Ha, dobra strana posla... Ako su dooobri staaari gosti znali su uvjek u đep tutnut nešto, pogotovo dobrim radnicima koji ih tetoše.. .. Neznam kakva je danas situacija po tom pitanju, nisam u ugostiteljstvu od 92'...:/
08.10.2021. (07:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Za ugostiteljstvo treba imati tu neku posebnu žicu. Osobno sam probala devedesetih 2 puta raditi honorarno u poslugi i nakon drugog puta odustala, bez obzira na tada dobru satnicu. Sada više ni toga nema, plaće u ugostiteljstvu i hoteljerstvu su katastrofalne i svakome bi savjetovala onu staru : puno posla a nikakva plaća, nek ne ide ko ne mora. I nije tu samo stvar voljeti taj posao. Možeš ga voljeti koliko hoćeš, može 99 gostiju od 100 biti super zadovoljno ali onaj jedan će uvijek pronaći dlaku u jajetu, za jedan stupanj prehladnu/prevruću juhu, vino koje nije dovoljno ohladjeno, odrezak koji je previše "igliš" ili premalo "durh". Da ne spominjem sve one izmišljene preosjetljivosti na gluten ili laktozu (ne kažem da nema onih koji s time stvarno imaju problema, no to nisu oni koji to svima i na svakom mjestu vješaju na nos). Teško je svaki dan kontrolirati se i odoljeti iskušenju opaliti ga tacnom po glavi :))
08.10.2021. (10:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kao i za sve poslove gdje se radi s ljudima :) Evo danas u prodavnici jedna bakica je zamolila zaposlenicu da joj izmjeri grah, ova joj je rekla da to može i sama jer se točno mjeri na kasi. Ja sam izmjerila bakici, a zaposlenica vjerojatno nije bila baš sretna zbog toga što sam ispala bolja od nje:) S druge strane da sam ja ta zaposlenica vjerojatno bi na taj neki sto prvi put i sama tako nešto rekla.
08.10.2021. (22:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sretni smo dok smo na nogama, pa makar i sa štapom. A oni su sretni što su unatoč svemu ipak doputovali malo na more. A mi moramo bit sretni što nam turisti dolaze, zar ne?
09.10.2021. (09:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Fleksi - istina, nisu svi za to. Ali ima i drugih zanimanja koje ljudi ne mogu raditi. ja recimo ne bih nikada mogla biti odvjetnica ili liječnica. Svaki posao ima svoju težinu. Ja sam predugo u ugostiteljstvu. Pokušala sam 2 mjeseca radit neš drugo... I ono - ne ide. Ugostielj sam, j-ga :))). i volim. Timski sam i terenski restoranski igrač. A ovo za alergije si totalno u pravu. Od 20 "alergičara" možda bi se jedan do dvoje fakat srušili od nekog alergena da nabasaju na njega u hrani. To je sad više trend, nego neki meidcinski problem. A kategoriju nadrkanaca uspješno rješavam. S godinama naučiš ;) :) Hvala ti. :*
09.10.2021. (21:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Savana - nije svatko za rad s ljudima. I to je u redu. Ali ovi poput te zaposlenice, bolje da idu brat gljive ili nešto slično radit. Uistinu. Ja stvarno teško podnosim neljubazne djelatnike u uslužnim i trgovačkim djelatnostima. A tebi svaka čast za bakicu i mjerenje. :) Hvala ti :*
09.10.2021. (21:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Malo od jutros :)
07.10.2021. (22:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
a joooooj, strpljenja i ljubavi ti Bog dao
07.10.2021. (23:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bellarte
Ha, dobra strana posla... Ako su dooobri staaari gosti znali su uvjek u đep tutnut nešto, pogotovo dobrim radnicima koji ih tetoše.. ..
