Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • eum

    Novac je kao mračni oblak koji pomućuje um ljudi.. Tko ljubi novac, ne može ljubiti Boga. Bogataša, koji nije rasvijetljen riječju Božjom, zaposjeda nečisti duh oholosti. I zbog tog duha govori: „Ne trebam Boga!“. Bogati bezumnik zaposjednut je željom da postane neovisan, te od svake osobe i situacije želi isisati i izvući novac. On je kao mrav koji se nikad ne odvaja od strvine. Samo onaj koji je odvojen od bogatstava ovog svijeta može sisati mlijeko nadnaravnih bogatstava koji uistinu daju život ljubavi, mira i radosti. Želja za svagdašnjim kruhom vodi čovjeka do poniznosti i povjerenja u Oca nebeskog. Samo ponizni otvaraju usta kako bi sisali duhovna bogatstva na grudima Oca nebeskog. Amen. Aleluja. (O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva)

    avatar

    19.09.2021. (12:20)    -   -   -   -  

  • samo za vranju

    Istinu zboriš. No dobro bi mi došao jackot, baš, baš. Znam da bih usrećila mnoge.
    No ne žalim se. Uživam u onom što imam. Najveće bogatstvo je zdravlje tijela i uma.

    avatar

    19.09.2021. (16:45)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    bez novca se ne može živjeti, ali kroz novac nikad ne mogu ljude gledati

    avatar

    19.09.2021. (17:06)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ma ja sam samo za to da se kapitalistima istraži porijeklo imovine kao što to rade u Italiji. Ako se obogatio poštenjem (što je praktički nemoguće) ne dirat ga, a ako se ustanovi da je lopov zna se pljenidba kompletne imovine. Ali šanse da se ostvari milijunsko bogatstvo od poštenja su ionako na minimalcu. Sad kako oni žive s tim meni nije problem, veći mi je problem kako žive svi oni koje su izvarali.

    avatar

    19.09.2021. (17:33)    -   -   -   -  

  • eum

    @TEATRALNU
    Složio bi se s tobom, no problem je kada se lopovi umreže tako masovno kao kod nas da na koncu nitko ne pita za porijeklo imovine, dapače, ispada naivan tko to pita. Teološkim, zli očito postoji, ali je sve učinio da izgleda kao da ga nema.

    avatar

    19.09.2021. (18:09)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    kao i u svemu, postoje mane i prednosti... ali važna je namjera :)

    avatar

    19.09.2021. (20:06)    -   -   -   -  

  • sokolova

    Prvo ću pohvaliti tvoju pjesmu i taj zanos koji te čuvao u pisanju. Oda,zahvala, divljenje i respekt za velikog čovjeka
    Bravo!

    "Riječ tvoja plamti u pamćenju živi
    da odlaskom stranice nisu izbrisane
    kao poezija svjetlo slijepoj tmini
    zrnce svjetlosti prosinulo u visini!"

    Smiješno je i pomisliti da novac može išta što je neprocjenjivo zamijeniti. Lijepo je imati i uživati blagostanje ali je još ljepše znati s njim rukovati i biti prizemljen. Divim se ljudima koji imaju pa podijele...ali ne proračunato,nego onoliko koliko, ne računajući ,zahvate iz svoga džepa.
    Tpp

    avatar

    20.09.2021. (05:16)    -   -   -   -  

  • eum

    Pročitao sam ovo te me dirnu:
    Čita li još tko poeziju?! Ne samo da ju čita, nego i uživa u njoj. A poezija današnjeg (mladog) čovjeka, vjerovali ili ne - duboko inspirira. Nakon dugotrajnog predanog rada u školskoj god. 2018./2019. (od ideje preko istraživanja/iščitavanja biografije i zbirki pjesama do pisanja scenarija i snimanja filma) to sada sa sigurnošću mogu potvrditi i učenici SŠ ,,Jure Kaštelan" iz Omiša. Naime, povodom 100. godišnjice rođenja Jure Kaštelana, pjesnika omiškog zavičaja čije ime s ponosom nosi i lokalna srednja škola koja djeluje već 55 godina, zajedno s svojim profesorima poklonili su - Juri za rođendan - mali film "Jurina dica".

    Kao zaljubljenik klapa i Omiša, htio sam i sam dati svoju "rič" u spomen 100 obljetnice Jurina rodjenja, zato je nastala moja slijedeća pjesma koja nosi/ima nekoliko Jurinih poetskih izraza (dorađena u komentaru sijedećeg posta):

    avatar

    22.09.2021. (11:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...