Komentari

vermieterin.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Iznajmljivačica

    "Oš-neš-Bangladeš" -to smo govorili u igri kad bi netko komplicirao, to je bilo kao neko upozorenje da ćemo ga izbaciti iz igre ako se ne složi s nama.

    avatar

    19.08.2023. (18:45)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Srećom, nije pi****ca nego mladić koji zna gdje je crta

    avatar

    19.08.2023. (19:01)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Nema ni u tome neke sreće, dvadesetogodišnjak koji sluša mater, sigurno će zagorčat život nekoj drugoj ženi.

    avatar

    19.08.2023. (19:26)    -   -   -   -  

  • Iznajmljivačica

    @supatniče, nisi shvatio....slušao je mater kad je bio mali. Kad su djeca mala uče misliti svojom glavom ali u okviru onoga što im mi prezentiramo kao dobro ili loše. Ako ih pustimo da sami biraju što je dobro a što loše kad su mali, onda kad su veliki obično ne razlikuju jedno od drugoga...Do dvanaeste godine-šta je naučio, naučio je...

    avatar

    19.08.2023. (19:35)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Kako nisam shvatio, svaka mater do dvanaeste godine može napravit kretena od djeteta bilo muškog ili ženskog, ili si barem utvara da može.

    avatar

    19.08.2023. (23:05)    -   -   -   -  

  • Iznajmljivačica

    Slažem se da može...još i prije toga. Samo što je to stvar perspektive. To je savršeno zlatno mamino dite

    avatar

    19.08.2023. (23:12)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Moj posinak kaže da se jedino svojoj mami i meni može obratiti za razgovore jer ga tate samo naživciraju. :D

    avatar

    20.08.2023. (00:18)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Ja sam bila blaga jer sam tako odlučila. Razumijevanje i prihvaćanje pa i kad radi najgluplje stvari, ali i dosljedno ukazivanje na njih. Nazivanje svih sranja pravim imenom. Tako sam od njega dobila iskrenost.
    S njegovih današnjih zamalo trideset, doživljavam da mi govori točno moje riječi i to me silno zabavlja:-))
    Grizem jezik svaki put da mu ne kažem: pa to sam ja tebi godinama tupila! Jer on to ionako u sebi nekako zna, a za njegovo samopoštovanje bolje je da misli kako je sam došao do toga.

    avatar

    20.08.2023. (08:27)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Ni ja nisan bila stroga u odgoju...u mene je bilo sve u meko i mazasto sa dvi cure....valjda mi se posrećilo pa danas gledan dvi pametne, školovane, plemenite i nadasve dobre osobe...puno je do odgoja, al nešto valjda nosimo i u sebi kao zadatost...

    avatar

    20.08.2023. (08:43)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Kako ja nisam bio u krivo vrijeme na krivom mjestu? Stvarno mi je nije jasno!

    avatar

    20.08.2023. (11:26)    -   -   -   -  

  • j.

    Uzeo bih slobodu primijetiti još nešto: učenje o plemenu. Naime, tko radi - taj i griješi; majke se takvim stvarima bave češće i ustrajnije. Od nas očeva pod ovim dijelom neba nitko previše niti ne očekuje; očevi uglavnom u malene dječje duše usade sveto čuvstvo plemena i odmagle.

    Naučiti čovjeka da iza njega - ma kako i koliko mu to u životu drugačije izgledalo - ne stoji nitko, do li njegove sjene, i da se te sjene neće riješiti dok je živ - znači dobro ga odgojiti za život u zajednici. Sve ostalo je sakrivanje iza maski.

    Starija kći dugo je bila po bolnicama; jednog jutra čitam ja kako lokalni klub dijeli dresove pred sezonu - i tako mali i ja pokupimo te dresove pa jedan odnesemo njoj u bolnicu. A u bolnici - sakupljena nesretna dječica širom domovine; jedni navijaju za Hajduk, drugi za Dinamo, a moja kći u žutom dresu kojeg smo joj donijeli. Ovi se međusobno glože, podbadaju, rugaju jedni drugima - ali nju nitko ne dira; svi joj u nevjerici vele: kako si ti kul, pa ti stvarno navijaš za ... ?

