Baš lijepo, sada če punooo toga bit i konkurencije sa cenami. Ja krvavic ne volim ali pečenice kupujem i jedem. Pozdrav vama, šetnja završena u magli:))
11.12.2025. (06:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@modrina neba: Mene Jin prije pet probudio, ali očito neće vani dok se malo ne razdani, poput mene ne voli mrak. Pozdrav i za vas dvije kroz maglu šaljem.
11.12.2025. (06:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
krvavica sa heljdom samo moj suprug jed 1-2 puta u sezoni s kiselim zeljem kako se "jelo doma " jaa ne : ni iznutrice ni jetrice ni fileke....al dobro .......Ove godine je Riva odlična bez tih sajmenih kućica jer Advent u Splitu je raširen na nekoliko punktova.. Nije da baš žudim za tim raskošnim svjećicama.........prošla me ta faza "ljepote"
11.12.2025. (08:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Euro: Baš tako, plemenita ;) @AnnaBonni1: I ovaj tvrdi da mu je heljdom, bez riže, testirat će se ipak, neki luksuz se može podnijeti. Moja nona je tvrdila da su i škampi nekad bili sirotinjsko jelo...
11.12.2025. (08:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
krvavice; neke su s heljdom, a neke i s orzom, odnosno ječmom; osobno su mi potonje bolje, iako su mi od svega bile najbolje divenice s kukuruznim brašnom, dok ih je još pravila baba moje Najdraže.... oni su čak na Pašmanu imali i slatku varijantu.... uglavnom, najveća dva Križa na kontinentu su onaj pored Ivanić Grada i ovaj pored Krapine, tu iznad mene; taj je Sveti Križ Začretje... moguće da su ove irvavie otuda; dovoljno je blizu Sloveniji što se tiče heljde....
Heljda mi je inače najbolja u obliku žganaca; heljdini žganci sa kiselim zeljem i suhim mesom su nenadmašni, a obično su najbolji po planinarskim domovima, recimo pamtit ću čitav život one iz Mihova doma pod Vršičem ili sa Lisce iznad Sevnice.... iako niti ovi naši doma sada već ne odudaraju puno kada ih spremimo; samo treba otići do Brežica po heljdine žgance, jer kod nas toga koliko vidim nema za kupiti.... samo kaša
Pozdrav :)
11.12.2025. (09:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@j.: Ma bravo, Sveti križ Začretje, jedan relativno mlađi par, tip ih nahvalio, to su te od 10 eura, fotografirao sam ali je štand bio u polumraku, a blic iz principa ne koristim, javim kakve su bile, sajam je inače bio na Kozali. Najbolje su radili nekad nona i nonić iz Gorskog kotara, ali gorskokotarske nikad ne kupujem, jeo sam jednom u poznatom Bitoraju-Fužine, to ništa ne valja. Inače dobre sam jeo i u Zagrebu nekad na sindikalnom ručku u restoranu "Purger", dok su ostali jeli janjetinu pod pekom, Stipić lešo junetinu s povrćem, a Sever nešto vegansko što je lijepo izgledalo ;)
11.12.2025. (09:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Već mi sad sve ide na živce. Pa svi su ode popizdili. Za doć doma s posla mi triba extra po ure jer nemoš proć od pijanih lica. Al ajde, neka misle da su sritni bar....
11.12.2025. (09:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jao krvavice...mljac...nema krvavica do onih koje su radili moji roditelji, s puno krvi, pimeta i telećih obrazina....ali priznajem, mogu se naći i neke druge vrlo vrlo solidne...možda ću izreći blasfemiju, gdje gdje se u smjesi koristila i riža :) :)
elem, ovaj vikend će se prolunjati još jednim danima hrane u metropoli... a jako bih rado voljela natrčati na med od smilja, moje prošlo adventkso otkriće
11.12.2025. (10:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@gogoo: Ajd, da ljudi dobiju i koju fotografiju ;) Na boćalištu je i jučer bilo živo :D @eh saznala: Opa, u mom društvu nema žena što vole krvavice, još da voliš i dobre tripice s malo špeka, uh...;) Med od smilja, isto prvi put čujem, doduše čajeve više ne zaslađujem, a u te svrhe sam nekad bagrem med trošio.
11.12.2025. (12:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@NF haha, a zašto ne, mogu pojesti kvalitetne iako to sama ne kuham, a volim i plućica na kiselo i jetricu na sve načine...o jeziku da ne pričam... no ne jedem mozak, i bubrege, smeđe ili bijele ;)) , iako sam sve to naravno probala. čaj kao i kavu konuzumiram isključivo bez ikakvog sladora.. ali žlicu, dvije meda volim na tostu i naravno, s orasima :)). eto... i sad sam gladna, što je meni ovo trebaaloo ..
11.12.2025. (16:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
znate, radoznala sam jako, želim znati pa čitam arhive postova, i uvijek se neke stvari kažu same :))....i eto, sad se ja još jedino pitam, smijete li vi meni (ne mene) toliko komentirati? jer, koliko si god stare blogerice dale žara, istina je iznova ona prava, belaj nikad ne spava :))
12.12.2025. (07:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
...
11.12.2025. (06:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrina neba
Baš lijepo, sada če punooo toga bit i konkurencije sa cenami. Ja krvavic ne volim ali pečenice kupujem i jedem.
Pozdrav vama, šetnja završena u magli:))
11.12.2025. (06:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
@modrina neba: Mene Jin prije pet probudio, ali očito neće vani dok se malo ne razdani, poput mene ne voli mrak. Pozdrav i za vas dvije kroz maglu šaljem.
11.12.2025. (06:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
Zlatna krv..hehe
11.12.2025. (08:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnnaBonni1
krvavica sa heljdom samo moj suprug jed 1-2 puta u sezoni s kiselim zeljem kako se "jelo doma "
jaa ne : ni iznutrice ni jetrice ni fileke....al dobro .......Ove godine je Riva odlična bez tih sajmenih kućica jer Advent u Splitu je raširen na nekoliko punktova..
Nije da baš žudim za tim raskošnim svjećicama.........prošla me ta faza "ljepote"
11.12.2025. (08:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
@Euro: Baš tako, plemenita ;) @AnnaBonni1: I ovaj tvrdi da mu je heljdom, bez riže, testirat će se ipak, neki luksuz se može podnijeti. Moja nona je tvrdila da su i škampi nekad bili sirotinjsko jelo...
11.12.2025. (08:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Vidim da je bilo zanimljivo
11.12.2025. (08:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
@Lastavica: Dok se šeće dobro je...
11.12.2025. (08:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
krvavice; neke su s heljdom, a neke i s orzom, odnosno ječmom; osobno su mi potonje bolje, iako su mi od svega bile najbolje divenice s kukuruznim brašnom, dok ih je još pravila baba moje Najdraže.... oni su čak na Pašmanu imali i slatku varijantu.... uglavnom, najveća dva Križa na kontinentu su onaj pored Ivanić Grada i ovaj pored Krapine, tu iznad mene; taj je Sveti Križ Začretje... moguće da su ove irvavie otuda; dovoljno je blizu Sloveniji što se tiče heljde....
Heljda mi je inače najbolja u obliku žganaca; heljdini žganci sa kiselim zeljem i suhim mesom su nenadmašni, a obično su najbolji po planinarskim domovima, recimo pamtit ću čitav život one iz Mihova doma pod Vršičem ili sa Lisce iznad Sevnice.... iako niti ovi naši doma sada već ne odudaraju puno kada ih spremimo; samo treba otići do Brežica po heljdine žgance, jer kod nas toga koliko vidim nema za kupiti.... samo kaša
Pozdrav :)
11.12.2025. (09:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
@j.: Ma bravo, Sveti križ Začretje, jedan relativno mlađi par, tip ih nahvalio, to su te od 10 eura, fotografirao sam ali je štand bio u polumraku, a blic iz principa ne koristim, javim kakve su bile, sajam je inače bio na Kozali.
Najbolje su radili nekad nona i nonić iz Gorskog kotara, ali gorskokotarske nikad ne kupujem, jeo sam jednom u poznatom Bitoraju-Fužine, to ništa ne valja. Inače dobre sam jeo i u Zagrebu nekad na sindikalnom ručku u restoranu "Purger", dok su ostali jeli janjetinu pod pekom, Stipić lešo junetinu s povrćem, a Sever nešto vegansko što je lijepo izgledalo ;)
11.12.2025. (09:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Već mi sad sve ide na živce. Pa svi su ode popizdili. Za doć doma s posla mi triba extra po ure jer nemoš proć od pijanih lica.
Al ajde, neka misle da su sritni bar....
11.12.2025. (09:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
@sewen: Ma da, neka samo misle, ovdje ekipa nema love za maratone pa će pit i pucati za tihu noć...
11.12.2025. (09:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Posjetit ću ubrzo i ja taj kvartovski adventski sajam, mora biti zanimljivo. Nekad se tu moglo jeftino pojesti i popiti i gledati boćanje.
11.12.2025. (10:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eh saznala
jao krvavice...mljac...nema krvavica do onih koje su radili moji roditelji, s puno krvi, pimeta i telećih obrazina....ali priznajem, mogu se naći i neke druge vrlo vrlo solidne...možda ću izreći blasfemiju, gdje gdje se u smjesi koristila i riža :) :)
elem, ovaj vikend će se prolunjati još jednim danima hrane u metropoli... a jako bih rado voljela natrčati na med od smilja, moje prošlo adventkso otkriće
11.12.2025. (10:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
@gogoo: Ajd, da ljudi dobiju i koju fotografiju ;) Na boćalištu je i jučer bilo živo :D
@eh saznala: Opa, u mom društvu nema žena što vole krvavice, još da voliš i dobre tripice s malo špeka, uh...;) Med od smilja, isto prvi put čujem, doduše čajeve više ne zaslađujem, a u te svrhe sam nekad bagrem med trošio.
11.12.2025. (12:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eh saznala
@NF haha, a zašto ne, mogu pojesti kvalitetne iako to sama ne kuham, a volim i plućica na kiselo i jetricu na sve načine...o jeziku da ne pričam... no ne jedem mozak, i bubrege, smeđe ili bijele ;)) , iako sam sve to naravno probala.
čaj kao i kavu konuzumiram isključivo bez ikakvog sladora.. ali žlicu, dvije meda volim na tostu i naravno, s orasima :)). eto... i sad sam gladna, što je meni ovo trebaaloo ..
11.12.2025. (16:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Zanimljive su mi palete boja na tvojim fotografijama. Krvavice ne konzumiram tako da nebi znao da li je to jeftino ili skupo.:)
11.12.2025. (20:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
@eh saznala: Super, onda se možemo vratiti na drugu temu, gdje smo ono oko nogu stali ;) @viatrix: A to je ono što irfanview nudi, razni negativi ;)
11.12.2025. (21:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eh saznala
došle su tiho i ušle u legendu :))
11.12.2025. (22:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
@eh saznala: "dvoboj je završio i prije nego što je počeo, ležao je ukliješten između njih ne stigavši ni potegnuti..."
12.12.2025. (06:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eh saznala
hahahaha bome vas je ovaj pjesmuljak uklještio...ovaj, pogodio u živac, eh? :D
12.12.2025. (07:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eh saznala
znate, radoznala sam jako, želim znati pa čitam arhive postova, i uvijek se neke stvari kažu same :))....i eto, sad se ja još jedino pitam, smijete li vi meni (ne mene) toliko komentirati? jer, koliko si god stare blogerice dale žara, istina je iznova ona prava, belaj nikad ne spava :))
12.12.2025. (07:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
@eh saznala: To što smijem ili ne smijem, ja se nasmijem ;)
12.12.2025. (08:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eh saznala
ma to vas ja pitaaam :) :)
12.12.2025. (08:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
samo skitam i ne pitam...
12.12.2025. (11:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...