da, to je to. uz malu digresiju. fazan je divljač i kao takva nije masan šta znači da će se u pečenju sasušit. ja ga čerupan da ostane kožica i za pečenje ga omotan slan'nom i onda ga spremin u toču na divljač. doduše, moran priznat da to nisam radija odavnoooooo
26.01.2022. (13:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stvarno smo mi ljudovi okrutne beštije... a volin ja i pršut.. kobasice.. svašta mesno.. ma kad vako gledaš čerupanje... najradije bi bia vegetarijanac ki čarapagosica ;)
26.01.2022. (16:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kupus, nisam to znala, odnosno jesam, ono kad kokošima na kolinju odrežeš glavu a one još trče po dvorištu, al ne i da nastave letjeti fazani. Nisam razmišljala o tome, al ima smisla.
26.01.2022. (17:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
A dajte dečki! (uzvik je iz crtića Potraga za Nemom) Ja sam seljačko dijete, najranija sjećanja su kolinja, moj zadatak je bio ubijati muhe. Da se razumijemo, slabo jedem meso, i nakon kolinja sigurno neko vrijeme ne jedem zaklano, al jbg, sve je to dio procesa, a nikad se nisam voljela zavaravati ili žmiriti na neizbježno. Nego, podsjetilo me na romane kineskog/japanskog podrijetla, gdje su mesari bili niža kasta i sramota je bilo udat se za nekog tko ima krvave ruke. Al bi mamica ipak procijenila da joj kćer neće biti gladna. :)
26.01.2022. (19:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Joj, sjetilo me kak sam ja jednog fazana iz dubokog otopila, marinirala sa špekom i začinima, spekla, al ne znajuć da je to fazan " nisko letio", uživala u piletini kakti, čudesno finoj... Svjedočila sam purama koje trče bez glava po dvorištu, al bila sam klinka i bilo mi je to baš urnebesno smiješno.. Volim meso, i vjerojatno bih bila spremna na sve za prehranit obitelj i sebe...
26.01.2022. (22:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
... ozbiljno shvatili.
Ajmo... znam da volite dijeliti recepte... molim jedan za paštetu. Volim paštete. :))
26.01.2022. (11:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Regina
Uh baš surovo, držaču se ja mog kupusa s mesom :)
26.01.2022. (12:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Argitula
Meso u blender,dodas vegetu,papra,crvenu papriku,sto jos imas u apotekaru i mazes na kruv,bacis blender i odes na hitnu po infuziju
26.01.2022. (12:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
da, to je to. uz malu digresiju. fazan je divljač i kao takva nije masan šta znači da će se u pečenju sasušit. ja ga čerupan da ostane kožica i za pečenje ga omotan slan'nom i onda ga spremin u toču na divljač. doduše, moran priznat da to nisam radija odavnoooooo
26.01.2022. (13:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
1 kg zblendanog fazana
100 g teleće jetre
50 g purećih jetrica
100 g pršuta
50 g tanko narezane slanine
peršin
5 listova želatine
temeljac od povrća
1 dl prošeka
200 g maslaca
0,5 dl konjaka
sve prepržiš pa onda smiksaš tostiraš kruh i njumaš
26.01.2022. (14:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pal MOOD
Što se događa kad mrtvi fazani lete iznad naših glava
Kad mrtvi fazani lete, a ni jedan ne pada
Oooooooooooooo :)
26.01.2022. (14:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
pale. to se zove paraglajding. ako nemaš pasa, ošla patrona zakurac
26.01.2022. (14:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
..ovo ti je izvan mojih kompentencija....
26.01.2022. (14:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Vjere mi, doć do tog mesa je još suroviji put. ;)
Sirovo a? :))
Morat ćemo nešto poduzet po pitanju tog odavnoooo! :)) Al to je za pečenje recept, ja bi za mazanje. :))
jesam li ja već jednom negdje rekla da sve što ima više od tri sastojka i traje dulje od 20 minuta ne radim? :))) hvala ti
Bilo je u nedjelju i takvih, al ja sam samo jednu patronu potrošila. :)
E to ti sad ne vjerujem! :))
26.01.2022. (15:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
stvarno smo mi ljudovi okrutne beštije...
a volin ja i pršut.. kobasice.. svašta mesno.. ma kad vako gledaš čerupanje... najradije bi bia vegetarijanac ki čarapagosica ;)
26.01.2022. (16:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
al stvarno! zvekneš fazana a on se ukoči i leti. razlog tome su živci koji se nalaze ispod kože, ne ubija ga balina nego neurogeni škok
26.01.2022. (16:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Zapravo ne vidim okrutnost u tome. Ptica je mrtva. Doživjela sam neke okrutne stvari, i niti jednom nije prolivena niti kap krvi.
Inače kako to divljaci rade "Veliki Duše oprosti mi što sam odzeo život i hvalati jer nahranit ću svoju obitelj. " :))
26.01.2022. (17:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Kupus, nisam to znala, odnosno jesam, ono kad kokošima na kolinju odrežeš glavu a one još trče po dvorištu, al ne i da nastave letjeti fazani. Nisam razmišljala o tome, al ima smisla.
26.01.2022. (17:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
Ja ništa poslije hladnog oružja nisam mogla gledat...
26.01.2022. (19:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
A dajte dečki! (uzvik je iz crtića Potraga za Nemom) Ja sam seljačko dijete, najranija sjećanja su kolinja, moj zadatak je bio ubijati muhe. Da se razumijemo, slabo jedem meso, i nakon kolinja sigurno neko vrijeme ne jedem zaklano, al jbg, sve je to dio procesa, a nikad se nisam voljela zavaravati ili žmiriti na neizbježno.
Nego, podsjetilo me na romane kineskog/japanskog podrijetla, gdje su mesari bili niža kasta i sramota je bilo udat se za nekog tko ima krvave ruke. Al bi mamica ipak procijenila da joj kćer neće biti gladna. :)
26.01.2022. (19:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Jednog dana kad se zatvore konzumi, opstat Ce samo oni koji su u stanju priklat kokoš, i onda Ce ovaj svijet bit bolje mjesto, ili bar iskrenije
26.01.2022. (20:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sarah
Joj, sjetilo me kak sam ja jednog fazana iz dubokog otopila, marinirala sa špekom i začinima, spekla, al ne znajuć da je to fazan " nisko letio", uživala u piletini kakti, čudesno finoj...
Svjedočila sam purama koje trče bez glava po dvorištu, al bila sam klinka i bilo mi je to baš urnebesno smiješno..
Volim meso, i vjerojatno bih bila spremna na sve za prehranit obitelj i sebe...
26.01.2022. (22:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri riči...
Imala sam lovca u kući, i fazana sam se načerupala i zečeva nagulila i rekoh: a da kupimo brod? Sada čistim ribu i nekako mi to bolje leži :)
27.01.2022. (10:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...