Kuće Hrvatska

četvrtak, 12.09.2013.

Već 2015. na Lošinj bi trebali slijetati prvi putnički avioni

Bude li sve išlo po planu, gradnja bi mogla početi prije ljeta sljedeće godine, kako bi već 2015. na aerodrom mogli sletjeti i prvi avioni, kaže Sanjin Šolić, predsjednik uprave Jadranke iz Malog Lošinja. Vrijednost projekta je 20 do 22 milijuna eura, a planira se financirati novcem iz fondova EU.
Nova marina Jadranka je s gradom Malim Lošinjom i Lošinjskom plovidbom vlasnik postojećeg aerodroma, a nakon proširenja u vlasništvo bi ušla i država, ili bi udjel povećao grad, ako se država odluči svoj udjel dati gradu.
Naime, velik dio terena na koji se aerodrom širi je u vlasništvu države, a još veći dio u rukama raznih privatnih vlasnika, no upravo zato što je riječ o strateškom projektu, gradnja bi mogla početi i prije izvlaštenja zemljišta.
Zbog širenja turističke ponude i očekivanja probirljivijih turista, Jadranka je ovih dana prihvatila i novu fazu investicija vezanih uz podizanje kategorije dvaju hotela (Bellevue i Punta) u koje se ulaže 22,5 milijuna eura. Velika potpora u investicijskom projektu im je EBRD koja je prije šest godina ušla u Jadranku i za 24 milijuna eura preuzela 30 posto udjela.
Iako se ta banka pretežno u projektima zadržava pet do sedam godina, za sada nismo razgovarali o njezinu izlasku, a kada se to dogodi, morat ćemo naći novog ulagača, jer vlastitog novca za otkup njezina dijela nemamo - kaže Šolić iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #