@Gogoo: Nisam bila dovoljno jasna. Moja baka mi je spremale takav rižoto u termosicu, a ja slasno jela na putu, u vlaku. Umjesto sendviča. U vlaku se služili samo piće - voda, sokovi, kava....
21.05.2025. (22:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisam ljubitelj paradajza (osim ako nije koncentrat ili za pitzu ili onaj texicana tomato ljuti umak) to su jedine verzije svježi ni pod razno i kečap kao duo gadosti.
22.05.2025. (00:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
OK pretpostavit ću da si, u žurbi, omaškom, ili već nekako zaboravila staviti recept... jer odbijam vjerovati da si to učinila namjerno, nitko nije toliko okrutan da maše gladnima s tanjurom ispred nosa, a da barem ne ponudi nadu da se i oni mogu domoći takvog jela, makar morali moliti neku dobru bližnju sebi dušu, ako već i sami nisu u stanju po receptu skuhati takav obrok......
22.05.2025. (17:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Twirl: Obrok je toliko jednostavan da sam se bojala da bi bilo smiješno staviti recept. Recept: skuhati rižu (u ovom slučaju to je bijela riba, dugog zrna.....prema željama, može biti skuhana Al dente ili malo jače. U međuvremenu, očisti se nekoliko rajčica. Zareže ih se, da bi bilo lakše skinuti koru i šokira ih se u vodi. Rajčice se izvade, skine se kora. Zgniječi ih se, po želji dodati malo pelata...i pomiješati sa rižom. Dodala sam parmezan, na žalost bosiljak koji bi odlično poslužio- u tom trenu nisam imala. Bosiljak bi dao onaj završni glanc jelu. I eto Ti recepta, dječače.
23.05.2025. (04:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Starry Night
finooooo, riža, plitki tanjur, vilica... jedem već 4 dana jela sa žlicom, pa mi se ovo sviđa :)
21.05.2025. (22:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Nisam znao kako i u vlaku nude rižoto. Ne koristim glaziranu, bijelu rižu ali dobro je znati. U nekom idućem postu možda pokažem nešto slično.
21.05.2025. (22:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@Gogoo: Nisam bila dovoljno jasna. Moja baka mi je spremale takav rižoto u termosicu, a ja slasno jela na putu, u vlaku. Umjesto sendviča. U vlaku se služili samo piće - voda, sokovi, kava....
21.05.2025. (22:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@Starry: Hvala najljepša!
21.05.2025. (22:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Obožavam rižote. Dobar tek.
21.05.2025. (23:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@viatrix: Moram se pohvaliti - bilo je prefino!
21.05.2025. (23:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
TEATRALNI
Nisam ljubitelj paradajza (osim ako nije koncentrat ili za pitzu ili onaj texicana tomato ljuti umak) to su jedine verzije svježi ni pod razno i kečap kao duo gadosti.
22.05.2025. (00:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Rižoto na sve načine volim
22.05.2025. (05:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Volim rižot s integralnom rižom i shitaki gljivama..ali mogu bit i bukovače ili rujnice....vrganji su kod nas rijetkost.
22.05.2025. (07:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Nema veze, mislio sam da si putovala vlakom koji ima i vagon restoran. Mogao bih si nabaviti termosicu za hranu, imam nekoliko za piće.
22.05.2025. (12:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
twirl
OK
pretpostavit ću da si, u žurbi, omaškom, ili već nekako zaboravila staviti recept...
jer odbijam vjerovati da si to učinila namjerno, nitko nije toliko okrutan da maše gladnima s tanjurom ispred nosa, a da barem ne ponudi nadu da se i oni mogu domoći takvog jela, makar morali moliti neku dobru bližnju sebi dušu, ako već i sami nisu u stanju po receptu skuhati takav obrok......
22.05.2025. (17:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja.
rižoto na bijelo volim...
22.05.2025. (17:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@Teatralni: Obožavam rajčicu! Trpam je gdje god mogu. Ljub!
23.05.2025. (04:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@Lastavice: Onda bi Ti se ovaj moj definitivno svidio. Hvala!
23.05.2025. (04:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@Morska: Odlično! Gljive i riža - spojenog nešto što i pojedinačno volim. Ljub!
23.05.2025. (04:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@Gogoo: Mislim da bi baš Tebi, na Tvojim šetnjama, uspinjanjanjima bilo vrlo korisno. Grlim!
23.05.2025. (04:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@Dinaja: Da, rižoto na bijelo također je odlična ideja. Vrhnje.....
23.05.2025. (04:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@Twirl: Obrok je toliko jednostavan da sam se bojala da bi bilo smiješno staviti recept. Recept: skuhati rižu (u ovom slučaju to je bijela riba, dugog zrna.....prema željama, može biti skuhana Al dente ili malo jače. U međuvremenu, očisti se nekoliko rajčica. Zareže ih se, da bi bilo lakše skinuti koru i šokira ih se u vodi.
Rajčice se izvade, skine se kora. Zgniječi ih se, po želji dodati malo pelata...i pomiješati sa rižom. Dodala sam parmezan, na žalost bosiljak koji bi odlično poslužio- u tom trenu nisam imala. Bosiljak bi dao onaj završni glanc jelu. I eto Ti recepta, dječače.
23.05.2025. (04:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
twirl
Hvala, nisam tako nikad jeo...ja sam iz podneblja gdje sve započinje dinstanjem luka... Hvala puno
23.05.2025. (10:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
@Twirl: Nema na čemu. Ja sam odrasla na bakinoj kuhinji, koja je bila Slovakinja. Hvala na komentaru, dragi dječače.
23.05.2025. (14:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...