Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • starry night

    jutros napisano, brzinski, i moje fotke

    avatar

    16.09.2024. (09:54)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ........kesteni, kao kod Krleže kesteni na asfaltu...odlične asocijacije jeseni

    avatar

    16.09.2024. (10:55)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Perfektno uočena i fotkana mjesečina iako punu lunu ne volim (povremeno imam zbog nje problem s nesanicom koja se manifestira težim ulaskom u san i njegovim prekidima) kao noćas na primjer. Kućna atmosferica uz amaro kud ćeš bolje a na zadnju sam zaslinio-ako neš obožavam onda su to kesteni.

    avatar

    16.09.2024. (11:14)    -   -   -   -  

  • pričopričica

    Super fotke...

    avatar

    16.09.2024. (11:57)    -   -   -   -  

  • starry night

    Hvala, društvo, uvijek sam naštelana na impresiju, osjećaj, da to prenesem, u fotke i tekst, sad jesenju atmosferu, drago mi je da vam se sviđa :))

    avatar

    16.09.2024. (17:03)    -   -   -   -  

  • j.

    Baš smo neki dan primijetili, kesteni početkom rujna; nije to baš najbolje; na našoj trešnji već je otpalo dvije trećine lišća; nešto se čudno dešava s prirodom ovog kasnog ljeta; o ovim monsunima da i ne pričamo.... Ovo je kesten koji može dobro poslužiti ako ga se stavi u rakiju pa teglicu na sunce; ta tekućina bude sjajna za obloge ljudima koji trpe od proširenih vena; otići ću nabrati kad stanu ove kiše pa ću napraviti i ispoklanjati ljudima oko sebe koji trebaju.... Valjda ćemo s "pravim" kestenima pečenim na žaru (ili kesten pireom) još morati pričekati, oni obično po kalendaru budu početkom listopada.... Imam neki tajni ritual; prvi tjedan u listopadu ako bude dobro vrijeme odbicikliram do Samobora, skelom preko Save, pa tamo naberem kestena i odem na Trg na kesten-pire sa šlagom i espresso.... Dramatika sa škripanjem na gornjem katu mi je također ostala zapažena :).

    avatar

    16.09.2024. (17:23)    -   -   -   -  

  • starry night

    I ja, sve to isto volim, šetati u listopadu i kesten pire iz nove berbe, kad pred slastičarnom prolaze ljudi s kišobranima i dignutim ovratnicima i asfalt je ko kolaž od mokrog lišća, a unutra miriši po vaniliji i čokoladi iz vitrina punih torti i kolača dok stružem zadnje mrvice kesten pirea iz staklene čaše potpuno iste kao ona u maloj slastičarni u Radićevoj u koju sam navraćala u prošlom životu. To mi se sviđa, vječno isti koncept malih gradskih slastičarni s puno stakla, ogledala i mramornih stolova i čuje se samo zveckanje žlica po porculanskim tanjurićima i staklenim čašama.

    „Svratili smo usput u slastičarnicu na kolače. Tek što smo ušli kroz zveckava, staklena vrata u tu bijelu, glaziranu unutrašnjost, punu blještavih šećera - noć je smjesta zastala svim zvijezdama, iznenada oprezna i pozorna, radoznala nećemo li joj umaknuti. Cijelo je vrijeme strpljivo na nas čekala, stražareći pred vratima, svijetleći kroz stakla svisoka nepomičnim zvijezdama, dok smo duboko razmišljajući birali kolače. Tada sam prvi put ugledao Bianku. Stajala je okrenuta profilom uz pult s guvernantom, u bijeloj haljinici, vitka i kaligrafska, kao da je izišla iz Zodijaka. Nije se okrenula, stojeći u uzornom kontrapostu mladih djevojaka i jedući kolač s kremom. Još uvijek sav isprecrtan cik-cak linijama zvijezda, nisam je vidio jasno. Tako su se po prvi put ispresjekli naši horoskopi, još uvijek vrlo zamršeni. Sreli su se i ravnodušno razišli. U tom ranom zvjezdanom aspektu još nismo shvatili našu sudbinu i izišli smo ravnodušni, lupajući staklenim vratima.“ - Schulz, zar nije divno?

    Da, duhovi, škripali su :)))))))))))))))))))), valjda sad izlaze :)))))))))))))))

    avatar

    16.09.2024. (19:55)    -   -   -   -  

  • luki2

    Bravo! Kod Tebe vec jesen caruje....Sviđaju mi se kesteni na zadnjoj slici....Ljub!

    avatar

    17.09.2024. (00:21)    -   -   -   -  

  • starry night

    držim 2 u džepu za sreću umjesto zečje šape, ubijati zečeke za šapu za sreću, wtf? mozak nikad ne miruje, ljub, luki!!

    avatar

    17.09.2024. (09:49)    -   -   -   -  

  • NF

    Jednom sam s prijateljem filozofom nakon cjelodnevne fešte prespavao u tadašnjem prostoru "Filozofskih istraživanja", knjige iz istoimene biblioteke smo postavili da drže vrata, a ja sam par i kao jastuk, luda su to bila vremena, on mi je dodao svoju knjigu da podmetnem, kaže možda što kroz san shvatim ;)

    avatar

    17.09.2024. (19:26)    -   -   -   -  

  • starry night

    lijepa uspomena :))))))))))))))))), sve je bolje nego za grijanje, ko inkvizicija

    avatar

    17.09.2024. (21:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...