Komentari

kintsukoroi.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Donabellina

    Samo ti to možeš ili kao sjećanje, ili kao moći odmah i sada

    avatar

    12.12.2023. (22:08)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Baš si šećerlama, bajadera, ferero,.....baš si zraka sunca, svjetla, topline i miline...naprosto mi se čini nestvarnim ne volit te puninom....šaljem ti zagrljaj:-)

    avatar

    12.12.2023. (22:56)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Divno.

    također, toliko daleko od mene da je osjećaj ravan onome kad se susretnemo sa nečim o čemu smo samo čuli priče, o čemu smo čitali iz starih knjiga, ali nikad iskusili na svojoj koži.

    Bože, kamo sam otišla?
    .............................................

    Update:
    auto će možda na smeće,
    frajer koji me je u subotu rušio na tehničkom danas mi je zrihtao nekog svog poznatog limara (bilo mu je neugodno kad je skontao da je to bio on koji me srušio, ali točno je znao koji auto i koji problemi), došla sam im tamo kukati da ne mogu naći majstora, a i pitati kako se ono izvodi bacanje auta u smeće, jer, već je puno vode pod mostom prošlo kad sam golfa bacala u smeće, nisam se mogla sjetiti postupaka; ugl.limarija me ne bi došla više od 500injak eura to kaj mi je sredio, to se smatra povoljnim..(bez mehaničarskih radova! ofkors), i tako... ne znam još što ću.

    Dijete je u užasnoj školskoj stisci, što je više pritisak,ona je nježnija, slabija,samo pušta, samo plače, samo pada u depresiju, užasno mi je gledati je takvu i ne moći je nekako osnažiti i ohrabriti....
    Nevjerojatno je koliko je različita bila prije Događaja.......

    Ovo sa smećem me izbezumljuje, kako to kod vas izgleda? Kod nas su kante pune od prošlog tjedna, danas su odvezli papir, ali jučer nisu biootpad, a miješano je već puna kanta, i kaj bi sad trebali, ne znam. Razmišljam da napravim lomaču u dvorištu i spaljujem sve. Moja sestra sve osim plastike kuri u kaminu. :-S

    U petak konačno imam doktoricu , već je to sve overdue, iako me i kuk i noga još i dalje bole, ali kaj sad da radim.Poslat će me na magnet, ziher.
    Eto, napisala ovdje pa ne moram postiti. Pisati post. Ah, koja duhovitost,oprosti mi.

    Puse :***

    avatar

    12.12.2023. (23:29)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    E, da, a zakaj zapravo sve to pišem....htjela sam ti napisati da smo bili na Meštrovićevoj izložbi u Klovićevim dvorima i dugo, jako jako dugo nisam nešto toliko lijepo i dobro gledala, ako si zainteresirana ići ( jer danas smo samo jurile i fotografirale za taj školski zadatak, i ona je bila i više nego umorna), ja bih to rado u miru ponovo pogledala. Mislim da je izložba još koji mjesec postavljena tam....

    avatar

    12.12.2023. (23:32)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Te su najbolje

    avatar

    13.12.2023. (06:28)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ Ane, nije sjećanje :-) ili je, al svježe..
    @ vatrena moja Morska :* puse velke šaljem na jug...
    @ Kamo si otišla? Ajde se vrati...lijepo je, toplo je, meko je, utješno je..mislim samo da mi godi..da si ugodim...život će već napravit po svom.
    Autu je došao kraj ili..ili ćeš ga popraviti za kraće relacije.
    Ništa ne vidim od smeća ;.)) tome služi zamagljivanje...namjerno zamagljivanje...
    Najbitnije je da obaviš doktoresu.
    Ja bi da postiš i izbaciš sve.
    Mjesecima imam dojam da samo vješto izbjegavam udarce, da se branim, zovem nadležne službe, hodočastim tamo bez rezultata, tisuću razloga za tugu i besmisao osjećati...
    Zato sam se počastila milovanjima.
    Zainteresirana sam za Meštrovića, kako ne.

    Puse :-* molim te budi nježnija prema sebi.

