Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • TEATRALNI

    3 vremenska perioda prošlost i sadašnjost.

    avatar

    06.02.2023. (21:47)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Zvizdan mi je njegov najbolji film. :)

    avatar

    06.02.2023. (22:05)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    i savršeno je prikazao problematiku isprepletenu kroz tri vremenska razdoblja.
    mislim da sam film pogledala 3 puta jer me se izuzetno dojmio.
    Ćaća mi je odličan zbog glumačke postave.

    avatar

    06.02.2023. (22:09)    -   -   -   -  

  • luki2

    "Zvizdan" - tako si sve savršeno analizirao i opisao - svaka čast! Bravo! Ljubim!

    avatar

    06.02.2023. (22:20)    -   -   -   -  

  • NF

    ha, zabranjena ljubav, vječna tema, vjerujem da je film vrijedan pozornosti no povelika je već lista čekanja kod mene.

    avatar

    06.02.2023. (23:08)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -LUKI-Hvala kad ti tako kažeš onda brišem sve sumnje da i nisam najbolje složio stvari iako prva stavka kojom se vodim je da post izgleda onako kako ga imam u vizualizaciji a onda ovo drugo sve nekako dođe što po skupljenim informacijama što po pogledanom što po mojem filmoholičarskom impulsu da se dubinski uživim u film ne kao nešto što mi je samo zabave radi nego na dubinskoj razini. Film za mene nije pogledaj da se zabaviš za mene je to puno više, umjetnost adaptacije stvarnosti i polemike koliko je to polučilo promjena jer je tu slična stvar kao i sa kazalištem da bude korektiv društva. Inače što se tiče "ćaće" stvar mi se nametnula sama od sebe prvi impuls-isti redatelj isti žanr a u drugim stvarima dijametralo suprotni ono što mi je bila vodilja je to pomirivanje sadašnjosti i prošlosti kroz 2 različita projekta i teme jer to vidim kao suštinu i poveznicu inače baznom fabulom 2 nepovezana filma.

    -NF-Je, još važnija je poruka koju šalje a taj problem je izgleda kao mijena stalan jest.

    avatar

    06.02.2023. (23:53)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    nema šanse da pročitam ovaj referat! ali zvizdan je dobar film, iako spada u filmove koje čovik ne poželi ponovo gledati

    avatar

    07.02.2023. (11:39)    -   -   -   -  

  • mecabg

    U ludilu rata mnoge ljubavi postaju zabranjene,
    a životi teško zatrovani međusobnom mržnjom...

    avatar

    07.02.2023. (14:14)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -VILIM-Čitanje nije obavezno ali niti davanje primijedbi kako je "dugačko" što se jedino po toj izjavi daje zaključit. Ovo je sasvim dovoljno kako post treba izgledat i sviđa mi se nalaziti poveznice između jednog filmskog projekta sa nekim drugim iako samom radnjom na prvu nespojive. Zvizdana sam tehnički i gledao samo jednom, prije koji dan samo jedan mali dio (prvu priču) jer sam na drugoj imao tehničkih problema koji su do te stranice i većinu filmova imam poriv gledati ponovo posebno ako su intrigantni što u "zvizdanu" ne fali.

    -MECA-To je suština, odraz kolektivne mržnje ratnog i post ratnog perioda na sve protagoniste individualno, u predratnom stanju to je bio strah u kombinaciji sa paranojom ( u onim ekstremnijim slučajevima i to je apsolvirano u prvoj priči) u drugom su presudile ratne traume a ono što je poanta samog filma je pomirivanje prošlosti i sadašnjosti. Film istog redatelja "Ćaća" iz 2011. nisam spomeuno slučajno u kontekstu sa ovim jer se bavi istim pitanjem kroz drugu situaciju koja za razliku od "zvizdana" nema veze s ratom i politikom nego sa obiteljskim odnosima unutar 4 zida, svaki od filmova treba sagledavati zasebno a po drugoj strani imaju tu jednu poveznicu u obliku internih bitki pitanju pomirivanja prošlosti i sadašnjosti.

    avatar

    07.02.2023. (22:05)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Teatralni: odličan si! Imaš taj filmskii i kazališni impuls, i točno određuješ ono što je bitno i na što obratiti pažnju. To su Tvoje dvije velike ljubavi- Bravo!!!!! Ljubim!

    avatar

    07.02.2023. (22:55)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    To je Luki kompliment nad komplimentima, što se konkretno ove stvari tiče izgledalo mi je zanimljivo napraviti poveznicu između Matanićeva 2 na prvu nespojiva filma, jer poveznica imaju iako situacije unutar njih nisu iste, naveo sam već što je referentna točka pa da ne tipkam ponovo (ne bi htio zvučat kao pokvarena ploča :D) samo mi je žao što taj koncept bloganja nisam primijenjivao ranije u drugu ruku možda je došlo u najboljem trenutku baš kad je i trebalo ljub!

    avatar

    07.02.2023. (23:01)    -   -   -   -  

  • sewen

    Zvizdan mi je ok film. Zapravo i više. Malo depresivan, al u pitanju je bila naša stvarnost od koje smo ponekad bježali. I čim je Nives u nekom ostvarenju, zagarantiran je uspjeh!

    avatar

    08.02.2023. (06:08)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Nabijen je realnošću predratnih ratnih i post ratnih događaja koje su ostavile traume strahove i paranoje na sve depresivna je realnost samim time je i film. Sviđa mi se što se o tome govori kroz film kao i u slučaju "ćaće" u kojem dolazi do razotkrivanja davne mračne obiteljske tajne godinama zakopane. Tamo je stvar po meni i mračnija jer ono što je u pitanju je vrhunac ljigavosti i izopaćenosti a izvanredna plejada glumaca je to realistično odigrala uvjerljivost do razine savršenstva. O pitanjima iz "zvizdana" se govori uglavnom kroz (čast iznimkama) generalizaciju i općeniti nacionalizam dok u ovom prvom slučaju se uglavnom šuti u oba slučaja to nisu stvari koje treba gurati pod tepih zato su oba filma važni jer šalju poruku da se te stvari osvjeste.

    avatar

    08.02.2023. (21:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...