Začudo, ispada da je "kunst" pogodit dobar pire! Nama je pak zakon: para, putar, vrhnje i sol. I gotovo.
[A kuhanje u kori napustismo otkad su ovi kupovni krumpiri po dućanima svi zeleno potkoženi. Solanin, što li?! Gorko do nebesa! A tek unutra - dok ga ne razrežeš, ne znaš što te čeka!]
Dobro su govorili stari Latinjani: "De gustibus... etc"
17.12.2021. (23:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Meni je sasvim dobar pire od krompira koji su se kuhali u slanoj vodi. I ništa ne dodajem. :-)))) Kad netko dolazi na objed onda dodam malo toplog maslaca i malo mlijeka, ponekad vrhnje. Kad dolaze nećaci, tada pire izradim mikserom te bude baš ukusan i prozračan.
18.12.2021. (10:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Stara pire škola posrće pred naletom bučkuraja.....#nedajmose#..:-))
17.12.2021. (19:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Ja dodajem margarin i malo mlijeka. A neki kuhari kažu da se dodaje putar i kipuće mlijeko. A šta fali margarinu i hladnom mlijeku?
17.12.2021. (20:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ morska, pa di si ti meni :)
#nedamose# :)
17.12.2021. (20:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ litterula, e pa ti kuhari tvrde da gubi na teksturi kad se doda hladno mlijeko :))
17.12.2021. (20:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
puno mu fali @litterula : princip je vruće na vruće, hladno na hladno
Za dobar pire treba maslac rastopiti u vrućem mlijeku i dodavati ga pireu......Probaj pa se javi, ne zaboravi soliti ako ne soliš vodu od kuhanja
( 3-2-1 ........kuhaj )
17.12.2021. (21:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Ane, ima tu nešto znači :)
17.12.2021. (21:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Ana ima pravo. :) Tako i ja radim.
17.12.2021. (22:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Začudo, ispada da je "kunst" pogodit dobar pire! Nama je pak zakon: para, putar, vrhnje i sol. I gotovo.
[A kuhanje u kori napustismo otkad su ovi kupovni krumpiri po dućanima svi zeleno potkoženi. Solanin, što li?! Gorko do nebesa! A tek unutra - dok ga ne razrežeš, ne znaš što te čeka!]
Dobro su govorili stari Latinjani: "De gustibus... etc"
17.12.2021. (23:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
izmišljanje tople vode je u modi....
18.12.2021. (04:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Izgubljena, ma svatko ima neku svoju caku :)
18.12.2021. (06:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Bergaz, ovo o kupovnom krumpiru je apsolutno točno :)
18.12.2021. (06:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Dinaja, nego što :) pa čak i oko banalnih stvari poput pirea :)
18.12.2021. (06:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mikitarije
Meni je sasvim dobar pire od krompira koji su se kuhali u slanoj vodi. I ništa ne dodajem. :-)))) Kad netko dolazi na objed onda dodam malo toplog maslaca i malo mlijeka, ponekad vrhnje. Kad dolaze nećaci, tada pire izradim mikserom te bude baš ukusan i prozračan.
18.12.2021. (10:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Mikitarije, pa sve tri verzije mogu proć :)
18.12.2021. (20:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...