    @ Priče ?

    avatar

    13.12.2023. (12:39)    -   -   -   -  

  • j.

    kada prođu tolike godine, čovjek se pita je li osjećaj ugode posljedica onoga u što smo uronili tijelo, ili jedan poseban, čitav svijet stvoren u bogatstvu, iskrenosti i trudu - ovako kako se uranja u ovaj tvoj

    bili smo ove jeseni u Kamniku, i tamo su na nekoj akcijetini bile jednostruke dekice, mislim - dekice za jedan krevet, pa je već izlazila iz onog tvorničkog dućana, a ja sam jednu bacio na pult i provukao karticu; ma par eura, ništa posebno, ali kao da mi je zasvijetlilo na onom niskom kasnom popodnevnom suncu to sve što slijedi, ili sam to ipak napipao dirajući tu dekicu, tko bi ga znao; i tako smo je oprali i Ona sada leži pod njom na kauču u boravku tijekom dana; ja se skanjujem uopće dirnuti tu deku, možda sam je dvaput složio u ovih dva mjeseca; pa Joj velim da Joj zapravo više uopće ne trebam, ali Ona kaže da pojma nemam ni o čemu, da sam u stvari s Njom čitavo vrijeme pod tom dekicom... i nekako, sve mi se više kroz te neke tramvaje, buseve, smeća, magle, urede, prazne poglede, ledene riječi, boli, kiše - čini da ne može biti ništa drugo nego da je i ovaj put u pravu; ovdje gdje sam, tu me uopće nema, kao da sam staklo, a osjećam se dobro.... :)

    eto, na to me podsjetilo ovo tvoje putovanje: na to da samo treba skupiti malo volje i eto nas tamo gdje i želimo biti :)

    avatar

    13.12.2023. (18:32)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Oh, koja romantika. :))*

    avatar

    14.12.2023. (02:17)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Baš si prava, nježna, nevina djevojčica.

    Ne znam kako si je uspjela sačuvati? Kako ti je to pošlo za rukom?
    Kako ta djevojčica nije umrla putem?

    avatar

    14.12.2023. (12:52)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ svugdje smo :-) najviše u toplim poljupcima srodnosti i pripadanja
    @ ahhh da...:-)))
    @ dobro pitanje Ipsi...razmislit ću, pa napišem post..

    .....sačuvati sebe kakvi smo bili, pa i pod cijenu razočarenja uvijek ponovno i ponovno...( jer ne može te dvaput ubiti, zar ne ?) mislim da je stvar odluke kako želimo da nam život izgleda.
    Ako smo bili nekada prije sretni takvi, zašto ne vratiti taj osjećaj...sada pinkicu iskusniji i mudriji, znamo gdje se skrivaju opasnosti...i do koje dubine možemo roniti na dah, a da preživimo...

    avatar

    14.12.2023. (13:32)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ja se pitam jel ispravan put za mene sačuvavati se kakva sam bila.
    Jer, takva kakav sam bila iznjedrilo je život kakav je bio.
    Budući da sada više nema tog života, ne postoji nikakava konstrukcija, sve se pretvorilo u prašinu,osjećam slobodu biti bilo što drugo. Bilo što novo. I ako mi se ne svidi, odbaciti to bez objašnjavanja i pompe, i biti dalje nešto drugo.

    recimo, odlučila sam da sam snažna. U svakom mogućem smislu kojeg si možeš zamisliti.
    Cijeli život sam bila isto, samo djelomično, jer su postojali okviri koje je valjalo popuniti.
    sada više okviri ne postoje, pa je sloboda izraza neograničena, a osim toga može je biti i ne biti u potpunosti, baš kako mi puhne.
    Zato mi se čini bitnije ne razmišljati o tome kakva sam bila, i što je bilo, i kako je bilo lijepo ( i sve to tako njegovati mekanoću koja ničemu ne služi nego samo slabi jer gradimo sadašnji trenutak po prošlotrenutčanim više ne postojećim mogućnostima) i hladnim očima odmjeriti sadašnji prazni moment i naći što bi mu bilo najprikladnije a nama najpraktičnije, najkorisnije, najzdravije.

    nekako mi je boljerazmišljati o svojoj osobi sasvim izvan okvira bilo čega ikada doživljenog. Kao da sam se sad rodila, (doduše sa ponešto sjećanja na prošle živote, baš nije sasvim amnezija da moram učit govorit i hodat iznova, i ukalupljivati se u moderne paradigme u koje sam uletjela,) i trebaš dokučiti što tvoj život je.
    Kao da još nije bio, i kao da otkrivaš sebe, pri čemu od sebe smijem očekivati sve, pa i nadljudske sposobnosti..........

    ajme, što sam nadrobila sve......

    ugl, na mom krevetu su tri hrpe posušenog veša koje idem složiti u ormare, pa se idem leći.

    trenutno prakticiram spavanje na kauču u boravku.

    jako je udobno toplo i mekano.

    ne volim više onu sobu koja mi je nekoć bila spavaća, ni onaj krevet, ni onaj madrac, svijesno odbacujem sva sjećanja od tamo i dobra i loša, ne zanimaju me više.
    Dotle je došlo.

    planiram po ljeti dati pofarbati tu sobu, vjerojatno u boju breskve, kupiti novi madrac, dati napraviti novi ormar ako bi bilo,love i za to i sve prerazmjestiti. krevetčuga ostaje primarno zato jer kćer ponekad dovodi frendice pa spavaju ko hrčci na hrpi tamo, ali da je do mene, bio bi u smeću.

