabrane mnogobrojne kontroverze projekta "Beograd na vodi" sa urbanističkog, saobraćajnog, ekonomskog i sociološkog aspekta, kao i pismo u kojem su apelovali na parlamentarce da na "ovoj istorijskoj
sednici taj predlog odbace" iznajmljivanje stanova Beograd

Post je objavljen 02.04.2015. u 18:19 sati.