Komentari

kockavica.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Kockavica

    :)

    avatar

    20.07.2022. (08:18)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    I zapravo mi uopće taj dio nije tak strašan, iako sumnjam da ću ja uspjeti sa zaštitarom išta riješiti. Nervira me ovaj dio sa bankom! Jer mi cure grcaju u poslu, i onda mora gubiti sat vremena u banci i niš ne obaviti.

    avatar

    20.07.2022. (08:21)    -   -   -   -  

  • V

    Da si se depilirala, ovog posta uopće ne bi ni bilo... znači, namjerno ljude provociraš svojom dlakavošću :P

    avatar

    20.07.2022. (08:37)    -   -   -   -  

  • pal MOOD

    kupus je po prirodi zaštitnički za tijelo i duh
    istina neće niz dlaku, Šefikina škola :)

    avatar

    20.07.2022. (08:41)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    poštovana dr.iur. misleča, jel se tako piše?
    vrlo sam počaščen vašom pažnjom kojom ste mi posvetili cijeli jedan post. na osnovu vašeg iscrpnog izlaganja zaključunem da moj 'sporni' komentar kod vas nije izazvao neprimnerenu ljutnju jer isti nije ni bio upučen kao kritika na vaše profesionalno obavljanje posla već kao opservacija svakodnevnih kontakata sa strankama od strane jednog službenika. istina, ne mogu se staviti u vaše mokasine, niti bi to i želio, dosta mi je i mojih. insinuacija na uporabu kalašnjikova je neprimjerena jer bi ja u vašem slučaju upotrijebio mašingevere MG34 poznatijeg kao šarac.

    srdačno vaš, kupus

    avatar

    20.07.2022. (09:14)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Je li to ono nešto s dlakom na jeziku? A pa moram ju imati, ne mogu ja svakom reć što mislim o njemu, što bi tek onda bilo?

    Mens sana in corpore sano. :)

    Što se tituliranja tiče, ne patim na to, i zamara me kad moram drugima paziti kad ih dopisujem u dokumente ( je li dipl. ili mag, i oće li na hrvatskome ili na latinskom...). neki dan sam psihologici rekla da mi je to svejedno, da mi mogu i kuharica napisati, pa smo se dobro nasmijale, jer za to nisam kvalificirana. :))
    Neka si ti mene natjerao da se malo preispitam, i zapravo ja to tako i radim kako ti kažeš, i slažem se tobom, ali zbilja mi je ovaj tjedan naporan ( a tek je srijeda), i pomalo se i ja raspadam po šavovima.
    eto, poštovani kupuse. :)

    avatar

    20.07.2022. (12:05)    -   -   -   -  

  • V

    A pa ne znam - kod mene je priroda htjela da nema uzmaka. Imam kosu i trepavice, obrve su tako-tako, a depilacija mi skoro uopće nije potrebna... i kako da ja onda znam, zato i 'ispipavam :))

    Al' dobro, nije da nemam nikakvu 'pomoć' - Zlajo je zadužen za pitanja dlaka na jeziku... ali ta kad se zalijepi, to je k'o pojas nevinosti na ustima - ne skida se ni silom .)))
    A ovo uz i niz mi je skroz strano - ne volim da me takvu bezdlaku glade u bilo kojem smjeru :)))