    Sad bi stvarno bilo vrijeme da zašutim.

    Nego, di je @Mariano i zašto me izbjegava? Koja je tvoja teorija? ja svoju nemam. osi možda nekih pizdarija u njegovoj glavi oko cijepljenja, možda.

    avatar

    15.12.2023. (00:02)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Nadam se da si dobro, uvijek kad netko naprosto iščezne usred konverzacije, malo mi je jezovito.

    avatar

    15.12.2023. (22:29)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ ma nisam iščeznula nigdje, samo sam čekala više vremena da ti pišem, pa je ono stiglo sada..
    Sve mogu komentirati u hodu i površno, ali ovo što si ti ovdje napisala ne mogu.
    Nisam se nikada mogla na taj način restartati i postati netko drugi i ono što poželim, a čini mi se ispravno, zdravo i dobro." Kao da sam se tek sad rodila", kao da se probudiš bunovna i ne znaš gdje si, kamo si krenula, što si ono htjela...kao prazan list papira.
    Uvijek sam klupko svih prijašnjih sebe, emocija, postupaka, odluka, skretanja, uvijek je to neki dragi miks, sastavljen od razočarenja i ushita, starih suza i smjehova, tajnih iščekivanja.
    Nastavljam gdje sam stala.
    Potpuno preuređenje sobe divno je iskustvo i odlično rješenje.
    Moja je sister godinama spavala u dnevnom zbog sličnog razloga, samo se iskrivila i malo spavala, jer je to najprometniji dio kuće.
    Svoj kutak. Treba ga složiti usred svih nemira, teških uspomena.
    Meni je pomagalo spavati upravo na mjestu na kojem više nekoga fizički nema....

    Mariano jako dobro vidi kad te nema. Ne bih rekla da te izbjegava zbog bilo čega.
    Možda jednostavno ne zna kaj bi napisao.

    Dobro sam. Prikupljam se. Sve topline i dobre stvari na hrpu stavljam, pa razvrstavam.
    Javi što je rekla doktoresa:-*

    avatar

    16.12.2023. (08:05)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    hej hon, hvala ti na odgovoru, letim,vozim mamu kupovati,još danas i sutra imam auto, a onda kaj dragi Bogek da :DDD ježim se, nisam navikla biti bez.

    Da, i ja sam potpuno kao i ti uvijek bila:
    'Uvijek sam klupko svih prijašnjih sebe, emocija, postupaka, odluka, skretanja, uvijek je to neki dragi miks, sastavljen od razočarenja i ushita, starih suza i smjehova, tajnih iščekivanja.'
    No ovo sada je neko drugo vrijeme, ja ne znam što je, ali zastor je pao na sve prethodno, i meni samoj je čudno.

    Svašta bih napisala, ali sad ne stignem.

    ne mogu pisati kod sebe.
    Ne mogu.

    Mogu ovako doći k tebi, ili k Y, pa izreći dio sebe, ali autonomno izjaviti svijetu neki post - jok.

    mariano se ljuti na mene, mora da sam prekoračila neku njegovu granicu.
    Dvije su stvari.
    On je meni omiljeni stvor i bivam silno isfrustrirana ne moći to pokazati. Iz objektivnih razloga.
    Drugo, s obzirom na teme u koje se, izgleda, razumije,one duhovnog tipa, ponekad me jako ljuti načinima gledanja i stavovima i neduhvonim stvarima koje kao da nisu došle iz iste glave i srca u kojoj stanuju ova duhovna znanja. Pa se pitam jesu li to duhovna znanja, poosobljena, ili su samo igre idejama. ne bih voljela da su samo igre idejama. Bilobi to zaista razočaravajuće......
    Uglavnom, ja se bezveze pitam, bezveze živciram, i nemam pojma zašto mi je to sve skupa toliko bitno.