    Tako jedno od važnijih životnih otkrića postaje da je snaga u ljubavi, a ne ljubav u snazi. I onda netko kaže da čovjek ništa ne može naučiti od djece :).

    avatar

    20.08.2023. (16:58)    -   -   -   -  

  • matebalota

    To kako je bilo ne ponovilo se. Ipak se ponavlja. Zašto?
    Ja sam naučio komunicirati s mojom djecom. To je bilo ispravno!

    avatar

    22.08.2023. (20:26)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    E, da, tako je i mene kao desetogodišnjaka blagajnica iz samoposluge prvom prilikom "ocinkala" mojoj materi da kradem sladoled iz frižidera, a onda je dodala kako je vidjela da su me stariji fakini na to nagovorili. Moja se mater iz samoposluge toga dana vratila RAZROGAČENIH očiju i RAŠČUPANE kose, tj. divlja od užasa i srama, i istog me trena uzela za ruku i odvela do samoposluge da se javno, pred blagajnicom, i pred svim kupcima, ispričam za krađu i obećam da to više nikada neću učiniti. A to je još bio i manji neugodnjak, puno gori je bio onaj kad smo se vratili kući i kad me je mater izgrdila kao nikada prije ni poslije. Znao sam u sebi i za sebe kako je skroz lažno vjerovati da su me "stariji fakini" na to nagovorili. :) Naravno, krali smo i dalje, samo oprezniji - najomiljeniji nam je bio prašak za sok Gringo koji je bio puno bolji ako se lizao s dlana. :))) I naravno, nisam postao kriminalac ni lopov, bio je to samo prolazni period na samom izmaku djetinjstva. Ipak je kućni odgoj odigrao ulogu.

    avatar

    23.08.2023. (00:11)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Naravno, daleko je najvažnija stvar da roditelji odgajaju svojim primjerom, a ne prodikama i pustim riječima. No roditelji su toliko često preumorni, prefrustrirani i presjebani unutar svojih vlastitih intimnih života pa je pomalo čak i nepravedno očekivati od njih da odgajaju primjerom. Teško je sve to, katkad doslovno nemoguća misija. Toliko često je danas roditeljima naprosto lakše da dijete pošalju van na puno sati ili da mu tutnu smartphone u ruku, video-igrice, komp, samo da se ne moraju njime baviti. Jer nemaju energije ni za same sebe, ni za taj minimum da se sami intimno sastave sa sobom, a kamoli za odgajanje djeteta. Na poslu imaju sranja, sa supružnikom su često nesretni, dubinski nesretni, deprivirani od nježnosti i iskrenosti, djetetova škola nerijetko ima hrpu nelogičnosti koje bi netko trebao ispravljati, o kojima bi trebalo pisati, itd. itd. U ovom modernom svijetu uglavnom je jako velik teret na grbači roditelja. To govorim ja koji nisam roditelj, ja i supruga smo bez djece, ali imam otvorene uši i oči pa vidim što se događa sa svima nama.

    Btw., post ti je odličan. Blogeri se često skanjuju pohvaliti, ali što jest jest - svaka ti je riječ pogođena. :)

    avatar

    23.08.2023. (00:24)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sorry zbog trećeg komentara, ali moram još dodati sljedeće. Da mi je majka tada objasnila kako će ljudi zbog naših krađa nakon inventure imati manjak koji će morati platiti iz vlastita džepa (pa makar to bila i laž, nema veze, jer bitna je poanta), da mi je to plastično i razumno dočarala, to bi, naravno, imalo daleko veći i bolji efekat od onoga koji je polučila silnim zgražanjem, čupanjem kosa, moraliziranjem i pričom o sramoti koju joj nanosim. :)) Umjesto što je stvorila u meni osjećaj krivnje biblijskih razmjera, koji se, naravno, u meni "mlađem fakinu" istopio već sutradan, mogla je djelovati na moju svijest, na moju dušu, na moju sposobnost razumijevanja. Roditelji upravo tu dragocjenu priliku često propuštaju i sav odgoj svode na moralku tipa "zato što zato" ili "nemoj me sramotiti". :)

    avatar

    23.08.2023. (00:58)    -   -   -   -  

  • Iznajmljivačica

    Hvala svima na komentarima, dragi ljudi. OVo je tema koja svih nas svrbi.. Nekako mi se čini da Mariano naročito taknut. Hvala za pohvalu :-)

    avatar

    27.08.2023. (02:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...