Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Lucid-Theatral

    Zadnji post u serijalu mislio sam još jedan filmski prije ovog al se izjalovilo pa će biti vanserijalski kad dotični film pogledam.

    avatar

    30.11.2023. (20:08)    -   -   -   -  

  • luki2

    Svaka čast! Dao si si truda. Bravo!

    avatar

    30.11.2023. (22:06)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -LUKI-Hvala, ovo mi je i bilo u planu za zaključak serijala iako sam mislio prije toga u serijal ubaciti post o filmu-nažalost nije se realiziralo pa ću to napraviti izvan ovog serijala što i ne mora biti loše. Oko objave ovog su me naime žešće svrbjeli prsti :) post je u dosta stavki bio i eksperimentalnog tipa jer često kad uočim sličnosti jednog projekta sa drugim sagledavam kako bi te sličnosti funkcionirale kao spojene u jedan drugi projekt i u kojoj mjeri bi one bile nadopuna i baza za potencijalno nešto sasvim drugo recimo samo kad bi se glavne uloge iz 2 različite drame stavilo u neku dramu zajedno kao postavku. Zabavljaju me takve ideje pa sam dobio ideju što to ne i napisat? Materijala je bilo i više nego dovoljno i taman kad sam pomislio da je to sve došle su mi još nove ideje i stvari iz oba projekta koje treba istaknuti i izanalizirati. Zato je i realizacija ovog trajala desetak dana (ne računajući one u kojima nije bilo niti vremena niti inspiracije, odat ću ti tajnu nemoj nikom govorit:ovo je tipkano u vremenu između objave zadnja 2 posta iz serijala) a konačni produkt mi se sviđa ispao je i bolje od onog kako je prvotno bio vizualiziran iako izvorna ideja o uspoređivanju nije ni za milimetar bila podložna promijenama.

    avatar

    30.11.2023. (22:44)    -   -   -   -  

  • starry night

    Ovaj Slučaj S Dine Vukelić je prava noćna poslastica, ima i edukativnu dimenziju, upozoriti na poremećene likove na internetu i njihov utjecaj na okoliš. Varijacija Manson family frikova u akciji na podcastima :)) Izvrstan post.

    avatar

    01.12.2023. (00:17)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Drago mi je da ti je bila (noćna) poslastica :) izvanredno uočavanje poante ja sam doduše sagledao to iz drugogo kuta-kako se pomalo i Hrvatska potencijalno amerikanizira u pogledu psiho-frikovštine a na to me asocirao konkretan slučaj sa "S"-om ali i to da je generalno internet postao rasadnik psihotika raznih profila primijer toga je dark web koji se i spominje na kraju-a koji je i dozvoljen od američke vlade...to su takve gnjusne i izopačene stvari da ti se okrene želudac. Hvala hvala :)

    avatar

    01.12.2023. (10:35)    -   -   -   -  

  • starry night

    da, super je post, sad sam tu apsolvirala Dinu Vukelić, mlada genijalka, i naslov tvoj "SLIČNOSTI SE SPAJAJU RAZLIČITOSTI SE NADOPUNJAVAJU" je intrigantan, i fino razrađen kroz sadržaj

    avatar

    01.12.2023. (12:07)    -   -   -   -  

  • NF

    najzanimljiviju radio dramu sam slušao jedne godine u hamburgu "termiti", trebao bih provjeriti, mislim da je autor g.eich, u pozadini stalno jedan iritantan šum, junaci su međusobno u paničnim razgovorima, što bi moglo to biti, nelagoda kod svih, ako se dobro sjećam jedan priča o termitima, koji izgrizaju iznutra, na kraju buka, kuća se uz krikove ruši, to je bilo one godine kad je haralo kravlje ludilo i mogao se naći tartar biftek na akciji, ne znam, možda sam o tome već pisao ;)

    avatar

    02.12.2023. (15:46)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -STARRY-Drago mi je da nalaziš intrigantnost u naslovu došlo je sasvim spontano i u sekundi mi je bljesnulo-to je to! Dovoljno općenito da zaintrigira jer svi koji prate ovaj blog znaju da je specijaliziran tematski a 1.općeniti nazivi nisu ono što je tipski za ovakav blog 2.Izgledalo mi je idealno za naglasiti kontekste na kojima uspoređujem dvije drame jer su slične štoviše iste u nekim stavkama (tipa dvije mlade inspektorice i stariji kolege inspektori) i to su spojevi po scenarističkoj osnovi iako jedan nepovezan s drugim a meni je bilo zanimljivo oba projekta sagledati kao dvije stvari koje se pored razlika u priči imaju potencijala po ovim poveznicama biti materijal za neku treću četvrtu petu priču.

    -NF-E da, to su iritantni momenti kad je neka intonacija pozadinski zvuk itd prenaglašen, natipkao sam u postu i osvrt na recenzije drugih i tu sam se složio u jednoj stavki-da je zvuk motorne pile prenaglašen do te mjere da se uz maximalni napor teško moglo čuti interakcije a sve je u tom ključnom trenutku izgledalo kao da se glumci krve nadglasati zvuk piljenja i opet ih se slabo čulo jer je sa zvukovima piljenja pređena granica to sam se složio sa dojmovima instagram recenzentice ali samo po tome, to je po meni jedina falinga drame. Nešto sa toliko kvalitete i potencijala su zajebali na tim nekim konkretnim stvarima na koje se trebalo pazit.