    Bum ti kod sebe odgovorila za doktoricu,svakam me je poslala, ali nije na nikakvo slikanje, juhuuu, pun kufer mi je pregledavanja :)))

    avatar

    16.12.2023. (09:17)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ samo ti dođi Lil i piši...:-* što ti srce traži.

    avatar

    16.12.2023. (14:46)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Perem prozore i pijem crnjak:-))) sister mi veli, da mi to nije najsretnija kombinejšn;-))

    avatar

    16.12.2023. (16:58)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ajme. :))
    Pazi da ne opadneš van, molim te. :))
    Inače, osim te opasnosti, mislim da crnjak baš pomaže u toj akciji. Al kaj ti nije prezima? :))

    avatar

    16.12.2023. (21:53)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Prizemlje je:-)) sutra sam na katu:-P
    Nije uopće hladno, vješam vani veš u kratkim rukavima...klimić, kaj ćeš:-)))
    Objašnjavam sisterici da se vlažnjikavi zastori objese na prozor i do jutra su " ispeglani".
    Al ona one u dnevnom peglaaa:-))) niko mi ne vjeruje...

    avatar

    16.12.2023. (23:34)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    He he, znači, sad si na katu na prozoru. Lijepo ti je sunčano :))) All pun intended. :)) Klimić bar ima jednu dobru stranu :))
    Daa, i ja tako, sve vješam pažljivo i uredno složim, a peglam samo po potrebi, neposredno prije nošenja, ako baš poželim i vidim da treba.

    Imam ja frendice koje peglaju svaku tkaninu u kući :)))) ima nas svakakvih :)))))

    avatar

    17.12.2023. (12:46)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Trčim gore -dole celi dan po kući!:@ pečem dole piceka s krumpirima i gore perem prozore! Ludo iskustvo.
    Evooo, ko veli da ne trčim!:-)))
    Zaboravila sam cugnut ono vino!
    Peglam minimalno. Samo donji veš, koju košulju ili majicu ak se baš mora..a ja sam se nekaj namorala!:-)

    avatar

    17.12.2023. (15:52)    -   -   -   -  

  • evezmajevska

    Sarah uvijek u bojama.

    avatar

    17.12.2023. (21:10)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Kupila sam hrpu modlica za kekse.
    Budući da imam svoje modlice, njih već milijun, a i set omiljenih, bilo je jedino prirodno da ih kupim još i još. Ovaj puta tražila sam velike modle, zapravo tražila sam veliku jednostavnu pahulju, šesterokraku, jasno, da se može lijepo iscrtati, a našla sam svakakvih i kupila ih sve , plus i šesterokraku zvijezdu, pa si mogu iscrtati merkahbu (onaj svoj avatarić...) sad se furam da ću u ono pet slobodnih sati do božića glazirati kekse. :)))

    E, da, ima još nešto novo,;radi b vitamina i antioksidanata te benefita za nbeurološko zdravlje od večeras pijem crno pivo, jer mi je pun kufer artificijelnih dodataka prehrani...
    za sad sam popila jednu Crnu kraljicu (kak je to smiješno, ona nam je bila susjeda :)) )

    toliko za sad. :))

    avatar

    17.12.2023. (22:25)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ Sarah ima bojice, flomastere, akvarel...;-)

    @ di si ih kupila?:-)) znam da vjerojatno neću stići, al vrijedi ih imati..:-)
    Pečem panj, vanilin kiflice i medenjake. Plan mi je suhe kekse slati paketom na more.
    Obožavam tvoju šestokraku! Baš bih voljela da je izradiš i poslikaš.
    Crna kraljica je'n dva tri!:-*
    Možda i ja umjesto matičnjaka popijem čašu crnjaka...
    Super ti je ideja, crno vino je lijek..
    U međuvremenu trusim medenjake, velike čokoladne iz Mullera:P

    avatar

    17.12.2023. (23:14)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    garden mall interšpar za mene :***

    pivo a ne vino :D

    avatar

    17.12.2023. (23:34)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    koje god modle trebaš imam i rado ti posudim...mislim da medenjaci moraju pasti sutraili prekosutra , od srijede radim duplo, a nemam auto (odnosno,to još nije definirano, možda imam :D )... slobodna sam tek na badnjak, srećom sestra kuha sve i za badnjak i na božić, ja samo salate radim i kupila sam dio potrepština, da makar nekako sudjelujem, naručit ću kutiju nekih kolačića, medenjake radim, i dijete inzistira na cheesecakeu od malina, pri čemu sam ja uvjetovala da mi u tom sličaju mora pomoći, to je tak prtljavi dosadni kolač :D

    ovo je divno...slati kolače , meni nema dražeg poklona... nekih par godina moj buraz je redovito poklanjao svima nama kutije divnih kolača jer su njihovi frendovi imali slastičarnicu. nitko nije bio žalosniji od mene kad su frendovi slastičari zatvorili biznis...sad ne dobivamo kolače :))))

    avatar

    17.12.2023. (23:42)    -   -   -   -  

učitavam...