Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Lastavica

    Dobra preporuka za knjigu

    avatar

    09.10.2021. (09:54)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    meni je pomogla knjiga David Servan- Schreibera "Novi lijek za emocije"

    Aktiviranjem afektivnog ili hedonističkog pamćenja čovjek uspijeva zapamćene osjećaje, uvijek iznova proživjeti, odživjeti i svjesno spoznati. Milost naše prirode se izražava u tome da smo u mogućnosti uistinu osjetiti razliku između ugode i neugode, a emocionalno stanje koje se pri tome budi nam omogućava svjesnu spoznaju i usporedbu tih potpuno različitih osjećaja. Što je paleta zapamćenih osjećaja veća to je i njegov izbor veći. Sreća i ljepota, ljubav i zanos su skriveni u paleti onoga što smo doživjeli, osjetili i zapamtili... u psihologiji naše volje... j vladat sobom najveće je moć... :)

    avatar

    09.10.2021. (10:54)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    trebala bh < profesije radi > uvijek pozitivno reagirati na ovakve objave kvalitetnog truda pisaca koji tekstovima pokušavaju učiniti život
    boljim....Ali, nije baš sve tako osim ako tako već ne radimo, pa tekstualna podrška buse u službi osobne potvrde kvalitete našega življenja . Tebi da..........jer stapanje s prirodom kod pisca je tvoj zanos, dok @Dijanin citat je suho intelektualiziranje o svjesnim spoznajama , akitiviranjem afektivnog.........ect.....Mali čovjek u velikoj životnoj borbi hedonizam minimalizira jer mu više od minimalnog nije "dozvoljeno"

    avatar

    09.10.2021. (11:09)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @Anbonni...evo još jednog djelića...
    "Ja ne znam šta bih još mogao spoznati, kao dobro, kada bih izgubio ugodu okusa, ljubavi, slušanja i na koncu onog čudesnog uzbuđenja pri suosjećanju s osjećajima drugih." pročitah među redovima teksta Epikurovu misao....
    "Nema ljepote ni ugode ni sreće izvan tijela. Sve je tu u nama samima, u našoj nedjeljivsti od prirode. Tko danas želi najaviti "radosnu poruku", trebao bi iz sebe samoga širiti ugodu i znati je podijeliti s onima koji to ne znaju" razmišljam pretvarajući riječi autora knjige "Novi lijek za emocije" u svoj osjećaj....::)

    avatar

    09.10.2021. (11:32)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    lijepo Dijana : referiram se na obične ljude koji ne znaju za Epikura

    avatar

    09.10.2021. (12:19)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @j... žao mi... oprosti na nepotrebnom dijsogu s @anabonni... naše nadmetanje pobija tvoj odičan tekst... mea kulpa... nisam trebala reagirati na njen izazov... :)

    avatar

    09.10.2021. (12:47)    -   -   -   -  

  • j.

    Od dobra razgovora nema štete; možda nekoga potakne na čitanje... hvala svima na komentarima!

    avatar

    09.10.2021. (13:45)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Hvala punoooo...znači, ostat ču dalje!!! Još jednom Hvala J!

    avatar

    09.10.2021. (15:28)    -   -   -   -  

  • Litterula

    Zanimljivo, nastojat ću to pročitati, možda mi pomogne da se pomirim sama sa sobom i sa svijetom

    avatar

    09.10.2021. (16:46)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Ima tako nekih knjiga koje, ako ne na prvu, onda bar na drugu i treću, tijekom čitanja, daju neki svježi uvid u stvari koje nas žuljaju. Ako ne baš štapić čarobni, takve knjige daju nam alate da poboljšamo svoje odnose sa drugima..naravno, imamo li za tim potrebe i volje. Zapisat ću naslov, moglo bi me zanimati, mada sam isto mišljenja kako beletristika na daleko suptilniji način mijenja našu paradigmu. I perspektivu.
    Slično kao boravak u prirodi.

    avatar

    09.10.2021. (17:00)    -   -   -   -  

  • luki2

    Slažem se za beletristiku - pažljivom čitatelju neće promaknuti prave poruke; što se tiče preporučene knjige "Psihologija volje" - ide na popis za čitanje! Ljubim!

    avatar

    09.10.2021. (22:18)    -   -   -   -  

  • luki2

    Tvoj komentar: istina, najvažnije je da nije u potresu bilo žrtava, a da je bio prilično jak - jest!!!! Ljubim!

    avatar

    09.10.2021. (22:30)    -   -   -   -  

  • Mihal

    Gosponprofesor čuda čini u "Sandorfu"! Tvoj osvrt svakako mami na čitanje knjige. "Čarobno iskustvo sjedinjenja i naša spoznaja da bez uviđanja jednobitnosti svijeta neće ni za nas biti zadovoljstva" - to je velika Lekcija koju ovo današnje čovječanstvo, koje se nalazi na samom rubu nepovratnog ponora, mora naučiti. Ne da može, već MORA. Hvala Ti za osvrt.

    avatar

    09.10.2021. (23:46)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Zanimljiv uvid. :))

    avatar

    10.10.2021. (01:12)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Mogu ti iskreno reći, iz osobnog iskustva, koliko je ljekovito stavit u ruksak bocu vode i sendvić i uputit se pustopoljinama u susret majci prirodi....prepustit svakom koraku, udahu i izdahu da nas ispire iznutra, očisti i napoji...jer zemlja, zrak, svjetlo i sunce smo mi sami...bez toga ne postojimo....pozdrav ti šaljem

    avatar

    10.10.2021. (11:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...