    avatar

    02.12.2023. (16:55)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Kao prvo, naslov je super. Moram priznati da tvoje postove znam pročitati u 2 dijela, ali ovo je pročitano odjednom. Što reći nakon... koju poruku poslati? Sadržaj je bitan u svakoj priči ipak. ;)

    avatar

    02.12.2023. (22:12)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Sasvim spontan a primijenjiv u općenitom kontekstu a ova definicija odgovara situaciji privlačenju sličnosti i nadopune istih različitostima u slučaju ovih radio-drami. Samo je trebalo prepoznat asocijaciju u ključnom trenutku i primijenit ju ostalo je povijest. A čuj ne sastoji se čitanje samo od trki na 500 metara nego i od maratona drago mi je da si pomakla svoje granice na višu razinu :)) stvar je u tome da bih htio u jednom bacanju dati puno od sebe što me često-nije tajna dovodi u kreativne blokade samim time su mi postovi ovog tipa na samoj razini ideje uvijek neki izazov onda mi je uvijek drago kad na ovakvim postovima još naletim na pozitivne reakcije.A konkretna poruka? Samo ogledni primijer pomicanja osobnih granica, analiziranjem onog čemu se posvetim već sam poprilično u glibu sa filmom i kazalištem pa sagledavam i grebem ispod površine potencira mi se kreativnost vizualizacije ideje to mi je napeto i interesantno zabavljati se idejama što i kako bi se moglo spojit u drugi projekt primijenjujući ključne stavke koje su slične u oba projekta. Naravno u svemu je još ključna i njihova popularizacija. Sadržaj je važan on je "baza" na koju se nadovezuje sve drugo a ovdje mi je intencija bila i ove dvije drame iako različite adaptirato kao refleksiju društva povezano zbog onog ključnog što im je zajedničko po čemu su identične. Obje su nabijene realizmom svaka se bavi drugim slučajem a osim ključnih stavki koje ih spajaju one koje ih razdvajaju su nadopuna jer-i priča iz "slučaja S" i "straha od plutanja" su refleksija onog što se u stvarnosti događa "strah od plutanja" kao primijer naše (domaće) realnosti i "slučaj S" kao projekcija američke psiho stvarnosti koja lagano prelazi i na naše prostore. U jednoj je obrađen jedan slučaj u drugoj drugi, obje teme su važne i jedna priča ne isključuje drugu to je ono konkretno u čemu vidim nadopunu razlikom svaka drama iz svog kuta problematizira ubojstva s razlikom da je kod straha od plutanja problematizirana i stvarnost pozicija utjecaja i moći i koruptivnosti sustava institucija.

    avatar

    03.12.2023. (20:05)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    o, iz tvojih postova se može puno toga naučiti

    avatar

    04.12.2023. (12:07)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Hvala SHADOW povremeno i sam sebe šokiram :)

    avatar

    04.12.2023. (16:21)    -   -   -   -  

  • matebalota

    I mene šokiraš, kao i tvoj gost na drugom blogu, ili već kojem po redu.
    Pa svašta brate.

    avatar

    05.12.2023. (13:17)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ma, taj anonimni krkan? ne može mi taj prirediti nikakve šokove pa vidiš da je intelektualno hendikepiran? Ali nevažno za njega nego da razjasnim nedoumicu u principu imam jedan blog (ovaj ovdje na kojem blogam) ovaj drugi je otvoren čisto kao osigurač jer je blogosferom donedavno skoro punih 20 godina divljao veliki miljevački domoljub Von Gelsenkirchen-Rajna koji je bio poznat po uzimanju/krađi tuđih avatara i aliasa a ljudi koji su na blogu duže od mene su me uputili da će ako se ovako se osiguram šanse da mi s novim blogom koji otvorim pod istim aliasom pokrade korisničko ime biti drastično manje pa sam negdje u ljeto 2019-e (ovaj blog na kojem blogam sam otvorio godinu ranije i blogamm isključivo na njemu) otvorio i taj drugi. U početku je bio samo u funkciji tog osiguranja korisničkog imena ali sam onda počeo eksperimentirat s web dizajnom pa sam svoje eksperimente stavio na taj blog (i nije da često eksperimentiram ako ćemo iskreno) a ovih par objava su bili probni baloni onda kad je pol bloga imalo tehničkih problema sa objavama zbog fotki, pa sam rađe probe izvodio tamo nego ovdje zatrpavao prostor bez potrebe.Ako bolje pogledaš vidjet ćeš da tamo i nema konkretnih postova samo par riječi i fotke iz kojih se jasno vidi na što se te objave odnose i da nemaju veze s ozbiljnim bloganjem ili bloganjem uopće to su kako sam naveo probni baloni čista tehnikalija u periodu kad su s tehničke strane bloga postavke jako tiltale. Nemam ni potrebu niti vremena paralelno voditi više blogova kad sve što me zaokupira specijalizirano mogu voditi na ovom jednom blogu.Blog vidim kao mjesto za pisanje o onome što me najviše zaokupira. Imam i drugih interesa osim filma i kazališta ali o njima nemam potrebe pisati jer bi onda to prelazilo u svaštarenje a ja nisam od onih koji bi (na blogu) svaštarili ovdje sam posvećen jednoj temi a druge stvari koje me u reali osim filma i kazališta zaokupiraju sam u reali i ostavio, kako sam naveo-nemam niti vremena niti potrebe svaštariti samim time niti potrebu voditi 2 ili više blogova.

    avatar

    05.12.2023. (14:26)    -   -   -   -  

  • zemlja2

    Hvala na komentaru i ispravku,
    Točno, naš Joža sve šiša.
    Lp

    avatar

    06.12.2023. (17:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...