Neznam kakva je danas situacija po tom pitanju, nisam u ugostiteljstvu od 92'...:/
08.10.2021. (07:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Flekserica
Za ugostiteljstvo treba imati tu neku posebnu žicu. Osobno sam probala devedesetih 2 puta raditi honorarno u poslugi i nakon drugog puta odustala, bez obzira na tada dobru satnicu. Sada više ni toga nema, plaće u ugostiteljstvu i hoteljerstvu su katastrofalne i svakome bi savjetovala onu staru : puno posla a nikakva plaća, nek ne ide ko ne mora.
I nije tu samo stvar voljeti taj posao. Možeš ga voljeti koliko hoćeš, može 99 gostiju od 100 biti super zadovoljno ali onaj jedan će uvijek pronaći dlaku u jajetu, za jedan stupanj prehladnu/prevruću juhu, vino koje nije dovoljno ohladjeno, odrezak koji je previše "igliš" ili premalo "durh". Da ne spominjem sve one izmišljene preosjetljivosti na gluten ili laktozu (ne kažem da nema onih koji s time stvarno imaju problema, no to nisu oni koji to svima i na svakom mjestu vješaju na nos). Teško je svaki dan kontrolirati se i odoljeti iskušenju opaliti ga tacnom po glavi :))
08.10.2021. (10:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Srce - kuća ! :)))
08.10.2021. (10:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mojaSavana
Kao i za sve poslove gdje se radi s ljudima :)
Evo danas u prodavnici jedna bakica je zamolila zaposlenicu da joj izmjeri grah, ova joj je rekla da to može i sama jer se točno mjeri na kasi.
Ja sam izmjerila bakici, a zaposlenica vjerojatno nije bila baš sretna zbog toga što sam ispala bolja od nje:)
S druge strane da sam ja ta zaposlenica vjerojatno bi na taj neki sto prvi put i sama tako nešto rekla.
08.10.2021. (22:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
A lijepo! Divotica si draga! Ljubim!
09.10.2021. (00:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Sretni smo dok smo na nogama, pa makar i sa štapom. A oni su sretni što su unatoč svemu ipak doputovali malo na more.
A mi moramo bit sretni što nam turisti dolaze, zar ne?
09.10.2021. (09:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ Anna - a jooooj... hvala ti od srca :*
09.10.2021. (21:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ bellarte - ja se što se toga tiče ne mogu požalit. Uvijek kapne. :)
09.10.2021. (21:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ Fleksi - istina, nisu svi za to. Ali ima i drugih zanimanja koje ljudi ne mogu raditi. ja recimo ne bih nikada mogla biti odvjetnica ili liječnica. Svaki posao ima svoju težinu. Ja sam predugo u ugostiteljstvu. Pokušala sam 2 mjeseca radit neš drugo... I ono - ne ide. Ugostielj sam, j-ga :))). i volim. Timski sam i terenski restoranski igrač. A ovo za alergije si totalno u pravu. Od 20 "alergičara" možda bi se jedan do dvoje fakat srušili od nekog alergena da nabasaju na njega u hrani. To je sad više trend, nego neki meidcinski problem.
A kategoriju nadrkanaca uspješno rješavam. S godinama naučiš ;) :)
Hvala ti. :*
09.10.2021. (21:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ izgubljena - je. uistinu.
09.10.2021. (21:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ Savana - nije svatko za rad s ljudima. I to je u redu. Ali ovi poput te zaposlenice, bolje da idu brat gljive ili nešto slično radit. Uistinu. Ja stvarno teško podnosim neljubazne djelatnike u uslužnim i trgovačkim djelatnostima.
A tebi svaka čast za bakicu i mjerenje. :)
Hvala ti :*
09.10.2021. (21:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ luki2 - hvala ti lukicaaaaaa :*
09.10.2021. (21:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ litterula - i tako u krug. :) :) :) Novi dan, nova priča.
09.10.2021. (21:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Toplo...ljubav prema poslu i ljudima...s dušom...
10.10.2021. (21:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...