Komentari

konobarica123.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • konobarica

    Alarmantno.
    I poražavajuće.

    avatar

    15.07.2021. (23:22)    -   -   -   -  

  • luki2

    Da, točno. Stav društva određuje kako će se ponašati prema pojedinim zanimanjima. Jako cijenim majstore, sve vrste zanata, ugostitelje - sve su to znanja i struke bez koji se ne može. Ne znam sama kraliti stan, ne znam napraviti elektro popravke, nemam pojma o šivanju...:((((( Prema tome, i ta kako cijenim i volim ljude, koji sve to znaju!!!! Trebali bi smo malo ugledati se u npr. Austriju, koja zna kako se to radi. Ili Njemačku, koja npr. ima fakultet za medicinske sestre. Ne za liječnike, naravno to je drugi studiji, medicine - nego baš posebno za - medicinske sestre. I česttike na knjizi! Bravo! Ljubim!

    avatar

    16.07.2021. (00:13)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    potpisujem sve... i luki je dobro natipkala!

    avatar

    16.07.2021. (00:24)    -   -   -   -  

  • luki2

    Uuuu, tek sada sam vidjela komentar za Euro: Englezi su kao protestirali, možeš misliti! :((((( Jao, baš me potreslo...:(((( Nogomet se vratio kuči - ili ipak ništa od toga...;)))) Talijani su bili bolji i gotovo! Micka je uvijek nahranjena, bez brige!!! Brinem! Ljubim!

    avatar

    16.07.2021. (00:44)    -   -   -   -  

  • bellarte

    Sve naravno ovisi o pojedincu... Sustav je loše postavljen već time što osmaše usmjeruje u neki životni put... A tko je u tim godinama zreo i pametan da zna čime će se u životu baviti.. Danas su došla takva vremena da zapravo imamo cjeloživotno učenje...
    Ja imam sreću da imam nekoliko nećaka koji su vodoinstalateri, zidari, keramičari, mehaničari, električari a sve mladost od dvadeset i koja godina... A uz to i glazbenici :))

    avatar

    16.07.2021. (07:08)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Devastirani su zlatni zanati, a na Zavodu za zapošljavalje hiperinflacija pravnika, ekonomista.... koji će već sutra završavat vikend tečajeve da bi kao konobari ili neka druga zanimanja priskrbili za život....sustav vrijednosti smo skroz izopačili...

    avatar

    16.07.2021. (08:06)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    ja neću o zanimanjima...tek ću ponoviti - u svakom čovjeku treba vidjeti sebe :)

    avatar

    16.07.2021. (22:08)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    moćno štivo... :)

    avatar

    17.07.2021. (07:57)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Eh da, teško je i stimulirati obrazovni sustav
    kad mu djelatnici zarađuju manje od montera klima ;)
    Malo se kao zezam, jasno da bi trebala postojati strategija,
    usmjeravanje, poticanje, ... ali i ovako će tržište odraditi svoje.

    avatar

    17.07.2021. (11:21)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Nažalost, nije ni ovdje u Njemačkoj više cijenjen rad u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Puno posla a nikakva plaća, nek ne radi tko ne mora - reko bi ćaća u parafraziranoj varijanti Zaludu me svitovala mati.
    Osobno cijenim ljude koji se time bave. Moj je stari godinama radio u hotelijerstvu, muž je završio hoteljerski faks i kasnije dvije godine učio za F&B Managent trainee-ja. Danas ne radi u struci, dokurčilo mu je davnih dana. Posao se uvijek može naći, to je jedino dobro u svemu. Za sve ostalo treba imati puno puno živaca. I zdravlja.
    Ja sam dva puta radila na nekim priredbama kao ispomoć, davnih devedesetih. Treći put nisam više htjela, uz svih tadašnjih (danas uglavnom samo još "mindestlohn" i posluga ne zna ni njemački jer oni koji znaju ne žele to raditi osim ako je lokal njihov) 35 maraka na sat, čisto na ruke. Em moraš biti brz, em ljubazan do svih, pa i do onih koji su bahati i bezobrazni. Drugi put kad sam radila u Baden Badenu izmedju ostalih (tro stola bogatih ali normalnih ljudi) je bila neka grupa novobogatih seljačina s našeg govornog područja. Neću sad reći konkretno iz koje pripizdine ali starci su im još u opancima hodali po selu u svirali gusle. I to se tamo preseravalo, izmišljalo bijesne gliste i na kraju je stoka još i pobjegla bez da plati. Nisu bili jedini, mnogi njima slični su isto tako zbrisali, nestali negdje u casinu i u gužvi za Novu godinu nije ih se moglo naći. Satisfakcija mi je bila da sam jednoga od njih "slučajno" polila vinom. Ajoj, ups, jako mi je žao. I dobro da su zbrisali prije kraja jer sa nisu bila bi im sigurno pljunula u kavu. Kao što vidiš, nije to za mene :))) Svaka čast onome tko to može raditi, ja bi prvoga dana već nekoga mlatnula onom tacnom :)))

    avatar

    17.07.2021. (13:56)    -   -   -   -  

  • luki2

    Tvoj komentar kod mene, sada ga vidjela: da, konačno preveli - nakon dvije godine što su je imali na raspolaganju! :)))) Eh...Naša posla. Bolje ikad, nego nikad. Hedl još nije stigao na red - hoću, napisat ću osvrt kad pročitam. Ljubim!

    avatar

    17.07.2021. (18:31)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ luki - eto sve si rekla. U nekim je državama majstor, obrtnik cijenjen. A kod nas svi moraju u gimnazije.
    Za ove Engleze ne znam protiv čega su protestirali...nedonoščad nogometna.
    A za knjige - e pa čujemo se ;) :)

    avatar

    20.07.2021. (00:41)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ Izgubljena - slažem se i hvala :)

    avatar

    20.07.2021. (00:41)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ bellarte - lucky you sa nećacima :) A ovo ostalo, pa nisam ni ja baš znala u osnovnoj što bih, jedino sam znala da hoću nešto sa jezicima...al uvijek ima izbor. ako ti se neš ne sviđa, obrazuješ se za drugo. Point je da djeci treba objasnit da je okej i neko majstorsko ili obrtničko zanimanje i da nije to smak svijeta.

    avatar

    20.07.2021. (00:44)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ morska - upravo tako. Ciklički krugovi poremećenog sustava vrijednosti.

    avatar

    20.07.2021. (00:44)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ Smjehotvorine - upravo tako.

    avatar

    20.07.2021. (00:45)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ Dinaja - hvala ti. Uživam u tvojoj poeziji. :)

    avatar

    20.07.2021. (00:46)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ dražeN - teško je da, al kad bi svatko mogao pristojno živjeti od rvog rada, ne bi nikome bilo važno...Nadam se u ovo sa tržištem, barem...

    avatar

    20.07.2021. (00:52)    -   -   -   -  

  • konobarica

    @ Fleksi - baš me nasmija... Fakat, čim si dobila poriv za pljuvanje u kavu i mlaćenje tacnom, nije to za tebe... ovo drugo mi je palo na pamet nekoliko puta, moram priznati :)))))
    Ovo sa kavom nikada. :)

    avatar

    20.07.2021. (00:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...