Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • The Art Of Being Yourself

    The deeper you go, the higher you fly

    avatar

    15.12.2022. (10:41)    -   -   -   -  

  • Kolumbina

    " iznutra prema van gradi unutrašnju bazu, on podrazumijeva neprestani osobni razvoj i dovodi do toga da okolnosti postaju nebitne i vi gotovo neovisni o njima." C/P

    Točno, nužno i nemoguće u konačnici !
    Sve inside gradimo, imamo i učvršćujemo naučenim pozitivnim spznajama, da životne okolnosti koliko god bile promijenjive - ne mogu i ne smiju mijenjati naše ( naoko...) stabilne dijelove na koje smo najčešće ponosni ne poznavaju dovoljno njihovu krhkost , kada vanjski vjetrovi poljuljaju njihovu stabilnost.

    Društvo od svih očekuje i povratnu informaciju onoga, što daje , a daje nam obilje NOVIJIH prospekata i informacija o nečem ljepšem materijalnom nego ono što imamo i to smo prigrlili svojim INSIDE bićem.

    Tu dolazi do kolizije i "izravnavanja " računa na relaciji JA i svijet oko mene i naravno, kupujemo novi kauč ili prilicu sudja , na pr NE zato što drugi to imaju zbog ugode , već zato, što kauč ima označena udubljenja koja žuljaju i zbog kojih, ledja bole.

    C' est la vie !

    avatar

    15.12.2022. (11:09)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Columbina, ništa to nije nemoguće. To je vrlo, vrlo moguće, ali može biti teško i skoro nemoguće prihvatiti nekome tko misli da je nemoguće. :)
    Ali sviđa mi se kako si ovo sastavila, "točno, nužno i nemoguće". :)

    avatar

    15.12.2022. (11:53)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Hvala, prihvaćam !

    avatar

    15.12.2022. (12:25)    -   -   -   -  

  • eum

    Put, istina i život gradi se iznutra, još ako je utemeljen u vjeri, on se ne može razoriti, čovjek ne može odlutati. Unutarnji svijet daje mjeru svemu vanjskom. Pohvaljujem ovaj post!

    avatar

    15.12.2022. (12:44)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    EUM, hvala. Pohvaljujem i ja tvoj komentar. :)

    avatar

    15.12.2022. (12:48)    -   -   -   -  

  • j.

    Prije svega, izuzetno mi se dopada to što je ovakav jedan post postavljen u rubriku moda; razgalilo mi dušu kao rijetko što :).
    Dakle, van-noter, rekli bi Kekec i Mojca. Svakako da svijet nereda, kaosa; materijalistički svijet koji nas treba kao potrošače a ne kao ljude - ne smije imati dostupa u našoj unutrašnjosti, ili smije najmanje moguće.

    No, taj svijet - to je samo iskrivljena slika svijeta. Želim vjerovati da smo izgrađeni od praha zvijezda; to bi zapravo značilo da smo istobitni sa svime; iz nečega dolazimo i u nešto odlazimo... u tom slučaju zapravo vanjski i unutarnji svijet niti ne postoje kao posebnosti, odnosno - granica među njima sasvim je privremena, iluzorna, postavljena radi higijene a ne smisla.

    Naravno da je njihova duboka i istinska povezanost jasno vidljiva u časovima u kojima uživamo ravnotežu, balans, zadovoljstvo sjedinjenja sa svijetom oko nas. Znaš već o čemu pričam; neki sjajan pogled sa čuke; ćuh vjetra na našem licu; pobratimstvo duša pri čitanju neke dobre knjige ili gledanju kakvog filma... čvrste točke u svemiru koje su zapravo dio nas i mi njih; koje svjedoče o tome koliko su granice vanjskog i unutarnjeg fluidne, umjetne, privremene.

    Naša posebnost nije samo u tome da ne možemo dvaput stati u istu rijeku, ne možemo niti dvaput mi, isti stati baš nigdje - ne znato što se svaki elektron našeg atoma promijenio i što smo zapravo sazdani od devedesetidevet posto prazna prostora, već i zato što danas možda mislimo nšeto sasvim drugo od onoga što smo mislili jučer; promijenili smo se stubokom - ma koliko to odbijali priznati; nema u nama nekog kontinuiteta osim onog na osobnoj, kartici tekućeg i oibu koji dolazi na režijama.

    Diskontinuitet svjesnosti, to je pravo pitanje; naravno da mi ovdje na njega ne umijemo dati odgovor - ali možemo ga postavljati. Za početak, ovako lijepo kako je to učinjeno u ovom postu i vodi dalje prema promišljanju. Utoliko - hvala.

    avatar

    15.12.2022. (14:59)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    "do toga da okolnosti postaju nebitne i vi gotovo neovisni o njima"
    To i je tako na jednom dubinskom nivou na kojem postojimo. Neovisni smo o vanjskim okolnostima.

    Gotovo sve što nam se događa su površinska talasanja. Tako im treba i pristupati.
    Cilj nije živjeti bez boli i neugode. Raznolikost iskustava, stanja i osjećaja je život u punini.

    Ipak postoje okolnosti koje će ti slomiti kosti, baciti te na koljena, smrznuti krv u žilama i ne postoji baš nitko tko će se tome oduprijeti.
    Ne postoji duhovna praksa, ne postoji stanje koje će čovjek postići, a da ga život ne može srušiti kao kulu od karata.

    Stoga slažem se kako je moguće u regularnom, "normalnom" životu i takvim životnim okolnostima.

    avatar

    15.12.2022. (19:06)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ha da, sve ide od središta. Srca stvari. :) Trudim se biti leptirić.

    avatar

    16.12.2022. (01:57)    -   -   -   -  

  • NF

    kuća nije pretijesna, ali prokišnjava. mi stariji ljudi nismo više relevantni, prečesto smo za kombinacije između rješenja...

    avatar

    16.12.2022. (12:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...