Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • TEATRALNI

    2 godine od snimanja premijerno izveden na ovogodišnjem zff-u

    avatar

    11.11.2023. (22:26)    -   -   -   -  

  • luki2

    Lijepo je što film nije opterećen politikom, toga je istina u prošlosti bilo i previše,,,,Komedije volim, tako da je ova preporuka odmah upisana za gledanje. Bravo!! Ljubim!

    avatar

    11.11.2023. (22:43)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Puno se piše o filmu Jasne Nanut "Sedmo nebo", nadam se da će ga prikazati na TV.

    .... m a i l...

    avatar

    12.11.2023. (00:56)    -   -   -   -  

  • matebalota

    @TEATRALNI, u mislima sam s tobom.
    Položit ćeš ti to. Ulijevaš mi povjerenje na temelju iskustva.

    avatar

    12.11.2023. (10:31)    -   -   -   -  

  • NF

    Super za kulturu naše pijestolnice, znam da recimo festival dokumentarnog filma ima dugu tradiciju, nekad jedna od ponajboljih blogerica Poni (ili Halter ego ili Heroine) imala je jednom svoj film na njemu pa sam i ja bio tamo, mislim da je te godine ona snama bila i u Berlinu, pisao sam o tome na blogu, no naravno teško bi to sad bilo naći bez dobre blog tražilice koju sam nekad čak i imao.

    avatar

    12.11.2023. (12:14)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -LUKI-Zapravo politiku sam potegnuo paralelno s Brešanovim filmom "koja je ovo država" i to iz razloga jer je on naveden kao komedija apsurda a na njega me asociralo isto trpanje "sedmog neba" u tu apsirdnu kategoriju pa mi je bilo idealno istaknuti kontekstom tu bitnu razliku u ta dva tipa satrirkoma u prvom slučaju-političkog u drugom-životnom situacijama i ljubavnim vezama u kojima su tri strane i svi posrednici oko toga. Prvi dojam o filmu mi je pozitivan ali bi ga ipak trebao ponovo pogledat kako god film bio jednostavan i opuštajuć drugo gledanje često otkriva više. A ima nešto i u onom što kaže filmska ekipa-"možda poželite gledati ponovo"

    -SHADOW-Da, sad nakon 2 godine od snimanja je bila premijera i rastura i po nekim europskim kinima. I ja se nadam ili što bi mi bilo još draže-da nakon kino distribucije bude objavljen na you tubu.

    -NF-Stvari se mijenjaju na bolje za drugu i sedmu umjetnost očito napokon dolaze bolja vremena. Dotičnu blogericu nisam znao očito je to bilo prije mog dolaska u blogosferu.

    avatar

    12.11.2023. (17:05)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Do mene može doći samo ako je na TV...

    avatar

    12.11.2023. (17:11)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -MATE-Hvala puno, samouvjeren sam ali s oprezom.

    -MECA-Ne bih znao ali ne isključujem mogućnost da dođe i kod vas u kina. Vjerujem da će imati tv premijeru a ako se nađe online (na nekoj normanoj stranici ne na smećarskoj) to će biti još i bolje.

    avatar

    12.11.2023. (17:24)    -   -   -   -  

  • starry night

    Savršeno si približio nam film, iskreno, cure mi sline na njega i išla bih ga brzo gledati, jer domaći filmovi su ko domaća hrana u odnosu na McDonald's, baš sam gledala te interijere i eksterijere domaće a luksuzne i raskošne u Sedmo nebo videima, i osječku premijeru, svi priloženi videi i tvoj doživljaj filma i prikaz, a da film nije spojlan, su odrađeni ne kao epp, nego kao poziv da se da šansa domaćem modernom, urbanom filmu i temi koja je vječno prisutna i infiltrirana u život, a to je potraga čovjeka, tu mislim na muškarca i ženu jednako, dakle potraga nas za ljubavlju i kog bi voljeli i tko bi nas volio ali sa minimumom opterećenja ako je brak i posao i svakodnevica za čovjeka maximum opterećenja. Dakle svi tražimo relax, izlaz, ljubav kao bijeg, promjena i zaborav, ali da ostane i most, zašto ne, kao što želimo i kuću ali i prirodu iizlazak iz kuće, zašto ne imati oboje, i ženu i ljubavnicu/ljubavnika, pita se junak, svi smo mi junaci svog života, i Jasna je to izvrsno shvatila i baš me zanima kako je riješila zaplet. Da, moderni domaći film definitivno zaslužuje afirmaciju i podršku kako publike tako i investitora. Tomašević je definitivno najbolje što se desilo Zagrebu, vratiti Zagreb na urbane postavke, a šarmantna komedija Jasne Nanut mogla bi biti preteča jednog novog woodyallenovski inteligentnog, intelektualnog i modernog filmskog vala poslije sindroma kamena s ramena filmova o sirovim strastima klepto i barbarskog miljea desne tradcije.

    avatar

    13.11.2023. (18:20)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Nije humor za svakoga, treba znati s njim. Doduše, neki ga znaju izvrnuti do te mjere da postane vrijeđanje za inteligenciju. ;)

    avatar

    13.11.2023. (20:47)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -STARRY-Komentar za cenera ali od tebe niti nisam očekivao manje ti si sigurno strijelac po horoskopu :)) što se tiče našeg filma općenito još situacija s njihovom popularnošću nije blistava ali drago mi je da je ipak daleko bolja nego što je bila prije deset godina pomalo se stvari mijenjaju na bolje iako-nije da je na projekciji bila puna dvorana što mi se nije svidjelo ali neka od sljedećih ne sumnjam da će napuniti dvoranu. Iskreno citirani tekst sam iskopao ciljano jer sam znao da će neki kritičari (opasno iritantni tipovi) postaviti krive premise kao na primijer da se radi o "ljubavnoj komediji" a radi se o životnim situacijama okolnostima neželjenim nepredviđenim događajima i ukopavanjima u još više nezavidnih kompleksnih pozicija od kojih su ljubavni odnosi samo podloga. To je ono što je suština filma i neka njegova poruka ako si kojim slučajem sad u zg film je dostupan u svim kinima cinestar je ipak najsigurniji (jedino kino u kojem nisam imao kmplikacija sa nabavkom ulaznica) film govori o ozbiljnoj temi kroz humoresku i iako je tema ozbiljna baš je ono dobitna kombinacija za opuštanje i smijeh ali i poticaj da se o situaciji u njemu razmisli. A za Tomaševića sam glasao jer sam znao da će prije ili kasnije pod njegovom vlasti doći bolja vremena za filmsku i kazališnu umjetnost umjesto ulaganja u kojekakve eu promašene projekte poput pelješkog mosta i sličnih sranja.

    -POZITIVKA-Eksplicitno-satiricom humor problem je što ljudi i kod satiricoma očekuju lom od smijeha lolčinu parexcelans (i to većinom u smislu verbalizma) a ne gledaju situacije u filmu interakcije na sceni koje su u većni slučajeva humoristične stavke.

    avatar

    13.11.2023. (21:21)    -   -   -   -  

  • ZaveŠČak

    ŠČ

    avatar

    18.11.2023. (13:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...