Komentari

ffp2.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • astrosailor

  Veliš, neš ti plaćat Njonju i Sronju svojim porezom! Nein! MINUS ein, zwei, misliš? Sretno vam bilo!

  avatar

  14.02.2022. (22:56)    -   -   -   -  

 • luki2

  Čestitke!!!! Uspješno rješeno - dobro, tipfelere će ispraviti, ne mogu ni oni sve znati! :)))) Doručak za pet! Bravo! Ljubim!

  avatar

  14.02.2022. (23:42)    -   -   -   -  

 • AnnaBonni

  šta sad više niste Hrvatski državljani ili imate dvojno državljanstvo ????

  avatar

  14.02.2022. (23:44)    -   -   -   -  

 • konobarica

  ...üüübeeer aaalleees

  avatar

  14.02.2022. (23:52)    -   -   -   -  

 • Mrs. Galaxy

  Čestitke! Bravo! :)) Uvijek muke č i ć. :')

  avatar

  15.02.2022. (00:34)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  čini mi se da je njemačka prije nekoliko godina uvela zakon kojim izuzima dvojno državljanstvo. ili sam možda krivo protumačio?!

  ps. dobro se raspitaj o obvezi poreza prema hrvatskoj, dok si bila hrvatski državljanin, terete te za pet godina unazad ako nisi napravila odjavu od porezne rezidentnosti u hrvatskoj, ali ako imaš nekretninu na svoje ime onda se stvari mjenjaju osim ako je ne iznajmljuješ, a onda opet moraš platit porez od iznajmljivanja. ovo sam pobra usput pa dobro provjeri

  avatar

  15.02.2022. (09:07)    -   -   -   -  

 • Flekserica

  @astrosailor, zato plaćam Karl Lauterbacha i Scholza :))
  @luki, nadam se :)
  @anabonni, još jesmo ali ne zadugo
  @konobarica, das darf man nicht sagen :)
  @izgubljena, a tek š i š :)
  @kupus, Njemačka oduvijek ne dopušta dvojno drżavljanstvo ali je prije nekoliko godina to regulitano na nivou EU, gdje se više ne traži ispis iz prethodnog državljanstva kao uvjet za stjecanje državljanstva na osnovu naturalizacije. Porezno sam rezident Njemačke zadnjih 9 i pol godina i tu mi je središte životnih interesa jer tu boravi cijela obitelj, pa i mačke. Porez na prihod iz nesamostalnog rada plaćen u Njemačkoj računa se kao konačna porezna obaveza i nema doporezivanja, bez obzira da li se netko računa kao rezident ili ne. Kod nekih drugih država je drugačije i to je osnovna razlika i problem za one koji rade u Austriji, Sloveniji ili Irskoj ukoliko se nisu odjavili iz Hrvatske a koji moraju doplatiti razliku poreza. Sve to skupa nije novo, to je na snazi već godinama, samo sad pronalaze načine da izjebu one koji su zadržali obitelj dolje ili imaju nekretninu u vlasništvu, pa onda pičke s porezne dokazuju kako si za njih još uvijek rezident iaki si dolje jedanout u dvije godine.

  avatar

  15.02.2022. (13:42)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...