Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 24.09.2012.

Gradi se u Globočecu etno-selo koje će ljude vratiti prirodi i životu kao što je bio nekad

Marijabistrički kraj poznat po hodočasničkom turizmu uskoro će dobiti još jedno turističko odredište. U Globočecu napreduje projekt etno-sela, investitora poduzeća Vu plavem trnacu i gazde Darka Turopoljca. Ideja koja je prerasla u projekt težak nekoliko desetaka milijuna kuna rodila se 2005. godine, a naselje bi trebalo otvoriti vrata u proljeće iduće godine.

"Etno naselje raste na pitomom brijegu gdje će se na više od 30 hektara odvijati proizvodno-turistička djelatnost, oživjeti tradicija i život na selu stanovi Kacunar. U naselju je već podignuto šest od 15ak autohtonih zagorskih kućica, u kojima bi živjele obitelji. Neki od mještana etno-sela u njemu bi bili i zaposleni, a druge obitelji kućice bi iznajmljivale. Posađen je vinograd, gradi se restoran i vinski podrumu kojem bi se nudilo vino i domaći proizvodi zagorskih OPG-a, te ribe koje će se toviti u jezeru koje je u planu ", objasnio je gazda Turopoljac.

Grade se i gospodarske zgrade za svinje, krave, kokoši, posjetitelji bi mogli jahati konje, preno-ćiti, upoznati život na selu, te prisustvovati primjerice teljenju i mužnji krava. U sklopu sela izgradit će se i kapela, trgovina, suvenirnica, sportski tereni i igrališta za djecu, a bit će i organiziran prijevoz djece do vrtića i škole.

Oznake: stanovi Kacunar

- 10:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #