Komentari

kakotikupus.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Euro

    Ali je u Njemackoj istina i to su sume mnogo,mnogo vece.

    avatar

    20.09.2022. (11:20)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    ima solidarnosti, kako ne .......Nije valjda da sumnjaš u našu državu ?

    avatar

    20.09.2022. (11:49)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Znam, sve znam...
    Otvaraju se tu mnoga pitanja,
    ali, viruj mi, ne bi volila biti u njihovoj koži.

    avatar

    20.09.2022. (12:52)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    U Njemačkoj dobivaju i puno više. U pravima su odmah po dolasku izjednačeni sa korisnicima Hartz IV, kojega normalni zaposleni Nijemac koji ostene bez posla puno teže dobije nakon što istekne naknada za nezaposlene a koja se u najboljem slučaju (za starije od 58 godine) dobiva 2 godine. Naša susjeda kojoj je muž umro u 38.godini morala je najprije isprazniti sve štedne knjižice, pa čak i onu od sina na kojoj su štedjeli za vozački jednog dana pa je tek onda mogla tražiti pomoć. Ukrajinka se iskrca s dvoje djece i drugo dan prima Hartz 4, stanarina i režije (osim struje) plaćene i još kasira i dječji dodatak 2x ca.200 evrov.

    avatar

    20.09.2022. (13:49)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    to se zove pranje savjesti.. istina, ne funkcionira ta savjest baš uvijek, recimo ne funkcionira kad ljudi rintaju da bi stvarali dobit drugima i jedva imaju za golo preživljavanje, a nakon što odrintaju cijeli život onda nemaju pemziju od koje mogu uopće preživjet, al' šta je tu je, ljudima treba pomoć, naročito ako su ostali bez svega u životu, a jednog dana će svi koji trebaju dobit pomoć, krećemo se u tom smjeru, kad bogati postanu još perverznije bogatiji, onda će pomoć i siromašnima, bit će raj na Zemlji, samo se treba malo strpit ;)... ja sam uvijek za solidarnost, ljubav i mir :)...

    avatar

    20.09.2022. (21:46)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    svima: ne daj bože ikome ono što se sada događa u ukrajni pa ako ćemo pošteno i u dobrom dijelu svijeta gdje se događaju ratna zbivanja, a ima ih. osobno me smeta licemjerje kojim je napisan ovi tekst kojim se manipulira činjenicama. točno je što se u tekstu negira ali nije točno ono što se želi prikazati, a to je da su hrvatski građani uskračeni zbog pomoći koju pružaju ukrajinskim izbjeglicama. da se razumimo oni koji su izbjegli to su sebi mogli priuštit, oni koji nisu ostali su tamo di jesu, slično je bilo i za vrime domovinskog rata. no u ovom tekstu o materijalnim naknadama se manipulira hrvatskom stvarnošću, a hrvatska stvarnost je takva da samohrani, radno sposobni roditelj dobija 1200 kuna socijalne naknade dok radno sposobni samac dobiva 1000 kuna, ako se zaposli i plaća iznosi preko 4500 kuna nema naknade, a prosječna plaća radnika u trgovini se kreče oko 5000 kuna od kojih taj isti samac mora platiti i podstanarski stan dok je izbjeglivama zajamčeno podmirivanje troškova stanovanja u iznosu od 3600 kuna plus mogućnost zapošljavanja kao i svaki drugi punopravni građanin republike hrvatske, dakle ukupno 8600 kuna, i tata bi sine!!! prikaz obračuna mirovine ne da je licemjeran nego je uz to i ponižavajući za svakog prosječno inzeligentnog čovika, jer se godine staže ne množe direktno sa aktualnom vrijednošču mirovine nego sa osobnim bodom koji ovisi o koeficjentu prosječne plaće koja u večini radničkih zanimanja ne doseže aktualni vrijednost prosječne plaće nego je prilično manja i to iz tazloga što hrvatski poslodavci uglavnom uplaćuju doprinose za najnižu plaću što bitno smanjuje taj presudni koeficnent, itd. itd...... tako da je moj komentar na dotični članak upravo onakava kako sam i napisa, nije govno nego se pas posra. ende!

    avatar

    20.09.2022. (22:55)    -   -   -   -  

  • marival11

    Nije u šoldima sve...,

    avatar

    21.09.2022. (17:59)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Upravo na tu privilegiju su se naslonii i naši vrli poslodavci, pa u jednim udarcem dobili i jeftinu radnu snagu, koja nema izbora, a njima je opet pala sjekira u med.
    Nije da nemamo iskustva u ratnom profiterstvu...a sve pod krinkom solidarnosti.
    Nekom rat, nekom brat...

    avatar

    22.09.2022. (09:19)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Sve ti je tako kad se stvari ne žele nazvati pravim imenom i kad se
    nešto kamuflira. Na stranu nečije nevolje u trenutku kad silom mora ići
    od kuće. Imala sam u vrijeme rata više tura izbjeglica i prognanika,
    ne daj Bože nikomu:)

    avatar

    22.09.2022. (17:05)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Preteško klatno koje klati od jedne krajnosti ka drugoj,
    teško je tu biti pametan;
    nekako se vodim osjećajem, većina izbjeglih ima samo svoje kufere u rukama, ne i vlastite sudbine :/

    avatar

    23.09.2022. (06:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...