    avatar

    20.07.2022. (12:37)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    aj neka, drago mi je da mogu prestat sa ovin preserungom o uljuđenosti :)))
    al stvarno, ja koliko sam te upoznao kroz ova naša blogerska druželja mogu samo reč da na mene ostavljaš dojam odgovorne i savjesne osobe koja profesionalno radi svoj posao, na sreću onih koji tvoju pomoć trebaju. tvoj posao se tiće ljudskih sudbina, a to je jedna vrlo nezahvalna pozicija, usudio bih se reći, nezahvalnija od sudbenog vijeća. no, kako god, znam da je teško, u tvom poslu odvojiti posao od emocija isto kao i to da pravo i pravda ne sjede uvijek na istoj stolici. no, usprkos svemu, tvoj je posao vrlo plemenit i nažalost uvijek će ti se pojavljivati likovi kojiće se pozivati na pravo a da pravdu ne zaslužuju. ti si pametna žene, što ne znači da ti idem niz dlaku :)) već stvarno tako mislim i sama ćeš iznači načina kako pomiriti pravdu sa pravom. ponekad je to pokazivanje zubi, a ponekad i podvijeni rep, jer nije uvijek sve ono šta je i napisano na našoj strani, a stranka je u principu najzadovoljnija kada se nešto riješilo. e, tu se mnogi zajebu. na negativno rješenje traže 'višu pravdu', al vrime se pojelo, a 'pravda' nikako da stigne.
    u tom kontekstu ljudi su me znali pitati što da učine jer ih poslodavac nije isplatio, moj odgovor je bio: 'ako vas netko ne isplati u roku 45 dana potražite drugi posao'. onda je bilo; ako odem neće me nikad isplatit. da, ali onda tražiš pravno rješenje, no kad nemaš od čega živit istjerivanje pravde te neće pomoć, već naprotiv, odmoć. to ti se dogodilo sa svima onima koji damas imaju male penzije a prihvatili su odluku poslodavca o 'čekanju', godine staža su se brojale, aza iste nitko nije uplačivao doprinose, i kad bi podnijeli zahtjev za mirovinu faktor tih godina bio je nula, koji u ukupnom zbiru snižava osobni bod. a jebiga, ljudisu računali 'imam bar zdravstveno'. e sad nemaju ni učinkovoto zdravstvo ni pristojnu mirovinu. a da se ne bi krivo razumili, za to nisu krivi kreatori igre prijestolja već oni koji su je prihvatili.

    oprosti zanio sam se

    avatar

    20.07.2022. (13:15)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    rekla je moja susida (ona koju izbjegavan) da jedva čeka da kod nas bude sve ka u meriki, da će ona odma poć u konzuma kupiti mitroljez.
    luda baba.

    avatar

    20.07.2022. (13:33)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Nekad su i meni nevine blogerice pisale postove

    avatar

    20.07.2022. (18:29)    -   -   -   -  

  • marival11

    Ja sam uvijek za poštivanje reda. Zaštitari su u Centre socijalne skrbi postavljeni zbog nemilih događaja i taj bi zaštitar trebao dobiti otkaz.

    Kupusu, svaki radnik koji je bio prijavljen kao zaposlen, bez obzira je li poslodavac uplatio doprinose ili nije i ima pravo i na staž i na pripadajuća primanja. Ako poslodavac nije obračunavao plaću ( jer ima i takvih ) za izračun osobnih bodova uzima se prosječna plaća RH. Znam jednog obrtnika koji se potužio da je imao infarkt i da se niko ne pita od čega će on živjeti. Kad sam njegovom knjigovođi objasnila što treba učiniti da bi obrtnik poslije 42 dana bolovanja primao naknadu od države, pa makar bio na bolovanju do penzije bio je iznenađen . Tom je knjigovođi jedna službenica na socijalnom, ne jednom, nego dva puta rekla da obrtnik nema pravo na naknadu od države.

    avatar

    20.07.2022. (19:36)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    nije baš tako mikrovalna, ali to ionako nije tema ovog posta

    avatar

    20.07.2022. (20:24)    -   -   -   -  

  • marival11

    Nije tema, ali je po zakonu tako kako sam napisala. Jedino obrtnici koji si nisu uplaćivali doprinose nemaju pravo na staž i primanja dok ne uplate doprinose za mirovinsko. Radnici koji su bili zaposleni kod obrtnika koji im nije uplaćivao doprinose imaju pravo i na staž i na promanja za izračun osobnog boda. Al imaš pravo da nije tema posta, samo si me potegnuo za tipkovnicu:)))

    avatar

    20.07.2022. (20:45)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    A koja je tema

    avatar

    20.07.2022. (21:37)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    cooool si. :)

    avatar

    20.07.2022. (23:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...